Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

Simgal 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší Star Trek seriál, pokud nepočítám původní TOS, na které se bohužel obrosky podepsal zub času. Podle mě by měl správný Star Trek být o putování vesmírné lodi, objevování nových míst a mimozemských ras. To v DS9 bohužel není. Stanice je na jednom místě, většina ras jsou už dříve objevené a postavy mi taky nepřirostly k srdci jako u jiných sérií. Převládá názor, že DS9 se pořádně rozjede až začátkem války s Dominionem, ale k čemu je to dobré, když k této fázi dospějete až po 5. celých sezónách. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jsem měl skepsi po počátečním pilotu a pár dílech. Nemohl jsem se úplně sžít s postavami, které mi přišly průměrné a pouze mě bavil Quark s ferengskou partičkou. Celá dějová linka mezi kardasiany a bajorany nebyla nijak zvlášť zajímavá a čekal jsem co přijde. Zlom nastal od závěru třetí série a to nevídaným způsobem. Nejvíce tomu pomohl příchod Worfa, postavy z Nové generace a propracovaností po všech stránkách. Vlastně veškeré postavy se začaly vrývat pod kůži a díly, příběh začal nabírat maximální obrátky. Tvůrci se hodně zaměřili na emoce všech daných postav, jejich charaktery a jako drama v některých pasážích Hluboký vesmír devět převyšuje Novou generaci. Poslední série je jedná velká válka a ze závěru, kdy dojde na loučení s hrdiny, opravdu mrazí. Fakt jsem si říkal, proč to musí končit. Za mě velká spokojenost, i přes rozpačitý rozjezd a za mě rozhodně na úrovni Nové generace......9/10 ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rules of Acquisition: (1) Once you have their money, you never give it back. (3) Never spend more for an acquisition than you have to. (6) Never allow family to stand in the way of opportunity. (7) Keep your ears open. (9) Opportunity plus instinct equals profit. (10) Greed is eternal. (16) A deal is a deal. (17) A contract is a contract is a contract. (21) Never place friendship above profit. (22) A wise man can hear profit in the wind. (31) Never make fun of a Ferengi's mother! (33) It never hurts to suck up to the boss. (34) War is good for business. (35) Peace is good for business. (47) Don't trust a man wearing a better suit than your own. (48) The bigger the smile, the sharper the knife. (57) Good customers are as rare as latinum. Treasure them! (59) Free advice is seldom cheap. (62) The riskier the road, the greater the profit. (74) Knowledge equals Profit. (75) Home is where the heart is, but the stars are made of latinum. (76) Every once in a while, declare peace. It confuses the hell out of your enemies. (94) Females and finances don't mix. (95) Expand or die. (109) Dignity and an empty sack is worth the sack. (111) Treat people in your debt like family. Exploit them. (112) Never have sex with the boss's sister. (125) You can't make a deal if you're dead. (168) Whisper your way to success. (190) Hear all, trust nothing. (194) It's always good business to know about new customers before they walk in your door. (203) New customers are like razor-toothed gree-worms. They can be succulent, but sometimes they bite back. (208) Sometimes the only thing more dangerous than a question is an answer. (211) Employees are the rungs on the ladder of success. Don't hesitate to step on them. (214) Never begin a business negotiation on an empty stomach. (217) You can't free a fish from water. (229) Latinum lasts longer than lust. (239) Never be afraid to mislabel a product. (263) Never allow doubt to tarnish your lust for latinum. (285) No good deed ever goes unpunished. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to jednoducho medzi moje naj seriály a tým je povedané všetko... Je pravda, že toto od pôvodnej myšlienky bádania vo vesmíre ustúpilo a dokonca to obrátilo totálne naruby, pretože sa to sústredilo na jeden pevný bod vo vesmíre, ale po toľkých častiach sa jednoducho človek s tými postavami zžije. Potešili aj úlohy z pôvodnej Picardovej zostavy viď. Colm Meaney a Michael Dorn. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě během 6. sezony bych dal jasných 4*, ale od její půlky po díle In the Pale Moonlight je to katastrofa a tak musím jednu ubrat. 1. sezona 82%, 2.sezona 75%, 3.sezona 80%, 4.sezona 86%, 5. sezona 78%, 6. sezona 58%, 7 sezona 46%. Nej díly: Q-Less, Duet, The Wire, Civil Defense, Prophet Motive, Improbable Cause, The Way of the Warrior, Little Green Men, Our Man Bashir, Trials And Tribble-ations , In the Pale Moonlight, Inter Arma Enim Silent Leges ()

Galerie (198)

Zajímavosti (62)

  • Při návratu do minulosti měl být Worf – kvůli velkému rozdílu v maskování Klingonů v obou seriálech – původně vynechán. Nakonec však byla zvolena konfrontace těchto rozdílů, aby byl fanouškům poskytnut alespoň nějaký důvod, který by nebyl vyloženě absurdní. Odo a Bashir se tedy táží na tehdy fanoušky nejnavrhovanější varianty, na genetickou manipulaci a virovou mutaci. Tyto dohady byly kanonizovány až později v seriálu Enterprise (od r. 2001). [Zdroj: trekkies.cz] (padina)
  • Některé postavy se měly objevit jen v jednom díle, ale vzhledem k dobrému hereckému výkonu jejich představitelů se producenti rozhodli z nich udělat pravidelné postavy. Týká se to například Leety (Chase Masterson), Weyouna (Jeffrey Combs) nebo Martoka (J.G. Hertzlera). (mirliflore)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama