Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

H34D 

všechny recenze uživatele

Family Guy trochu jinak, v lecčems podobný, ale přeci odlišný. American Dad má stejný styl bláznivého, absurdního a místy i trošku nekorektního smyslu pro humor. Pro svou trefnost si nemusí chodit pro sprostá slova, ale uhlazený jako Simpsonovi také není. Hlavním zdrojem zábavy jsou zajímavé postavy - polidštěný a věčně ožralý mimozemšťan, s německým přízvukem mluvící ryba, homosexuální pár moderátorů a hlavně sám Americký otec - muž, který na komára vytáhne pistoli a levé ucho si poškrábe pravou rukou. Jednotlivé díly mají i svou obsahovou hodnotu, ale právě často vynucené závěrečné ponaučení v prvních cca 3-4 sériích, k němuž se přímočaře směřuje už od počátku někdy leze na nervy. Od 6. série kvalita příjemně stoupla! 8/10 ()

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoduše srdcová záležitost. V Simpsonech nemusim Homera, v Griffinech mi vadí Peter a ve Futuramě je mojí nejmíň oblíbenou postavou Bender (!!! V tomhle jdu asi proti proudu). Ovšem v American Dad jsem se prostě zabouch do všech, jak čerstvá třináctká na koncertě Jonas brothers. Na rozdíl od většiny seriálů mi každá následující série přišla lepší a lepší a tento vzrůstající potenciál si stále drží. Politická nekorektnost, blicí scény i extrementy v bázeně. Všechno zde je, a to v míře vrchovaté. Samozřejmě, že pravděpodobně nejsilnější postavou a tahounem celého seriálu, je mimozemšťan Roger, kterej je takový hovado, že bych ho snad i vyměnil za přítelkyni a krad mu z obchodů paruky. (Paradoxně mam hned jeden butik vedle práce, takže bych ho udělal šťastnym =). A ožírat by sme se mohli spolu. Třeba při sledování Griffinů. ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Vskutku pozoruhodné a ako inak aj veľmi zábavné. Postavy sú tiež fajn (jediný kto ma trochu štve je Steve a jeho partia, okrem iného ten Japonec mi pripomína Ling Ling z Drawn Together ). Najredšej mám rozhodne Francine. Humor je tiež podľa môjho gusta, dosť drsný a ironický ale inteligentný, paródie na popkultúru sa vyskutujú narozdiel od FG menej, čo v tomto prípade nie je na škodu. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Poměrně pravidelně tento seriál sleduji v TV a počátečí zklamání vystřídávájí spíše smíšené pocity. Sem tam děj ujíždí až do obscnéností, jindy ryje do USA nacionlismu, aby jindy ten nacionalismus oslavoval. POměrně baví Klaus, ale i opilec Roger. Díly mám zatím tak půl na půl, kdy se někdy hodně bavím a jindy naopak nudím. Zvyšuji hodnocení z 2* na 3*. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Stejný styl humoru jako u Family guye. Prostě odreagovačka u které dostane vaše bránice zabrat ;) pro mně jedna z nejlepší scén je: když se rodina vrátí domu a na zemi jsou dvě zmlácený a svázaný holky (resp. holka a monstrum) a Roger (ufon) vše okomentuje pohým: Funny story. Nemůžu jinak než pět hvězd ;) ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • V 8. epizodě 11. série "Morning Mimosa", když si Steve prohlíží Youtube, můžeme si všimnout videa, které se jmenuje ,,Animation" a je na něm postavička s hlavou králíka. Je to odkaz na 10. epizodu 9. řady "Familyland", kde jsou úplně stejné postavy v zábavním parku. (Technical58)
  • Hlas Rogera a Stana patrí v originálnom znení Sethovi MacFarlanovi. (ludena)
  • Než Stan zachrání Rogerovi život, tak v jeho vzpomínkách vidíme věci, které odkazují na filmovou sérii Star Wars. (Duoscop)

Reklama

Reklama