Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 1
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 1

Recenze (580)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Určitě to je celkem povedený seriál, díky případům, které se za 1.republiky opravdu staly. Má to švih, detektivní směřování a hlavně NEOKOUKANÉ KSICHTY díky brněnským hercům. Pan TÖPFER a pan TROJAN - absolutní jedničky. Ty role jim prostě sedí, anebo jsou to tak báječní herci. Vyberte si. Musím však říci, že všichni herci hrají v tomto seriálu s chutí. Je to vidět na výkonech. Bez přemýšlení 5*. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po re-zhlédnutí je jasný, že nejvíc se mi líbily díly úplně první, když se ještě přes celej díl neřešily furt nějaký baby a vdavky, jen sem tam krátkej závan šarmu v podobě Ludmily nebo příjemně obyčejný lásky Toníčka a Anděly. Postupně ale vztahová linka začala potlačovat tu původní - kriminálka říznutá trochou humoru - no a to byla ta chvíle, kdy to začalo jít do kopru. Třeba taková Šiktancová, posedlá touhou furt někoho vdávat a ženit a ty její neustálý kecy "Kdy bude veselka?" "To jste se poškorpili?" "Možná potřebuje trochu popostrčit." "No tak mu do toho sňatku zase trochu pomůžeme." Ty jo, co to je za divnou úchylku? Ať si hledí svýho Šiktance a furt ostatní neotravuje těmahle kydama! Dále nastavovaná kaše v podobě vztahu Ludmily a Arazíma, lehkost a styl z první série vzal roha a zbyla jen obyčejná telenovelní upatlanost. A ten ultra-trapnej prstýnek s věnováním tomu narazil korunu. Šafránková po většinu času nesympatická - a to je co říct - Arazím jednu dobu přímo na odstřel, nějak jsem nežrala jeho přerody ze žlučovitýho chlapa, co furt jen nadává a řve, do podoby hodnýho taťky, co dělá mentora malýmu Ondrovi, nejdřív si Ludmilu strašně chce vzít, v dalším díle o ní nezavadí pohledem, ten člověk asi taky není úplně normální. Kór tady je teda rozdíl mezi sériema ohromnej. Naštěstí herci hodně zachraňujou, všichni četníci i ostatní vedlejší role, parádní výprava i hudba, zajímavý kriminální zápletky i fajn dobová atmosféra. Humor, hlavně ze začátku, je povedenej, nevtíravej. Vypíchnout zaslouží Trojan, z ostatních četníků se mi nejvíc líbil Junák a Pardus a dobře se se svou rolí popral Hartl. Obecně platí, že díly, kde se neřeší primárně navracející se manželé, protahovaný požádání o ruku nebo kecy o svatbě jsou většinou výborný. Škoda no, že se to tak zkazilo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sám si vařím, sám si peru, že se na to... totiž hodím." Četnická práce musí být snem každého mladého svobodomyslného muže - v práci v uniformě, v době pohotovosti v uniformě, ve volnu v uniformě a ještě k tomu bydlení v práci pod dohledem nadřízených. Já bych tedy v té době patrně toužil dělat něco jiného. Nicméně kdybych měl možnost sloužit společně s vrchním strážmistrem Arazimem, štábním strážmistrem Jarým nebo alespoň se strážmistrem Zahrádkou, tak bych se možná taky vydal po stopách zločinu, protože v této společnosti se dá o solidní zábavu zakopnout a v tomto ohledu já klopýtám strašně rád. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky místy dost amatérská a hlavně značně schizofrenní podívaná, která co chvílí ostře přepíná mezi och tak trhlým životem veselých postaviček na stanici a vážně míněným „jen ten úředník nás drží nad vodou“, tak jako tak ale jede v zaběhnutých kolejích velebení všemocného policejního živlu. Nechtěná oslava nekontrolovaného fízlování, která se u Hříšných lidí města pražského dá omlouvat dobovou podmíněností, působí svou neuvědomělostí v dnešní době poněkud bizarně. Ten potrat zvaný třetí série prosím nezmiňovat. Jo a Ludmilu se Šiktancovou pověsit za kozy do průvanu, děkan. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Takovýto seriál se u nás urodí jednou za sto let. Je sice pravda, že ne všechny díly se povedly a některé byly opravdu přímo podprůměrné, hlavně ke konci už to nebylo ono, jenže s přibývajícími okamžiky ke 40. letům a nevyhnutelností války se nečekaně vzchopilo, ale většinou ta pozitivní kvalita značně převažuje. A navíc perfektní herecké obsazení! ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Václav Svoboda měl v seriálu dvě role, kromě větší, kdy hrál šéfkuchaře Tumpacha ve 33. díle, se objevil i v 9. díle v malé roličce jako doktor ze sanitky. (ČSFD)
  • Nemocnice, ve které zastřelil "Hypnotizér" zdravotní sestřičku Zahálkovou (Erik Pardus) zbraní, je ve skutečnosti zámek v obci Borotín v okrese Blansko. V bezprostřední blízkosti areálu zámku stojí i hostinec, kde si Mac Gregor (Ivan Gvera) zlomil nohu. Původně šlo o školu. Zámek sloužil do roku 2000 jako Ústav sociální péče, objevil se v dílech druhé a třetí série. (tereSKA)
  • Ve 2. epizodě 3. řady s názvem „Rýhonosec řepný“ vystupuje majitel oční optiky Ivan Blatný, postava inspirovaná brněnským básníkem, který zdědil optiku v Solniční ulici po svém strýci a vedl ji až do svého odchodu do exilu v roce 1948. (skudiblik)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama