Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2025), 105 h 20 min (Minutáž: 31–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(13) / Epizody(140)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Rockerman k tomuto seriálu (3)

Murder House (2011) (S01) 

1.Mohl bych mít tisíc výhrad k tomuto seriálu, ale rozhodl jsem se, že je mít nebudu. Důvod je jasný, já se velmi dobře bavil. Ano, rozumím povzdechům, že by to chtělo více sexu nebo méně slov a více činů, ale i tak, jak to bylo prezentováno to stojí za to vidět. Mám raději takzvaný "duchařský" horor než to, co se vydává za horor, tedy slashing. V A.H.S. je to prakticky takový mix obou těchto přístupů k tématu. Velmi dobrý nápad, který je hodně originální, kdy už člověk neví kdo patří mezi živé a kdo mezi mrtvé, ale stále přítomné postavy "Murder house". Zkrátka tento seriál mě přikoval k sedačce a nepustil mě, dokud neskončil. Mimochodem ten poslední díl mohl být bez těch obrazů ze "života" mrtvých. Ale to je jen tak na okraj. Uvidíme, co přinese druhá série. 2.Po dvou dílech druhé série je jasné, že to bude úplně o něčem jiném, ale stále velmi kvalitní. Z první série zůstala jen Jessica Lange, ve zcela jiné roli, ale i tady zase exceluje!!! Duchařina to zřejmě už nebude, spíše to vypadá na invazi mimozemšťanů. Jsem zvědav... Těsně před tím, než se podívám na poslední díl druhé série, musím napsat, že skutečnost předčila očekávání. Je to jedna z mála výjimek, kdy druhá část filmu nebo seriálu je lepší, než ta první a to výrazně! Možná jedna připomínka by tu byla. Podle mne je to rozehrané příliš ze široka, třeba ti mimozemšťané tam být nemuseli a spíš se to mělo zaměřit na ty pozemské postavy. Takhle je to trochu guláš, od všeho něco. Ale to je jen malá vada na kráse. Celkově jsem moc a moc spokojený a doufám, že třetí řada (pokud bude), bude zas o něčem jiném. 3.Třetí série začala poněkud rozpačitě. Doufám, že to nesklouzne do nějakých Bradavic a že to tam Jessica Lange opět pořádně rozpálí. Zatím asi nejslabší série, přesto stále dost zábavná. Opět je tu jak duchařina, tak řezničina, teď dokonce přišli zombíci, prostě taková všehochuť, jako předešlých dvou řadách. Přestože stále tvrdím, že třetí série je zatím nejslabší, vzal jsem nakonec ty čarodějnice na milost, protože to pořád byla pěkná podívaná a některé díly byly hodně dobré. Jen doufám, že těch čarodějnic mezi děvčaty je méně, než jak naznačoval poslední díl. Těším se na sérii číslo 4!(31.1.2014) 4. Tak nám začala čtvrtá série a začala ještě rozpačitěji, než ta třetí. Jessica Lange jako šéfka panoptika zrůd zatím nebudí příliš optimismu, že to bude kvalitně strašidelné. Nejlepší je zatím ten klaun, ale ta dvouhlavá siamská dvojčata, jsou spíše k smíchu. Hůl nad tím nelámu a počkám, co bude dál. (25.11.2014) Opouštím tento seriál, protože do hororu už to má tak daleko, jako já k papeži. Je to už spíše psychologický seriál o toleranci k lidem, kteří nevypadají "normálně". Nic proti tomu, ale mě to už nebaví. První a druhá sezóna za pět, třetí za čtyři a čtvrtá bez hodnocení. ()

Hotel (2015) (S05) 

Po nedodívané, nudné Freak show se nám zablýsklo na lepší časy. Možná je to trochu do široka roztažené, ale třeba se to ještě urovná. Každopádně to má dobrou atmosféru a tvůrci měli jednu výhodu, že Lady Gaga nemuseli příliš maskovat, aby dostali podobu "hlavní upírky".☺Nicméně ta krvavá " čtyřka" je asi nejlepší scéna pilotního dílu. Komentář píšu po dvou zhlédnutých dílech, takže ještě nehodnotím, protože se může leccos pokazit, ale zatím převládá spokojenost. Pátý díl zatím nejlepší! Holdenova matka způsobila pěkný masakr! Až na poslední díl jsem spokojen a celou sérii bych dal na třetí místo za první a druhou (možná obráceně). Ten závěrečný díl byl už ale fraškou. Hlavně duch prostitutky "surfující" po Facebooku, Twiteru a jiných společenských sítích, jen aby se necítila tak sama bylo přes čáru. Čtyři poctivé hvězdy. (25.6.2018) Dal jsem si od AHS pauzu, ale po delší době se mi zastesklo a chtěl jsem navázat, tam kde jsem skončil. Šestá sezóna je zde hodnocena pozitivně jen napůl a tak jsem se vrhnul přímo na tu sedmou! Byla to chyba! Nevěřil jsem vlastním očím a uším. Naprosto tendenčně protiTrumpovsky natočené, tedy velmi zpolitizované a ještě nenápadité (opět vraždící klauni). Vše je tu jednoduché jak facka! Ten kdo volil a podporuje Trumpa je zlý, rozsévá nenávist a strach. A všichni ti korektní proClintonovsky naladění jsou ti dobří, kteří přinášejí lásku a bezepčí. Neuvěřitelné! Po nedodívané druhé části opouštím definitivně AHS! Škoda, byl ve svém začátku výborný seriál! ()

Double Feature (2021) (S10) 

Tak tu máme dva příběhy. do šestého dílu upířina, ikdyž se značně překroucenými "pravidly", jak se stát upírem. Je to metafora. Ti talentovaní a bohatí vládnou těm chudým bez talentu, na jejichž chudých životech nikomu nechybí. Bylo to vcelku dobré až na poslední díl, ve kterém si tvůrci opět neodpustili připomenout rasismus a to hlavně u bílých policistů. Od sedmého dílu se potýkáme s mimozemšťany, kteří osudově zasáhli do dějin Spojených států. Vnímám to jako parodii a to velmi zdařilou. Výměnou za "pokusné králíky" dostali Američané převratné technologie, díky nimž tak získali převahu nad celým světem. Těchto darů si ale neváží, řeší pseudoproblémy genderu, mee-too, BLM a jiné a převahu pomalu, ale jistě ztrácejí. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama