Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Oproti pozdějším sériím Family Guye vyváženější. Nejde tu ani o to, že hlavní postava je agent CIA jako ortodoxní republikán a že má na svou rodinu dopad. I když se s pozdějšími sériemi pomalým tempem klidní. Mimozemšťan Roger je skvělý, ale až v pozdějších sériích, když se z něj stává Eric Cartman a Jacques Clouseau dohromady. Dostaly mě též až absurdní situace schválně narážející na kontinuitu. A Patrick Stewart místo Adama Westa (byť mu zde změnili jméno). Ovšem i přes tu skvěle napsanou satiru jde každý díl narozdíl od Family Guye podle stejného schématu, byť se to seriál snaží zamaskovat co nejvíc. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Nechápu to, Family Guy nesnáším, ale AD je podle mě výtečný. Tímhle se měli Simpsonovy stát, nemyslím přesně ale skvěle to vystihuje fungující formuli Futuramy. Jsou tu klasické rodinné epizody, ale ty působí spíš jako parodie samy sebe a nebo mají alespoň zvrácené morální ponaučení, a když už není kam jít dál, jsou tu postavy jako věčně opilý osobnosti měnící Mimozemšťan Roger, Stan který je agent C.I.A. a tím pádem má stále přístup ke zbráním a šíleným vynálezům a tak můžu pokračovat dál a dál, takže šílenosti a zábava mají vždy cestu volnou. ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ještě o dost lepší než Family Guy.... (viděny všechny díly do dnešního dne, 9.6.2010) 8.5/10 PS: v obou seriálech se objevuje bizarní zvrácená a tak trochu "evil" postavička - pokud bych si měl vybrat mezi malým Stewiem z Family Guye nebo mimozemšťanem Rogerem z American Dad, druhý jmenovaný vítězí na celé čáře ()

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoduše srdcová záležitost. V Simpsonech nemusim Homera, v Griffinech mi vadí Peter a ve Futuramě je mojí nejmíň oblíbenou postavou Bender (!!! V tomhle jdu asi proti proudu). Ovšem v American Dad jsem se prostě zabouch do všech, jak čerstvá třináctká na koncertě Jonas brothers. Na rozdíl od většiny seriálů mi každá následující série přišla lepší a lepší a tento vzrůstající potenciál si stále drží. Politická nekorektnost, blicí scény i extrementy v bázeně. Všechno zde je, a to v míře vrchovaté. Samozřejmě, že pravděpodobně nejsilnější postavou a tahounem celého seriálu, je mimozemšťan Roger, kterej je takový hovado, že bych ho snad i vyměnil za přítelkyni a krad mu z obchodů paruky. (Paradoxně mam hned jeden butik vedle práce, takže bych ho udělal šťastnym =). A ožírat by sme se mohli spolu. Třeba při sledování Griffinů. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Příjemné překvapení, nečekal jsem, že by toto mohlo překonat i dnes už slavné Griffinovi. American Dad! je poněkud drsnější, černým humorem zalitým (animovaný) sitcom, který mě pobavil. | 1.řada (80%), 2.řada (80%), 3.řada (80%), 4.řada (80%), 5.řada (80%), 6.řada (80%), 7.řada (80%), 8.řada (80%), 9.řada (80%), > Průměr: 80% (4*) | ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Steve se objevil ve všech epizodách, kromě poslední ze 4. série. (Martin_W)
  • Postava mluvící rybky měla být původně francouzkého původu a měla se jmenovat François, nakonec ale vznikl německý Klaus. (GreatestFan)
  • Rogerův hlas je inspirován hercem Paulem Lyndenem. (Pumiiix)

Reklama

Reklama