Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policie Únava. To i přespříhraniční Hubert a Staller jsou lepší policajti. Respektive vtipnější. Tristní je, že ač je Policie Modrava míněna na vážno, x věcem se s ní člověk musí smát, tak hloupě je to napsané. Ale možná je to záměr, nevěrohodné, průhledné, předem jasné zápletky, kdy je divákovi tak jasně signalizováno, kdo je pachatel, že to musí prohlédnout i ten nejhloupější Novák a ten si pak lebedí, jak na tu detektivku zase vyzrál... ()

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jediné pozitivum je životní role pro kadeřnici z Discopříběhu :) a trapně dopadá i snaha o lidový vesnický humor. E1 Travička - nenadchne, neurazí. Nejtrapnější, za každou cenu vtipný policista Michal Holán? zůstavá i nových epizodách. E2 Studna - Jastraban, pošťačka mladice ve Favoritu. E4 opravář veteránů a hráč v rašelině. Trapné snahy o humor Boušková-Holán, Venca-kurva to nezachrání a ani Medvecká nevyniká. E5 Dlouhá ves a incest, ukradení králíci a dva podobní strejci...trapný humor, jeden doktor úplně na všechno...a tak to pokračuje až do konce seriálu. E6 fingované přepadení sámošky, mrtvola v řece a žena násilnického alkoholika. Asi nejvíc mě irituje policajt Jasňačka a nepovedený vesnický humor. E7 Módní přehlídka a problém Norisové se šamstrem. E8 Vykradený krám, černý odběr elektřiny a podváděná psychicky nemocná žena. E9 Modelka a smrt lichváře. E10 Volání do zahraničí přiblblého kluka. E12 Ztracená učitelka, češtinář Vízner, falešná tisícovka, zloděj kol - lepší díl , už bez Jasňačky. E13 Zastřelená v lese, ukradená mumie. E14 Mrtvola u rybníka, ukradené známky, podvod při vybírání důchodu a vykradený konzum. E15 Mrtvá na hřbitově, autobusáci a Jasňačka se vrací.. E16 Ukradený obraz, auto i ryby, hadí žena a svatba, ...zazvonil zvonec a Modravy je konec...hurááá a přetrvává podobný pocit zmaru jako u seriálu Případ pro exorcistu, a to co se mi líbilo na prvním dílu zde už nebylo. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 2011 vytáhla Nova několik svých TV filmů, které měli sloužit jako pilotní filmy k nově vznikajícím situacím. Vlivem různých situací to pak vypadalo, že žádný z těchto seriálů nevzniklo, ale Policii Modrava se nakonec po letech podařilo doklepat to k realizaci. Už od prvních dílů je poté jasně patrně, že se jedná o určitou variaci na Vraždy v Midsomeru, či krimi verzi Doktora Martina, tedy seriál, kdy máme na jedné straně krimi případy, a na druhé straně je dopovází obyčejný rutinní život místního obyvatelstva. V takto ladeném seriálu pochopitelně nesmí chybět romanticky krásné prostředí, které vybízí k návštěvě. Paradoxem takových seriálů je na druhou stranu to, že počet vražd z nich dělá v podstatě černou můru pro život. Modrava se nikterak nesnažila okouzlit složitým vyšetřováním či propracovanou detektivní logikou, ale šla na to takovým až lehce naivním způsobem a milým vyprávěním, které určitě nikterak neurazí, ale neudělá z ní ani klenot vysílání. ()

mira.l

všechny recenze uživatele

Asi mi nepřísluší to hodnotit, viděl jsem asi 2/3 jednoho dílu, ale i tak mám pocit (bohužel), že na tomhle je jediným pozitivem šumavská krajina, a to je málo. Dialogy mi přišly jako mix Kameňáku, Slunce seno... a současné běžné seriálové Novaprodukce... Nezachránila to ani Soňa Norisová. Ve srovnání s tímhle mi Kriminálka Anděl přijde jako velmi slušný seriál. ()

MyrnaAlec odpad!

všechny recenze uživatele

Zneužívat Šumavu pro natáčení takových hovadin je trestný čin ! Hnusná estetika, kdy všichni chodí oblečení jako z tržnice /žádný Luther/ personál na oddělení žere vlašák z papíru u PC... složitost případů nulová, postavičky místních tragické. Prostě seriál pro všechny, kdo oceňují staré normalizační kousky. Účast kvalitních herců - paní Medvecká - ach jo, hlas Laury Palmer prodává v sámošce v Srní ? Proč ??? ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Lokace pomáhal vybírat šumavský znalec Emil Kintzl z Kašperských Hor. (M.B)
  • Vhodnu chatu k natáčení hledali filmaři dva měsíce. (Duoscop)
  • V 8. díle na konci, když přijede doktor za Cermanem, potká nahoře Haničku s dítětem, která pronese: ,,Táta, dole." Jak ale zaznělo v 1. díle, není to její otec, ale bratr. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama