Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D.

(seriál)
  • USA Agents of S.H.I.E.L.D. (více)
Trailer
USA, (2013–2020), 97 h 8 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Nick Blood, Henry Simmons, Adrianne Palicki, Luke Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(136)

Existence superhrdinů a mimozemšťanů se stala veřejně známou a svět se snaží vyrovnat s touto novou realitou. Pod vedením agenta Phila Coulsona tak vzniká nový tým specializovaných mužů tajné organizace S.H.I.E.L.D, kteří se s touto realitou musí utkat. (TV Nova)

Recenze (450)

[[Wizard]] 

všechny recenze uživatele

První díly mě až tak moc nechytli, ale postupně se to rozjede. Vzhledem k tomu, že nejsem extra fanoušek komixů, marvelů a podobných věcí, tak jsem k tomu přistupoval jako k samostatnému seriálu a vím, že spousta narážek mi bude unikat (neviděl jsem avengers, ani nic podobného), ale i tak, nevadí. Wheedonoviny jsou z toho vidět/slyšet na sto honů a dost často se parodují kusy ze starších JW titulů, ale to hlavní: drží to po kupě! má to drive a je to dobré vyprávění! a to je asi u každého pokoukání to hlavní!!! Na plný počet to nevidím, pač nějaké efekty/momenty/hlášky jsou špatně umístěné, nevkusné, někdy je úroveň přejímání ostatního až moc neoriginálně vyčpělá, ale jsou to jen drobné vítky. Vizuál různých cybernetických vylepšení je dost nevkusný a nenaturalistický. dalo by se toho vybrat víc, ale i tak: Čtyři hvězdy jsou rozhodně zasloužené. Shlédnutí doporučuji. (Ale stejně se těším, až JW zase dá dokupy nějaký projekt na "zelené louce" s vlastním originálním nápadem.) ()

chnapo1 

všechny recenze uživatele

Rozjazd je veľmi rýchly, ale ako fanúšik Marvelu som s tým problém nemal. Čo sa mi veľmi páčilo na prvej sérii (pred Cpt America 2) je že dotvárali pozadie udalostí a zobrazovali funkciu SHIELDu. Človek tak videl prácu agentov a celkovo SHIELDU podrobnejšie, kým filmy sa zameriavali hlavne na superhrdinov. Druhá séria posunula príbeh smerom k vyššej kvalite a seriál si užívam ešte viac. Čo ale musím VEĽMI vytknúť sú neustále intrigy, nedorozumenia a úplná strata pocitu stability tímu (spoiler) - neustále sa nájde jeden alebo dvaja členovia tímu ktorí sú v pozitívnom vzťahu s nepriateľom alebo sú tak mylne označení a okrem Phila neostal asi nikto kto by aspoň raz nezradil tím. Myslím, že účelom je zaistenie sledovanosti - diel skončí s jednou postavou v "prúšvihu" aby sa divak k seriálu vrátil, ale myslím že tu je to prehnané niekoľkonásobne a skôr to po čase začne nudiť. Nebyť tejto vady, bol by to bezchybný seriál a dal by som mu 100%, takto dávam 90% s veľmi prižmúrenými očami. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Tak musím povedať, že takmer polovicu celej prvej série som prepásol. Síce som ju začal pozerať, no nebavila ma. Ale akonáhle som videl posledné časti, bol to celkom odlišný seriál ako na začiatku a mňa proste chytil a nepustil. Ale ani to sa nemôže rovnať tomu, čo som mal možnosť vidieť v sérii druhej, pretože tá je proste neskutočný "nářez" a finále vyložene fantastické. Chcem týmto komentárom odkázať najmä tým, čo seriál v prvej sérii prestali pozerať, aby to nevzdávali a aby to vydržali do konca, nebudú ľutovať, ja som tú chybu spravil tiež a ľutoval som. 1.SÉRIA: 75%, 2.SÉRIA: 95% (P.S.: Tých 75% určite s rezervou, muselo sa to vyrátať aj so začiatkom série, ktorý nestál takmer ani za 50%) 3.SÉRIA: 90%, 4. SÉRIA: 95% (4. séria síce začala asi najslabšie od čias série prvej, no to čoho som sa dočkal v druhej polovici mi takmer vyrazilo dych a niektoré epizódy by som radil dokonca medzi to najlepšie v žánri), 5. SÉRIA: 85% ()

JamesR 

všechny recenze uživatele

Marvel filmy vám nestačili? Chcete vědět více o S.H.I.E.L.D.u? Tak toto je ideální seriál. Pokud vás mrzela smrt Phila Coulsona, tak nesmutněte, protože prakticky o zmrtvýchvstání našeho oblíbeného agenta je celá první série. Joss Whedon není jen výtečný režisér marvelovských hitů, ale také obstojný tvůrce seriálu. Jeho plánování a souběžnost s ostatními Marvel filmy je výtečná. Seriál je jako kniha, začne zajímavě, je proložen nepříliš zajímavými epizodami, aby diváka víc napnul a na konci je obrovský dějový zvrat a rozuzlení. Když k tomu přidáte pár skvělých "cameo" (účinkování) známých tváří z pláten kin jako Nick Fury aka. Samuel L. Jackson, tak se z toho stává velmi záživná podívaná, má to i Stana Leeho! A co víc? Druhá série je ještě lepší... A čtvrtá úplně nejlepší ;) ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Špatná první polovina a dobrá druhá polovina 1. série jak mnozí píšou ? Ani mi nepřišlo, i když je pravda že po odhalení hydry se začnou dít věci značně rychlejším tempem. Co se týče opěvované druhé řady tak tam mě moc nebavila, i když měla dobré finále. Jinak to mohl být vynikající seriál, ale je to v podstatě jen doplněk k Avengerům, přílišná provázanost, časté narážky na filmy MCU beru jako velkou slabinu seriálu, i když to nejspíš někteří fanoušci Marvelu ocení. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

Na začiatok treba povedať, že toto nie sú Avengers - je to televízny seriál s oveľa menším rozpočtom, a ak od neho niekto očakáva triky a akciu blížiacu sa jeho filmovým súputníkom, je na zlej adrese. Tiež treba povedať, že viaceré zlé hodnotenia majú Agenti za prvú polovicu prvej série, kde to veľká časť divákov vzdá, vrátane mňa. Prvý krát. Ale dal som na dobrú radu, tieto diely som pretrpel a dočkal som sa výborného rozšírenie marveláckeho univerza. 1. séria: ako som už písal, prvá polovica, nadväzujúca na udalosti po bitke o New York je mierne povedané chaotická a mätúca. Charaktery jednotlivých postáv sú divákovi predhodené a ten spočiatku nevie, čo od nich čakať(až na Coulsona či Sky mi boli skoro všetky absolútne nesympatické). Tiež jednotlivé epizódy, ktoré sa ešte nenapájajú na filmy, nestoja za veľa. Avšak od druhej polovice sa začína výborná jazda a celý štáb ako obliala živá voda. Začína to nie len udalosťami z druhého Thora, ale hlavne zásadnými udalosťami pre Shield z druhého Captain America. Príbeh sa zamotáva a dostáva správne grády - zvyšky Shieldu bojujúcich Hydre (komu sa dá veriť), Coulsonove pátranie, čo sa mu vlastne stalo po NY. 2. séria: pokračuje tam, kde skončila predchádzajúca a vo výbornom tempe pokračuje ďalej. Coulsonove pátranie sa blíži k záveru a zároveň sa blíži aj zodpovedanie otázky ohľadom pôvoda Sky. Jednotlivé charaktery sa dočkali jednoznačného vývoja a posunu k lepšiemu a taktiež sa dozvedáme viac z ich minulosti. Seriál sa rozširuje o nových hráčov vo svete - Inhumans a schyľuje sa k neodvratnému stretu. Nechýba ani príbehové napojenie na Avengers 2. Taktiež mám pocit, že sa seriál dočkal finančnej injekcie - čo sa odrazilo hlavne na trikovej stránke. 3. séria: temnejšia atmosféra - k Shieldu, Hydre a Inhumans sa pridáva ďalší nový hráč - opätovný posun a vývoj postáv a udalosti z konca druhej série, budú mať, ako sa zdá dopad na zvyšok série značnejší, než sa čakalo. ()

lajda 

všechny recenze uživatele

Jen za epizodu 4,722 hodin by si zasloužil 5 hvězdiček, ale přeci jenom sem tam se objeví nějaká ta nedokonalost, takže za 4. ()

Technical58 

všechny recenze uživatele

1.série: 78% na začátek strašně rychlý rozjezd a nestíháme moc seznámit s postavamy a prvních 10 dílů je furt to stejný, někde se něco stane přijedou tam vyřeší záhadu a jedou zpátky. Obával jsem se že to bude takhle pokračovat celou sérii, ale poté začnou se objevovat nejasnosti okolo Coulsonovi zmrtvýchvstání, Hydra a spousta dalších věcí díky kterým to začíná být zajímavé. Verdikt: I přes poměrně špatný start si tato série zaslouží uznání. 2.série: 86% Druhá série mě mile prekvapila. 3.série: 96% Po válce Inhumans a S.H.I.E.L.D.u se začínají Inhumans stávat i z normálních lidí a právě na ně se zaměřuje S.H.I.E.L.D. ale i Hydra ve vedení s Wardem, ale i ATCU 4.série: Teda, čekal jsem od tehle série cokoliv, ale tohle fakt ne. Tahle série předčila všechna moje očekávání. Všechny díly utekly jako voda a mnohdy daly víc otázek než odpovědí. Celou dobu jsem se rozplýval nad kvalitou této série( Bude průběžně doplňováno) ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Do Marveláckého universa nám přibyl seriál, který jej vhodně doplňuje a co je super, na filmové události také reaguje, sice ano, může existovat sám o sobě, ale pak by například zvrat, který nastal po Captain America 2, nedával moc smysl. A ono i start samotného seriálu zcela plynule navazoval na Avengers, takže kdo by neznal, trochu by tápal a i tempo by nemusel úplně zachytit. Takže za to je opravdu veliké plus, že to pořád je jeden svět, jen zde jsou hrdinové jiní a výprava a efekty ne tak okázalé, ale zase na TV tvorbu je to pořád velmi dobré. Jen doufám, že se snad dočkáme i samotného filmu s Inhumans, protože ti by si to za svůj potenciál také zasloužili. 80% a poděkování za resuscitaci Ghost ridera, kterého tak dokonale pohřbily dva filmy s Cagem. PS : díky tomu, že seriál se propojuje s filmy a reaguje na ně, tak se ukazuje slabina našeho malého trhu - zatímco filmy mají premiéru témeř shodně, tak čekat rok či dva na to, než nějaká televize koupí seriál a odvysílá moc nejde, takže pokud chceme být v obraze a plynule navazovat, nezbývá nic jiného než internet.... ()

raininface 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po pár pivech docela dívatelné, ale přiznám se, že bez účasti Adrianne Palicki bych to asi brzo vzdal. Beru zpět: po jejím odchodu je to spíš lepší. ()

Pcermis 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem ze seriálu Neurazí ani nenadchne. Bohužel čím více sérii seriál má tím více to jde do do kopru. První je to opravdu S.H.I.E.L.D se vším všudy narážky na Avengers dokonce se tam několik členů i objeví - propojení s dějem Marvelovského světa super. Bohužel další série bych shrnul názvy jiných seriálu či filmů. 2: jsou Hrdinové - honba za schopnostmi kdo co umí a jak toho dosáhnout. 3: X-MEN - všichni mají schopnosti a zjišťují sami na sobě jak kdo moc je nebezpečný a jak se jich lid okolo bojí. A 4: tak to je Matrix jak vyšitý. Ten seriál úplně ztratil atraktivitu a už je to jen nastavovaná kaše která nikam nevede. I proto se na 80% 5 série nedočkáme. A myslím že jedině dobře. Jen doufám že chystaný seriál Inhumans nebude trpět stejným problémem. A neskončí stejně jako Agent Carter dříve než začal. ()

Mykie odpad!

všechny recenze uživatele

Hovadinka pro teenagery, co hltají usoplený naivní komiksy od Marvelu. Nesympatické postavy, papundeklové kulisy, prkenní herci a zápletka postrádající jakýkoliv smysl. Zbytečný seriál, divím se, že ještě pořád běží. ()

achai 

všechny recenze uživatele

Inu, jak hodnotit? První půlka série super, akce, humor, špionážní prostředí. Pět hvězd. Druhá půlka první série začíná být dost "márvelácká" scifi ale pořád dobré - stále akce, humor, zrvaty, dejme to mu i nějaký děj. Druhá série se ale začala opravdu dost nechutně zvrhávat v x-many které osobně nemám rád. Začátek třetí série: tyskové létající kadibudky, tavící se auta, odhazování lidí silou vůle... No ehm, myslím, že tady jsem dokoukal. ()

PRINC1 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to velice dobrý seriál kdo sleduje Avengers tak vím že tam zemře agent Coulson a tohle znovuzrození agenta Coulsona je skvělé že se tam ukáže i velký šéf Nicky Fury a někteří herci ze serie Avengers je bezva. Co dodat Clark Gregg a v jeho podání agent Coulson je životní role kterou si užívá.Prostě Agenti S.H.I.E.L|.D. je bezva seriál a krásná podívaná. ()

Filmes 

všechny recenze uživatele

Agenti jsou skutečně skvělý seriál, co má co nabídnout a snad každého začne ohromné bavit, jen je potřeba se prokousat první polovinou První série. Věřte, že později nebudete litovat. Pojďme postupně: 1. SÉRIE - Agenti začínají rozpačitě a neoriginálně. Prvních 11 dílů nabízí akci, hláškování a několik známých i neznámých postav, ale ničím nešokuje, zkrátka neurazí. Ale stačí jeden jediný díl a to epizoda Turn, Turn Turn, která katapultuje děj a celkový dojem na úžasné pocity. Drama, napětí, nejistota, skvěle zvraty a propojení s MCU. To je to, co druhá polovina První seria nabízí a co opravdu stojí za to. 2. SÉRIE - První dva díky Druhé série začínají také trošku pomalu, ale dej brzy nabírá grády. Zkoumá dopady toho, co se stalo v První sérii, ale přináší i nové, mnohem větší a komplikovanější situace a problémy. Boj s HYDROU, první výskyt Inhumabů, i rýsování Kree skvěle kombinuje propojení s dvojkou Avengers. Skvělá série,o něco lepší než ta První. 3. SÉRIE - 3.serie začíná tam, kde skončila ta druhá. Narozdíl od většiny MCU projektu řeší důsledky - globální důsledky všeho, co se stalo, ale pokračuje v některých tématech, která nakousla už Druhá série. Když se zapojí hrátky s jinou planetou, entita Hive a Inhumanska problematika, vznikne skutečně perfektně napsaná série, vrchol prvních třech sérii, které tvoří vlastně ucelený dej. Zase o něco lepší, než předchozí Dvě. 4. SÉRIE - Po třetí sérii se Agenti vrací s novými problémy. Zápletka se posouva o level výš a seriál je zřejmé na vrcholu - brilantně napsaný dej, rozdělení série do několika podserii a zejména výběr témat děje - Ghost Rider, Aida, Konstrukce a přestavba SHIELD. Snad nejlepší série, všechno bez chybičky. 5.SERIE - 5. Serie hodně riskuje a znovu posouvá seriál o level výš - z agentů, resicich krádeže zbraní v První sérii udělal Pata série něco úplně jiného. Půlka série pojednávající o přenesení do budoucnosti roku 2091 je skvělé natočená a představuje až příliš reálnou představu MCU světa v budoucnosti. Druhá polovina Páté série zase vrací dej do současnosti a nastoluje boj s mocným Gravitonem, posledními zbytky HYDRY, ale i zoufalou snahu zachránit umírajícího Phila Coulsona. Závěr velkolepý. 6. SÉRIE - Oddechova série. Fanoušci vesmírných dobrodružství si přijdou na své, nicméně kombinace vesmíru a Země nevyšla a tvůrci se spálili při pokusu o přidání mytologie a dalších entit. Nezklame, ale nepřekvapí. Orppti předchozím sérii zhoršení. 7.SERIE - Náprava nepovedene šestky. Důstojné a dojemné rozloučení se seriálem. Úžasné, nostalgické a bavíte cestování minulosti MCU, narážky na události, propojení se seriálem Agent Carter a naprosto dokonale napsané poslední epizody mluví za vše. Jednoznačně doporučuji seriál shlédnout. Povinné každému MCU fanouškovi, ale i dalším. DĚKUJI ZA TENTO SERIÁL, MILE PŘEKVAPIL! ()

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Nick Fury dostane vlastní seriál

Nick Fury dostane vlastní seriál

29.09.2020

Samuel L. Jackson je připraven vrátit se ve vlastním seriálu na streamovací službě Disney+. Jeho postava Nicka Furyho by se měla dočkat nového seriálu, který napíše Kyle Bradstreet (Mr. Robot). Zatím… (více)

Marvel TV žije dál

Marvel TV žije dál

15.08.2019

Když se řekne Marvel, spoustu lidí okamžitě napadne Kevin Feige, šéf filmové divize. Jenže pak je tu i Marvel TV, mladší bratříček, který má na svědomí například Agenti S.H.I.E.L.D., nebo všechny… (více)

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

30.06.2019

Šéf Marvel Studios Kevin Feige stále dává rozhovory v rámci PR kolečka před novým Spider-Man: Daleko od domova a jeden z nich se teď stočil i směrem k blížícím se seriálům na streamovací službě… (více)

Reklama

Reklama