Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Trochu jako Simpsonovi s tím rozdílem, že hlavou rodiny je ortodoxní uniformovaný pravičák pracující pro CIA a děti jsou malinko odrostlejší. Po domě se jim loudá ukecaný nelegální vesmírný přistěhovalec, který si velice rychle osvojil většinu civilizačních zlozvyků a taky akvarijní rybička s mozkem východoněmeckého skokana na lyžích. Autoři do toho šli pěkně zostra a při psaní scénářů si s gustem rýpli do všeho, co jim přišlo pod ruku. Nad tímhle seriálem by příšera jménem cenzura jen zamlaskala blahem (pozor, neplést se South Parkem). Nezbývá než doufat, že studnice nápadů hned tak nevyschne a že si "Americký Taťulda" udrží svou úroveň co možná nejdéle. Zatím úsměv od ucha k uchu, potlesk a plný počet. ()

chessbeer odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem pár dílu tohoto čehosi (sračky) viděl u jednoho tupce. Je to strašně trapné, humor na úrovni retardovaného psa (snaží se to napodobovat simpsonovi (případně Family Guye (což je taky sračka), či něco podobného), ale je to naprostá kravina, kterou nezachrání ani jedna vtipná hláška na díl). Je vidět, že u nás je stále dost imbecilů, kteří tomuto "veledílu" dokáží dát 5*. ()

Reklama

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane jen boduje v tomhle skvělém zástupci Family Guy. Mě to příjde dost jako Family Guy s rozdíly těma že American Dad! se více soustředí na humor zesměšňující konzervatismus a církev, zkrátka více společenského humoru. Já však jsem člověk který nemůže vystát konzervatismus ani náboženství, v tom se hodně se Sethem nejspíš shodujeme, proto jsem jeho tak velký fanoušek, a především tohoto seriálu, který považuju za jeho nejlepší. Ten seriál kde dabuje bigotního bezhlavého konzervativního sexstického přehnaně mužného suchara který pracuje pro CIA. Hodně vtipů ze seriálu jsou právě o těchto jeho vlastnostech, což je k nezaplacení, dále je tu Roger, ožralý polidštěný perverzní mimozemšťan který se fláká v podkroví, kterého považuju za nejlepší postavu. Pokud jde o další podobnosti s Family Guy, mě Rogger připomíná hodně reinkarnovaného Stewieho, Hayley zase Briana, Francine zas Lois a Meg by měla být převtělena asi do Steva s Klausem kteři se jí podle mě dost podobají. Vynikající parodie na konzervativní politiku a Seth MacFarlane v ní dává skvěle najevo jak je konzervatismus špatný. BRAVO!!! ZAJÍMAVOSTI Roger je jediná postava, která se objevila ve všech dílech. // Postava Bullocka je nápadně podobná jeho dabérovi Patricku Stewartovi. // Po postavě Hayley její dabérka Rachael MacFarlane, Sethova sestra, pojmenovala své první hudební album ''Hayley sings''. // Postava mluvící rybky měla být původně francouzkého původu a měla se jmenovat François, nakonec ale vznikl německý Klaus. // Chyba v seriálu: Klausův mozek byl údajně předán do ryby na Zimních olympíjských hrách v roce 1986, v tomto roce se ale ve skutečnosti nekonaly. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Seriál American Dad se mi jeví mnohem lépe. Hlava rodiny Stan je zcela jiný typ člověka než Peter nebo Houmer. Pracuje u CIA a narozdíl od nich neholduje alkoholu, je zodpovědný a dalo by se říct, že má rysy drsňáka. Svým způsobem je to hrdinný typ. Avšak je velice netolerantní, kontroverzní a snaží se vždy, aby bylo po jeho. U mě rozhodně zajímavější postava než Peter. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Oproti pozdějším sériím Family Guye vyváženější. Nejde tu ani o to, že hlavní postava je agent CIA jako ortodoxní republikán a že má na svou rodinu dopad. I když se s pozdějšími sériemi pomalým tempem klidní. Mimozemšťan Roger je skvělý, ale až v pozdějších sériích, když se z něj stává Eric Cartman a Jacques Clouseau dohromady. Dostaly mě též až absurdní situace schválně narážející na kontinuitu. A Patrick Stewart místo Adama Westa (byť mu zde změnili jméno). Ovšem i přes tu skvěle napsanou satiru jde každý díl narozdíl od Family Guye podle stejného schématu, byť se to seriál snaží zamaskovat co nejvíc. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • V epizodě „1600 Candles“ slaví Roger 1600. narozeniny. (Martin_W)
  • Steve je karikatúra jedného z tvorcov seriálu Mika Barkera. (Vrtto)

Reklama

Reklama