Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 2
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (99)

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Murder House 2. Asylum 3. Freak Show 4. Apocalypse 5. Roanoke 6. 1984 7. Coven 8. Cult 9. Hotel NEJLEPŠÍ POSTAVY: Murder House NEJHORŠÍ POSTAVY: Hotel NEJLEPŠÍ PŘÍBĚH: Asylum NEJHORŠÍ PŘÍBĚH: Hotel NEJMÉNĚ NELOGIČNOSTÍ: Freak Show NEJVÍCE NELOGIČNOSTÍ: Roanoke NEJLEPŠÍ ZÁPLETKY: Asylum NEJHORŠÍ ZÁPLETKY: Hotel NEJLEPŠÍ INTRO: Freak Show NEJHORŠÍ INTRO: Hotel NEJKOMEDIÁLNĚJŠÍ: Apocalypse NEJHOROVĚJŠÍ: 1984 NEJDRAMATIČTĚJŠÍ: Asylum NEJLEPŠÍ KONEC: Freak Show NEJHORŠÍ KONEC: Roanoke NEJLEPŠÍ ÚVOD: Murder House OSTATNÍ POZNÁMKY BEZ SPOILERŮ: První 3 série jsou točené ve stejném stylu. 4. série je trochu odlišná, ale stále se stylem dost podobá. 5. série je hrozná. Úplně jiný styl. Od této série začínají v AHS být nelogičnosti. 6. a 7. série jsou dost jiné než 5.,4. a první 3 série, ale celkem jdou. V 6. sérii je výrazně 2. polvina horší. Od 7. série začíná v AHS humor. Na AHS se mi líbí, že to nemá souvislý příběh, proto můžete série přeskakovat (až na 3. a 8. sérii). Takhle jsem to třeba udělal s 5. sérií. 9. série se podobá 7. a 8. sérii. Jediné série, na které se stojí podívat jsou Murder House a Asylum, popřípadě i Freak Show. Myslím si, že jako celek AHS tak dobré není. Je škoda, že to trochu zkazili. AHS je zatím nejlepší seriál s intrem i hudbou. Štve mě herec Evan Peters (hrál Tatea, Kylea, Kita). Postupně bude hrát i dokonce více postav v jedný sérii! Nejlepší herečka je Sarah Paulson a Emma Roberts. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělý hororový seriál, který vždycky něčím překvapí. Není to takový ten klasický seriál. Zde je každá série vždy o jiném příběhu a jiných postavách. Což má svoje kouzlo, protože si každý divák minimálně jeden příběh zalíbí. V některé sérii jsou duchové, někdy čarodějky, jindy zase ďáblové atd. Zajímavé je, že v celém seriálů jsou někteří herci stejní, akorát mají jinou roli. Ze začátku jsem si říkal, že to bude strašně zmatené, že je to chyba, ale později mě naopak mrzelo, že se nějaký herec v sérii opět neobjevil. Až neuvěřitelně si některé oblíbíte, obzvláště Jessicu Lange. Zajímavostí také je, že v celém seriálu je obsazení už známých herců. Skoro každého herce jsem odněkud poznal. Nejvíc se mi líbí, že se s tím tolik nemažou. Krve, brutality, a hlavně zvrácenosti je v seriálu spoustu. Zvratů se tady taky najde dost. Když už se stane něco mimořádného, tak je to docela síla. Kolikrát jsem byl překvapený, kdo za tím vším stojí, nebo co se všechno najednou mrknutím oka změní. Dokonce se občas objeví i ten černý humor, který dodává pořádnou šťávu. Garantuji vám, že se vám zalíbí také hudba. Ta má snad největší plusko. Díky ní to vytváří nádherně hororovou atmosféru. To samé určitě i znělka dané série. Každá je originálně zpracovaná a má hodně co do sebe. Co je taky dost hustý, tak že některé série jsou občas propojené. Jako že ne doslova (pro diváka, co neviděl všechny díly, tak to ani nepostřehne), prostě se občas například v jednom dílu objeví někdo z jiné řady (myslím postava, nejen herec) a pro fanoušky to bude mít takovou kouzelnou spojitost. Ovšem abych to furt jen nechválil, nebral bych to za nejvíc top seriál. Je výborný, ale na plný počet hodnocení bych to neviděl. Cca od páté řady začaly být některé díly nudné a občas to už s AHS nemá moc co společného. Většinou se i stane, že od začátku série se toho tolik neděje a zkomolí to všechno až nakonec. Nebo ty konce? U nich taky většinou nejsem moc spokojený, jsou bohužel takové nehororové, což dokáže diváka zklamat. V tomhle AHS chybuje. Závěry jsou pro mě velmi důležité a tady to prostě většinou zmrví. Chybí mi taky lekačky. Jsou tady, ale není jich moc. Co mě štve ale úplně nejvíc (teda asi bych to neměl dávat za chybu), že asi tak 96 % dílů skončí vždy uzavřeně. Na seriálech miluji to, že se mám vždycky do příštího dílu na co těšit, že mi to nedá spát. Ovšem tady tomu tak není. Tady to nepotřebuji vidět hnedka za sebou. Protože opravdu každý díl skončí prostě tak, že je pokračování úplně jasné, nebo být ani nemusí. Tohle je velká škoda. Co taky nemusí určitou skupinu diváků bavit je to, že je to občas až moc přeplácané. Myslím tím, že je to někdy nesmyslné nebo takové divné. Jenomže to je i to, co my vlastně na AHS milujeme. Komentuji i každou sérii zvlášť. Celkově seriálu dávám 9/10 ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po zhlédnutí 3., zatím poslední (02/2014) série. Šok. Tento seriál mi nezávisle na sobě doporučila kamarádka a sestra. Když jsem se do toho pustil a první sérii pokousal za nějakých 5-6 dní, byl jsem nadšen. Parádní herecké výkony. Když pominu J, Lange, vsadili tvůrci na méně známé tváře, a to se vyplatilo. Skvěle jsem se bavil a užíval si vynikající hororovou atmosféru. Teď k jednotlivým sériím. První je jasná jednička a 5*. Nemá chybu. Duchařina mě nikdy moc nebrala, ale po tomto zážitku si jí asi začnu víc všímat. Bylo to drsné, tvrdé, nekompromisní, lekavé a napínavé. Skvěle natočeno! Rodina v hlavní roli byla dokonalá, všichni herci. Plus K. Mara a nádherná Alexandra Breckenridge. Druhá série ještě přitvrzuje a nebál bych se jí dát taky 5*. Úplné jiné téma, herci podobní, jen v jiných rolích. Ale téma drsné, krvavé a brutální. Skvělá S. Paulson, E. Peters, L. Rabe a Z. Quinto. Opravdu skvělé. J. Lange excelentní stejně jako v první sérii. Nebylo to lepší, ale určitě ne slabší. Jiné a taky skvělé. Třetí série mě zaujala hned prvním dílem, protože jsem byl hodně zvědavý na téma a tohle se mi moc líbilo. Sérii bych hodnotil ale max 3*. Bohužel ve srovnání s předchozími dvěma sériemi těžce zaostává. Slabé, nehororové. Dobré, ale ne tak moc. Škoda. Přesto skvělá T. Farmiga a L. Rabe. Líbilo. Celkově? Jasných 5* a čekám velmi netrpělivě na 4. sérii!!!! ||| Není třeba se dál rozepisovat. 4. série byla peckovní, pokračovala v hodně solidně nastavené laťce. Ale o třídu výš se mi líbila 5. série. Lady Gaga se zde fakt vytáhla. Už chyběla J. Lange, ale kvalitě to neubralo. Pkačujeme... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Výborný Murder House konfrontuje reálné, lidské charaktery s lehce nadpřirozeným prostředím ve střídmě hororové atmosféře. Díky tomuto střetu vzniká nesmírně zajímavé drama, v němž neustále prožíváte určitý pocit nepochopení a překvapení přesně jako postavy samy. Asylum v tomto trendu pokračuje, ale snaží se jít o krok dále, tedy být více strašidelný, více překvapivý a určitě více šílený. První dvě série ztělesňují opravdu to nejlepší, co z konceptu "hororový seriál" lze vymáčknout. Poté však následuje sedmimílový krok stranou - Coven vzdávám po prvním díle. Na obrazovce se odehrává kvalitní herecký koncert, ale příběh působí jako lacinná soap opera. Freak Show, sic v podobném duchu, je na tom o něco lépe. Strach už je definitivně pryč, ale příběhová linka je zajímavá a dočkáme se pár opravdu bizarních nápadů. Hotel je velice natahovaná kaše, kde se v hodinovém díle odehraje reálně tak 5-10 minut děje. Atmosféra však poněkud zhoustla, tvůrci se navíc snaží zaujmout zvýšenou brutalitou, nicméně cca v polovině série usuzuji, že toto je pro mě spíše ztráta času. Za zprůoměrované tři a půl série bych to viděl na 7/10 ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Další typická US-americká krvavá a vulgární slátanina o ničem podle zaběhnuté šablony = hnus všeho druhu, ale zato silně cenzurovaný sex i nahota. Už tak otravná forma vyprávění je úplně rozbouraná hrubým/násilným střihem. Dekadentní americká produkce, která může (po)bavit jen mentálně oslabené obecenstvo nebo blázny, kteří už nevědí, co roupama. Poslední novější americké veledílo, které jsem prubla - další už nebudou. Thenks very mač!!! ()

Galerie (1 923)

Zajímavosti (218)

  • Pilotní díl první řady seriálu se natáčel ve skutečném domě. Další díly byly posléze filmovány v jeho přesné replice. (Nach)
  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Postava Jamese March (Evan Peters) ze série Hotel (od r.2015) vznikla na podkladě skutečného sériového vraha a to H. H. Holmese. (P. J. D.)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama