Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 264 h 57 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(608)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele DaViD´82 k tomuto seriálu (6)

13. komnata Evy Holubové (2006) (S01E05) 

Sebereflexivní medailon, který zdatně a zajímavě kombinuje netradiční pohled na jednu z našich nejlepších hereček a zároveň zvládá i nepodlézavě upozorňovat na démona alkoholu. Dosavadní vrchol cyklu "13. komnata". ()

13. komnata Luďka Soboty (2007) (S02E17) 

Nudně natočená epizoda. Dílem zato může nezajímavý osud Luďka Soboty a z části jsou na vinně i tvůrci, jelikož nešli až na kost. Byť pravda, že zde není nic čeho by se mohli chytit. V tom případě však nebyl důvod to točit. ()

13. komnata Jana Saudka (2007) (S03E10) 

Výtečný díl. Ovšem hlavně díky originálnímu přístupu Ireny Obermannové ke zpovídané osobnosti. Uvědomila si, že normálním stylem rozhodně Jana Saudka pojmout nelze. A poradila si s touto výzvou na výbornou. ()

13. komnata Richarda Hese (2008) (S03E32) 

13. komnatě dochází dech. Alkoholické soužení našeho profláklého choreografa sice možná je zajímavé, ale v rámci pořadu již několikrát viděné. Ovšem mnohem lépe zpracované. Navíc Hes před kamerou nepůsobí ani tak upřímně jako spíše pozérsky a Šárka Kubelková se prezentuje jako amatér myslící si o sobě, že jde na dřeň, byť klouže jen po povrchu. Krom toho rok abstinence není zase tak velký odstup. I to ukazuje na to, že komnata v současné podobě nemá již moc co nabídnout. ()

13. komnata Radka Gipsyho Bangy (2008) (S03E36) 

Gipsyho jako umělce uznávám, ale jako "zamindrákovanou" osobnost do dávno vyčpělé 13. komnaty rozhodně ne. Ono také cpát umělce, kterému je nějakých pětadvacet, zrovna do tohohle pořadu je poněkud předčasné. Poněkud hodně předčasné. Často to pak vypadá jako by na něj ty problémy spíše násilně nabalovali tvůrci, než že by je nějak skutečně protrpěl. A když už nastane jediný zajímavý segment, který to mohl zachránit, tak o něm Radek nechce mluvit. Což se mu sice lidsky vůbec nedivím, ale otázkou pak zůstává proč s natáčením souhlasil. ()

Reklama

Reklama