Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

Chen 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem této série je zasazení na okraj známého vesmíru, respektive na začátek neznámého (nebo alespoň červí díry, která do něj ústí). To skýtá velké množství možností pro scénáristy a ti je celkem slušně využívají. Nové zajímavé postavy či celé rasy, rozmanitá posádka a jistě, že kvalitní triky. ()

Jandos 

všechny recenze uživatele

DS9 je nejlepsi ST serii vubec, ale ma jedno velke ale. Zacne byt zajimavy az od treti serie dal. Prvni 2 serie jsou vicemene ukecana nuda. S prichodem dominionu a pozdejsim vypuknutim valky se vse otoci o 100%. DS9 nabizi s prehledem nejzajimavejsi charaktery ktere se ohrome vyviji a zamilujete si je. Neboji se byt politicky nekorektni, federace neni vykresleno jako pohadkove kralovstvi, pozdeji se prida zrada, genocida a valecne zlociny ve velkem. Kdo vydrzi az do konce nebude litovat, skoda ze se zaverem DS9 konci to nejlepsi ze ST, Voyager byl pro me krok hodne vedle. ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně dvě * (a komentář "Asi můj nejméně oblíbený seriál z univerza Star Trek"), ale po letech jsem se k seriálu vrátil a po dosti zdlouhavém a občas i nudném rozjezdu (série 1-3) nastal příjemný posun v podobě čtvrté série (např. retro-komediální Little Green Men) a snad ještě lepší páté. Zejména díl "Trials and Tribble-ations" je opravdovou nerdí lahůdkou. Zatím zvedám na 3* a uvidíme se, až jej dokoukám... Tak tedy... Zejména díky šesté sezóně a jen o něco slabší sedmé se zpětně omlouvám a dávám pět hvězdiček. Zvlášť finále, které se protáhne na několik epizod, v nichž časem odpadne i ono "v minulém díle... a nyní pokračování", je napínavé jak guma od Siskových trenclí. Sice to trochu hatí slzavý závěrečný dvoudíl, ale i tak je mi líto, že už mám DS9 za sebou... ()

augustine 

všechny recenze uživatele

Nedocenení sériál, ktorý skazil český preklad a dabing. V origináli je bezkonkurenčný! Po príchode Worfa najakčnejší ST zo všetkých. Je nesmierna škoda, že väčšina prispievateľov nevidela celý seriál, ale len prvé diely (ktoré sú nudnejšie, ale ktorý seriál nemá nudné diely). DS9 ma baví viac ako Voyager. DS9 má sympatickejších hercov a vtipnejšie epizódy, a aj zaujímavejšiu celoseriálovú zápletku. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Sci-fi-fantastika byla a zůstává žánrem, který balancuje mezi literární i filmovou machou, krásnou literaturou, hraným filmem, řemeslem i uměním. STAR v sobě tento rozpor ztělesňuje až čítankově. Řemeslo, které mu lze vytýkat, je současně i jeho předností, kterou vyniká nad průměr této formy tvorby. Představa Galaxie, do níž je promítnuta rozmanitost aší současné civlizace, není neplodná, i když ne zcela přesvědčivá. Přesto kvalita epizod, hloubka konfliktů i jejich etický náboj tlačí celkovou kvalitu a úroveň STAR nahoru. To, že nejen tato řada, ale celkový záměr vytvořily pozoruhodný, desetiletí a generace trvající sociokulturní fenomén, mluví za vše. ()

Galerie (200)

Zajímavosti (62)

  • Producent Rick Berman původně uvažoval obsadit do role Benjamina Siska Alexandra Siddiga. Došel ale k závěru, že velitel stanice by měl být starší. Místo toho Siddiga obsadil do role Dr. Juliana Bashira. (Shakaar)
  • Doktor Bashir (Alexander Siddig) si v holoprogramu, který je zasazený do dvacátého století, objednává vodku 'stirred not shaken', což znamená 'promíchat, netřepat'. Touto frází paroduje a zároveň odkazuje na sérii Jamese Bonda a jeho vodku 'shaken not stirred' alias 'protřepat, nemíchat'. (Honzíno)
  • Na základě dotazů od homosexuálních fandů Star Treku tvůrci začlenili do několika dílů polibky mezi osobami stejného pohlaví. (Riker)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama