Reklama

Reklama

Uzavřený případ

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2005–2012), 79 h 13 min (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

James Duff

Hrají:

Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Robert Gossett, G. W. Bailey, Michael Paul Chan, Jon Tenney, Tony Denison, Raymond Cruz, Gina Ravera, Lorraine Toussaint (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(109)

Obsahy(1)

Do Los Angeles bola prevelená Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick) a stáva sa šéfkou tímu pracujúceho na prioritných vraždách. Napriek úspešnosti pri odhaľovaní páchateľov sa v kolektíve detektívov neteší veľkej obľube a to nielen pre svoje netradičné správanie pri riešení vrážd, ale aj ako žena z iného mesta majúca vzťah so šéfom celej kriminálky Los Angeles. Brenda tak musí riešiť nielen kriminálne prípady, ale aj prípadné podrazy zo strany svojich kolegov a presvedčiť kolektív spolupracovníkov o svojej kompetentnosti a oprávnenosti viesť túto dôležitú sekciu kriminálky. Samozrejme seriál sa venuje aj osobnému životu hlavnej predstaviteľky, v ktorom sa musí vyrovnať aj so starým vzťahom k nadriadenému. (pravo)

(více)

Recenze (87)

ilcibo 

všechny recenze uživatele

1-3 série normální, nijak zvlášť nevybočující, přesto zajímavá kriminálka. 4-7 sezóna lepší až výborná záležitost. Tady si nikdo moc nehraje s technickejma superudělátkama (jak je v CSI době obvyklé), ale představuje se mnohem civilnější (a uvěřitelnější) způsob vyšetřování. Nejni to zrovna nejakčnější seriál, takže lavíruje mezi krimi a detektivkou, ale to mě právě bavilo. Prostě něco jinýho než další Bruckheimer-klon. ()

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem víc než pár dílů a musím uznat, že pár z těch nepár bylo dobrých, což ovšem nic nemění na tom, že je mi hlavní hrdinka šíleně nesympatická. Jestli byl záměr autorů, aby tato postava byla anorektická uječená škatule, která neustále vypadá jak po půl gramu koksu - tak gratuluji, to se vám povedlo ! ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po jednej casti (tusim 3.). Nechapem ako hl. herecka mohla vyhrat Zlaty Globus. Ako, nie zle, ale pripadalo mi to cele vcetne nej strasne nevyrazne a i ked z podstaty serialu by sa mi to cele malo pacit velmi, prakticky si to nevedelo udrzat moju pozornost. A tiez sa mi zdalo ze to cele mala nejak prilis jednoduche... ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Trochu trvá najít si cestu, Rozhodně to nejsou sympatie na první pohled. O to lepší je zjištění, že o to tady jde. A stejně nekompromisní je velitelka Brenda Leigh Johnson ve svých, naprosto skvěle připravených výsleších, kdy si jde rafinovaně a často hodně lstivě za pachatelovým přiznámím. Brendin rodinný a citový život je jednou z mála věcí, která by zasloužila (obzvlášť 4. série) trochu upozadit. Na druhou stranu, je protiváhou k tomu, že Brenda využije čehokoli, aby pachatele donutila se přiznat a neunikl co nejpřísnějšímu trestu. Dohody neuznává. Zaměření na výslechové finále Closer odlišuje od "Kriminálky Miami, NY, SCSI, LA... . ...PS: Zajímavá sestava vyšetřovatelského týmu a spol, kdy vše nejprve pěkně drhne a o nějaký ten klacek pod nohama není nouze ani později. Mnohé epizody jsou (příběhově i herecky) klenoty, které lze vidět i opakovaně. ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Do půlky 4.série jsem bral seriál o ne moc pěkné roztěkané vyšetřovatelce LA vražd jako oddychovku na odpoledne. Nevěřil jsem taky, že seriál, kde je snad nejmladší postava 40tiletá, 1 žena (na první pohled protivná) rozkazuje 6 chlapům (vlastně 8, kdy jeden je i její nadřízený a jediný manžel se jakžtaž vzpírá), který nevyužívá rychlý MTV střih, je dost přímočarý, obsahuje "oldschool" způsob vyšetřování a navíc dost jednoduše se k vrahovi vždy dopátrá, může dnes někomu líbit. Od páté sezony mě ale chytl naplno, Kyra je v pohodě, baví mě její výslechy, humor seriálu a nakonec i docela jednoduché vedlejší postavy. I když většinou vraha uhádnu při skoro prvním jeho představení, nevadí, protože o tohle mi zrovna tady moc nejde... Několik dílů mě totiž svým napětím zvedlo ze židle. Navíc tu má parádní roli Mary McDonell. Škoda toho nízkého hodnocení tady, protože jde o nadprůměrné dílko. ()

Galerie (761)

Reklama

Reklama