Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

chaotic 

všechny recenze uživatele

+++Pozitiva: Je to Star Trek, dále Elim Garak, Gul Dukat, Worf, Miles O'Brian, Jadzia Dax, Jean-Luc Picard, Q, Quark, retro pohled do dílu s Tribly, Cardassiané a Cardasijská stanice (DS9) a Valiant řízený "Rudou eskadrou"... to by bylo asi vše. ---Negativa: Bajor, Bajorské náboženství, nuda, nuda, plky, plky, dítě na palubě, plky, plky, nuda, nuda, nechutný patos s Dominionem, bitevní scény, výměna Jadzie Dax za nějakou pipku, nuda, nuda, plky, plky nezvládnuté vedení "války" (měli se inspirovat B5tkou, kde to bylo i přes katastrofální efekty, brilantně podáno), Dominion, pacifistický Sisko, Bajorané, absence Q (jeden díl je málo...) a hlavně absence Borgů, Dominion není soupeř. Jen bych ještě dodal, že toto je první Star Trek, kde se mění intro scéna. (fuj) Díly 7x17-7x24 tvoří osmi-dílný celek, promiňte ale to je vážně moc. (nemluvě o tom, že mnohodílství není ojedinělé) Fakt se tam moc kecá a nic neděje (ani v jedné sérii se mě nezhostil efekt "Must see next one..." a to je co říci) xxxP.S. Internetem se šíří hlasy o tom, že první 3 série jsou nuda, ale pak se to rozjede (což už v ČR vysíláno nebylo), ale rozjezd je takový jako když ze Shinkanzenu přesedláte na koňskou spřežku a s ní projíždíte celý seriál, čili ano je to nuda bez kouzla i pak. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál vypráví o posádce Federace na bajorské (původně cardassijské) vesmírné stanici. Ta je ohrožována ze všech stran. Bohužel to není tak dobré jako Nová generace. Posádka je hodně smíšená. Celou stanici vede kapitán Benjamin Sisko. Dále zde máme i pár starých známých postav, jako je například náčelník Miles O' Brien a nadporučík Worf, který se připojí později. Dále je zde doktor Julian Bashir a trillský vědecký důstojník Jadzia Dax. Nemohu opomenout ani bajorský personál, za který odpovídá major Kira Nerys. Dále je tu ještě měňavec konstábl Odo a barman Quark. Taky bych chtěl zmínit roztomilou poradkyni Ezri, která se k posádce připojí až na konci seriálu. Stanice se nachází blízko červí díry, která představuje riziko. Celou dobu válčí s Dominionem, který je na druhém konči červí díry v kvadrantu Gama a ohrožuje celý kvadrant Alfa. Během seriálu se posádka vydá na mnoho dobrodružství a prozkoumá spoustu planet. Také uzavře řadu spojenectví a pár postav i seriál opustí. Děj bohužel není příliš zajímavý a je dost vleklý. Seriál se spíš zaměřuje na jednotlivé postavy. Dost často jsou zde i Klingoni. Obsahuje také celou řadu tzv. výplňových epizod, které se samotným dějem vůbec nesouvisí. O dost z nich se postará i oblíbený simulátor. "Vítězství je naše!" ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Star trek DS9 viděl v TV kdysi dávno a přiznám se, že se mi nijak zvlášť nelíbil. Ohodnotil jsem ho dvěma hvězdičkami. Po letech se mi dostal do ruky znovu, tentokrát v originále. Koukal jsem na začátek a přiznám se, že se mi nijak zvlášť nelíbil. Pak jsme se dostal k dílům, které nám naše televize zatajily a přiznám se, že se mi docela líbily. Federace vstupuje do války s mocností z druhé strany červí díry a do toho se motají nasraní Klingoni, nepřátelští Kardasiané a staří známí špičatoušatci z Romulu. Navíc, poprvé v historii Star Trek seriálů je zde i hlavní záporák. Kardasian Gul Dukat, jehož postavení a vztah vůči federaci kolísá od nepřátelství přes podmínečné spojenectví po superzáporáka. "Posádka" DS9 je všelijaká. Od nevýrazného kapitána Siska a jeho rodinky, průměrné Jadzie Dax, otravné Kyry a modelíny Oda, až po výborného šéfa O´Briena a jeho kamarádíčka doktora Bashira (ten je v prvních sériích docela k nevydržení, ale když se dá dokupy s O´Brienem, tak vytvoří zajímavou dvojici). A samozřejmě je tady vyžírka, šmelinář a lakomec Quark. V půlce dílů k nesnesení a v druhé půlce to nejlepší co seriál nabízí. Navíc se (po skončení TNG) na DS9 dostane i klingon Worf, který místy vnese trochu zábavy. Přestože jednotlivé postavy nejsou sami o sobě příliš zábavné, tak ve spojení s jinými se jedná o celkem sympatickou posádku. Navíc to nejsou takoví skautíci. Válka a nová bitevní loď federace přináší i do DS9 nějakou tu mobilitu a přestřelky mezi loděmi. Navíc se tvůrci nevyhýbají bitevním scénám mezi tisícovkami lodí na obou stranách (speciální efekty nejsou nic převratného, ale dají se přežít) a hlavně je zde několik vysloveně geniálních lahůdkových dílů. Například variace na Sedm statečných, kdy se partička ferengů musí vydat zachránit vládce jejich planety z rukou nepřítele. Problém je, že jsou naprosto neschopní v boji a proto musí záchranu provést jiným způsobem, což vyvrcholí scénami jak z grotesky. Ale asi nejlepší je díl, kdy se vrátí v čase aby zabránili atentátu na kapitána Kirka. V tomto díle jsou využity záběry z původní série, do jejíchž záběrů jsou přidáni herci z DS9. Takže zatímco se Kirk baví se Spockem, tak v pozadí se prochází Sisko. Humor zde pramení i ze zacházení s kulisami z tohoto seriálu - jako např. odlišné vybavení (většinou několikrát větší), jiné ovládání výtahů, rozdíly ve vzhledu klingonů minulosti a přítmnosti (dřív byli klingoni jen parta umouněných lidí, co se lišili v podstatě jen v uniformách). Ve výsledku je seriál DS9 vcelku příjemná záležitost. 70% ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rules of Acquisition: (1) Once you have their money, you never give it back. (3) Never spend more for an acquisition than you have to. (6) Never allow family to stand in the way of opportunity. (7) Keep your ears open. (9) Opportunity plus instinct equals profit. (10) Greed is eternal. (16) A deal is a deal. (17) A contract is a contract is a contract. (21) Never place friendship above profit. (22) A wise man can hear profit in the wind. (31) Never make fun of a Ferengi's mother! (33) It never hurts to suck up to the boss. (34) War is good for business. (35) Peace is good for business. (47) Don't trust a man wearing a better suit than your own. (48) The bigger the smile, the sharper the knife. (57) Good customers are as rare as latinum. Treasure them! (59) Free advice is seldom cheap. (62) The riskier the road, the greater the profit. (74) Knowledge equals Profit. (75) Home is where the heart is, but the stars are made of latinum. (76) Every once in a while, declare peace. It confuses the hell out of your enemies. (94) Females and finances don't mix. (95) Expand or die. (109) Dignity and an empty sack is worth the sack. (111) Treat people in your debt like family. Exploit them. (112) Never have sex with the boss's sister. (125) You can't make a deal if you're dead. (168) Whisper your way to success. (190) Hear all, trust nothing. (194) It's always good business to know about new customers before they walk in your door. (203) New customers are like razor-toothed gree-worms. They can be succulent, but sometimes they bite back. (208) Sometimes the only thing more dangerous than a question is an answer. (211) Employees are the rungs on the ladder of success. Don't hesitate to step on them. (214) Never begin a business negotiation on an empty stomach. (217) You can't free a fish from water. (229) Latinum lasts longer than lust. (239) Never be afraid to mislabel a product. (263) Never allow doubt to tarnish your lust for latinum. (285) No good deed ever goes unpunished. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem sledoval ještě téměř v dětském věku a v té době to byla celkem služná zábava, ale už tenkrát jsem objevil ten nedostatek stanice. Vždyť ono to stojí na místě a to pak po čase začne být nuda. A taky že byla - 55%. P.S. Moc se mi líbila ta hudba u úvodní znělky, které je velmi kvalitní, podobně jako u všech nových trek seriálů. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (62)

  • Doktor Bashir (Alexander Siddig) si v holoprogramu, který je zasazený do dvacátého století, objednává vodku 'stirred not shaken', což znamená 'promíchat, netřepat'. Touto frází paroduje a zároveň odkazuje na sérii Jamese Bonda a jeho vodku 'shaken not stirred' alias 'protřepat, nemíchat'. (Honzíno)
  • Kira (Nana Visitor) křičí na Dr. Bashira (Alexander Siddig): „Je to všechno tvoje vina!“ Tato hláška skrytě odkazovala na skutečnost, že herecká dvojice očekávala v reálném životě dítě. (slatkac)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama