Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 6
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Agatha k tomuto seriálu (1)

Četnické humoresky (2001) 

Určitě nejlepší TV seriál za posledních 20 let. Doba a prostředí 1. republiky je vděčné téma. Velmi kvalitní český seriál - což se o většině našich seriálů říci nedá. Vedle výborné režiie pana Moskalyka vyniká také výborný scénář jeho dcery, dále pak velmi krásná a slušivá móda z poválečné doby (což se o dnešním ošacení nedá tvrdit), skvělé herecké výkony nejen hlavních protagonistů (obzvláště pak T. Töpfera, I. Trojana, A. Antalové, P. Kostky, L. Šafránkové a J. Bohdalové - která v 1. dílu 3. řady excelovala). Herecké obsazení je vůbec výjimečné, jen ten výpis zaslouží obdiv, výborně obsazené a především skvěle zahrané jsou i jednotlivé epizodní role, leckdy ikonami českého filmu, televize a divadla. K tomu ještě vynikající kamera, nádherné, poctivé exteriéry a vůbec celá výprava, vkusná a příjemná hudba. A nakonec musím uznat, že i počáteční zdání klame: 3. řada se mi totiž po premiérovém shlédnutí jevila tak nějak nedostatečně, ale napodruhé to pro mě bylo úplně něco jiného. Daleko více jsem si to vychutnával a užíval. I přes těch pár maličkostí nemůžu hodnotit jinak. Velký dík patří všem tvůrcům tohoto velkolepého díla, které má svou krásnou duši. Viděl jsem to snad víc než 10x a stále mě to nepřestává fascinovat! Důvod je jediný - je to poctivé v každém směru. ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama