Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 264 h 5 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(606)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele duklak2 k tomuto seriálu (29)

13. komnata Terezy Pergnerové (2006) (S01E01) 

Terezu Pergnerovou si pamatuji s TV pořadu Eso. Její pozdrav Čágo, bélo šílenci je nezapomenutelný. Dokázala pobláznit všechny teenagery. Pak bohužel začla brát drogy a všichni ji odsoudili. Dokonce kvůli penězům pod vlivem drog nafotila velmi odvážné porno snímky do jednoho erotického časopisu. Obdivuji ji, že se z toho dokázala dostat. I když někteří lidé pořád pochybují a myslí si, že zase začne brát drogy. Nedávno se velkolepě vrátila do TV a i díky ní, měli Vyvolení tak vysokou sledovanost. T. P. věřím a držím ji palce v osobním i profesním životě. ()

13. komnata Michala Horáčka (2006) (S01E13) 

Michala Horáčka obdivuju, protože je to sázkař tělem i duší. Já sám jsem závislý na kursovém sázení v pobočkách Fortuna. Kam se hrabe Tipsport. Každý den vsázím a pak u PC bedlivě sleduji livescore, i když to většinou nevyjde, tak se skvěle bavím a nedokážu si představit, co bych bez sázení dělal! ()

13. komnata Jaroslava Pouzara (2006) (S01E16) 

Většinu komnat hodnotím třemi hvězdami a tak to bude i u této. Zhlédl jsem ji téměř po čtyřech letech a tak už jsem věděl, že se Jarda z té zákeřné nemoci téměř dostal. Potěšilo mě, že začátkem roku 2009 získal hlavní cenu Českého klubu fair play za rok 2008 za celoživotní postoj. ()

13. komnata Jiřího Krytináře (2006) (S01E20) 

Tento velký herec malého vzrůstu mě několikrát přesvědčil o tom, že na velikosti opravdu nezáleží:-) ()

13. komnata Heleny Štáchové (2006) (S02E06) 

Nezáživná "komnata". Paní Štáchová sice toho hodně prožila, ale přišlo mi, že to nějak moc neprožívala. Myslím si, že na kameru hodně "potlačovala bolest". To je chyba. Když už se totiž rozhodne "svěřit se" prostřednictvím televize divákům, měla by dát najevo své veškeré emoce. ()

13. komnata Romana Skamene (2006) (S02E07) 

Výživná komnata. Pan Skamene chtěl zbohatnout a všichni víme, jak to dopadlo. Peníze jsou velké lákadlo. Ale pamatujte. Hlavně opatrně. Přece je na prvním místě zdraví. Nebo ne? ()

13. komnata Luďka Soboty (2007) (S02E17) 

Trochu psycho komnata. Pan Sobota to nikdy neměl lehké. Ale bez boje žít nejde. Jsem rád, že se snaží a přeji mu dlouhý život. ()

13. komnata Jana Musila (2007) (S02E31) 

Tato komnata je velice dojemná. Pan Musil toho prožil opravdu hodně. Musel být tvrdý a bojovný. Musel překonat spoustu překážek. Naštěstí má přátele, kteří ho v nejtěžších chvílích jeho života podrželi a on proto zvítězil. Pocta a palec nahoru pane Musile. ()

13. komnata Mileny Dvorské (2008) (S03E23) 

Paní Dvorská byla skvělá herečka. Já jsem ji obdivoval až v pozdějších letech. Měla v sobě velký talent, který ale bohužel podle mého názoru naplno nevyužila. Byla to pro mě rána, když jsem se dozvěděl, že zemřela. ()

13. komnata Pavla Nového (2008) (S04E02) 

Pavla Nového neobdivuji jako herce, ale jako člověka. Líbí se mi jeho osobitý styl. Lidé mu vytýkali, že si nemoc přivodil tím, že chodil pořád v kraťasech. Doufám, že jim to zde v komnatě objasnil. Jsem rád, že za to trenky nemohou:-) ()

13. komnata Jiřího Krampola (2008) (S04E06) 

Jiří Krampol je dle mého názoru muž dvou "tváří". Alespoň tak působí na první pohled. Nějak si na něj nemohu zvyknout, do smrti si ho budu pamatovat jako moderátora pořadu "Nikdo není dokonalý". ()

13. komnata Jaroslava Čejky (2008) (S04E07) 

Tuto komnatu jsem zhlédl až dva roky po odvysílání. Pan Čejka je zajímavá osobnost, která si zaslouží obdiv. Zůstal se svou matkou o kterou pečoval. Takhle by se mělo chovat více lidí. Bohužel jeho matka zemřela měsíc po natáčení. Smekám před vámi klobouk Jaroslave. Máte ode mě pěkné čtyři hvězdičky. ()

13. komnata Šárky Ullrichové (2008) (S04E09) 

Jedna z nejlepších a nejdojemnějších 13. komnat, které jsem viděl. Musím pochválit autory tohoto cyklu, že je napadlo tento pořad vytvořit a my můžeme nahlédnout do soukromí slavných osobností. Komnata Šárky Ullrichové je velmi dojemná. Hlavně asi v polovině, kdy Šárka mluví o smrti svého otce. Když zemřel, tak jí bylo 10 let a její matka se zanedlouho provdala a Šárka tím pádem získala otčíma. Šárka mě utkvěla v paměti hlavně díky pořadu o počítačových hrách, který se jmenoval Game Page. Po té se tato herečka vytratila z obrazovky. Před třemi lety se začala pravidělně objevovat každý všední den na TV NOVA v nekonečném seriálu Ulice. Režisér Hynek Bočan ji obsadil do role feťačky Zuzany. A Šárka v jednom rozhovoru tvrdila, že je velmi těžké zahrát člověka závislého na drogách. V té době už však na nich byla závislá sama. Jsem rád, že se tato herečka s velkým talentem dostává z nejhoršího a já ji přeji mnoho úspěchů v „novém“ životě. ()

13. komnata Zity Kabátové (2009) (S04E20) 

Tak jsem se rozhodl, že se po dlouhé době podívám na 13. komnatu. Jsem velmi rád, že to byl zrovna tento díl o této skvělé herečce. Ve svém pokročilém věku vyzařuje svoji neobyčejnou energií, kterou ji mohou závidět i mnohem mladší lidé a touží pořád něčeho dosahovat. Píše knihy a věnuje se dalším jiným zálibám. A co mě velmi mile překvapilo je to, že ve svých skoro sto letech čte pořád bez brýlí. Velmi mě mrzí, že jsem Zitu nezažil v dobách její největší slávy, kdy předváděla svůj herecký um na filmovém plátně. Je to ostuda, ale pamatuju si ji akorát z filmů Želary a Babího léta. Rozhodl jsem se ale, že to musím napravit a nějaké další snímky z její filmografie sehnat a vychutnat si její herecké umění v plné parádě. Doufám, že tento díl viděla řada jiných lidí v pokročilém věku a myslím si, že je paní Zita pozitivně ovlivnila a přesvědčila je také o tom, že ač je člověk starý, tak může dokázat mnoho věcí, o kterých se dříve domníval, že jsou nesplnitelné. Já přeji paní Zitě, aby se uzdravila a dále šířila svoji pozitivní energii mezi prostý lid. I když tyto pořady nehodnotím pěti hvězdami (výjimku jsem udělal akorát u komnaty Michala Horáčka, kterého obdivuji, protože je to sázkař tělem i duší stejně tak, jako já), tak tento díl se mi líbil natolik, že těch pět hvězd prostě musím dát, protože je jasné, že si tato noblesní dáma české kinematografie určitě plné hodnocení právem zaslouží. ps: Mým hodnocením jsem "rozsvítil" červený čtvereček. ()

13. komnata Petra Novotného (2009) (S04E32) 

Na tuto komnatu jsem se těšil, ale po zhlédnutí jsem smutný. Musela to být velká bolest pro Petra, když se o té tragédii dozvěděl. Sice mi přijde divné hodnotit "komnaty", ale když už, tak u mě má tato za tři. ()

13. komnata Vlastimila Petržely (2009) (S04E33) 

Vojtěch Bernatský odemkl jednu z nejlepších 13ti komnat, jakou jsem měl možnost zatím vidět. Vlastimil Petržela vydělával v Rusku milióny a jelikož se ve volných chvílích nudil, tak začal navštěvovat kasína a tam na ruletě protočil celkem půl miliardy. Nikdy tam nešel bez dvou melounů v kapse. V pořadu o něm mluví jeho bývalá manželka Zuzana a fotbalista Pavel Mareš (v současnosti hráč FC Vysočina Jihlava). Divím se, že Vlasta v současnosti ještě nemá žádné angažmá. Já být jednatelem nějakého klubu, hned bych ho bral. Myslím si, že už se vyléčil a nyní touží po práci. Z mého pohledu jasných 5 hvězd a musím si dát pozor na gamblérství, jelikož jsem závislý sázkař a každý den musím mít "naloženo" na několik sportovních zápasů. ()

13. komnata Václava Vydry (2009) (S04E35) 

Vašek hraje, střílí, tancuje, jezdí na koni a touží po svobodě. Velice zajímavá komnata, kterou oceňuji čtyřmi hvězdami. ()

13. komnata Richarda Tesaříka (2009) (S05E03) 

Smutná komnata, kde vzpomíná smrt svého bratra. Sice jsem jejich hudbu téměř neposlouchal, ale je mi ho líto. Pamatuju si na červen 2003, kdy Vladimír zemřel. Mě na jaře vyhodili ze školy a chodil jsem jen tak po ulicích a poslouchal jsem své kapesní rádio. Zrovna to tam říkali a mě to trochu skoro „vyrazilo“ dech. Musel jsem se zastavit. ()

13. komnata Tomáše Zelenky (2009) (S05E07) 

Pamatuju si den po té, kdy k té události došlo. Byla doba, kdy každý neměl internet a dva mobily. Na hokej jsem se chystal. Než mi spolužák řekl, co se stalo a že ať nikam nejezdím, že Třebíč neví, jestli přijede. Chápu, že zdraví je nejdůležitější, ale člověk musí v životě něco překousnout a zatnout zuby a říct si. Budeme hrát za něj. Tím, že složíme hlavy do polštáře a budeme litovat, ničemu nepomůžeme. Musíme bojovat. Tomáš se stal otcem a našel smysl života v trénování. Přejme mu spoustu energie do dalších let a prosím vás o jednu věc. Mariana už nechte na pokoji. ()

13. komnata Andyho Hryce (2009) (S05E16) 

Velký bojovník a trochu také "hráč se životem". Přišel o syna, ale přesto to nevzdal a věnoval se své práci. Klobouk dolů pane Hryce. ()

Reklama

Reklama