Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 264 h 5 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(606)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (5)

13. komnata Ivana Martina Jirouse (2007) (S02E18) 

"Pomstili se ti za všechny, na který nemůžou. K osmi metrům ti přidali dalších deset. Je to trest za to, že jsi Magor, že jsi Ivan Jirous, že jsi a že máš jméno, který ti nemůžou ani anonymové ve funkci odpárat. Trest i za to, že máš tyhle kamarády - Ahoj Magore!" Tato slova se ozývala se za socialismu z nejednoho dobře odhlučněného sklepa, samozřejmě i z toho mého, a tato část tvorby skupiny The Plastic People Of The Universe zazněla i zde. Mohu s klidným svědomím prohlásit, že žádná 13. komnata v tomto případě nebyla otevřena, ale postava Magora jistě stojí za připomenutí. Svého času mi dokonce připadal hodně zábavný, ale později mi jako věčně zlitý chytrolín začal lézt na nervy. Nicméně jsem nucen s ním souhlasit v tom, že jsme hladce prohráli s globální nadvládou peněz a blbosti, pseudokapitalismem i obecnou zhovadilostí a to je smutné. ()

13. komnata Vlastimila Petržely (2009) (S04E33) 

Z vlastní zkušenosti vím, že fotbalisté jsou hraví jako malé děti a přibližně stejně odpovědní. Co dostanou do ruky, s tím si hrají, dokud jim to někdo nesebere. A Vlastovi Petrželovi dali do ruky prachy a tak si s nimi hrál a hrál a hrál ... Příště mu tam snad dají něco ruzumnějšího. Tahle 13. komnata je mému srdci rozhodně nejbližší. ()

13. komnata Františka Lízny (2009) (S05E15) 

Jezuitský kněz, disident i dobrovolný róm František Lízna je jistě zajímavou a inteligentní osobností, ale zpracování, sázející takřka výhradně na jeho vyprávění, bylo poněkud unylé. Nicméně schopnost dokázat rozchodit rakovinu se mi jeví velmi interesantní. ()

13. komnata Jana Kašpara (2010) (S05E21) 

Jan Kašpar měl při svém zranění kolem sebe nejlepší možné lidi, kteří mu pomohli vrátit se do života. Píší mu role přímo pro jeho invalidní vozík a při jeho neposlušnosti mu neváhají vyhrožovat vypuštěním pneumatik. Divadlo Járy Cimrmana bylo zkrátka vždy skvělým místem k žití. ()

13. komnata Jeronýma Klimeše (2010) (S05E25) 

"Pojďte nahoru, já Vám ukážu svoji duši". Teologický psycholog, jehož psaného díla jsem doposud zůstal ušetřen, káže do kamery. Říká to, co chce říci a nikdo ho otázkami nevede k naplnění koncepce tohoto pořadu - odhalování skrytých bolístek na duši. Zaujalo mne jeho srovnávání rekonvalescence po rakovině se stejnou činností po rozchodu, kdy vyrovnávání s rozchodem trvá daleko déle. A samozřejmě jsem nečekal, že uslyším tohoto intelektuála pobroukávat synkovi Známku punku, čímž mne přece jen alespoň trošku potěšil. ()

Reklama

Reklama