Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 17
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele quokam k tomuto seriálu (25)

Lázeňské intermezzo (2001) (S01E11) 

Videno z nostalgickych duvodu na slovenske televizi po shlednuti 27meho dilu. Jako jo, slusny. (Pred)manzelske etydy Arazima sice nudily jako vzdy, ale narozdil od zminene 27cky se ohlidala jakasi unosna mez. Detektivni linka velice slusna, jenom tak premyslim, jak mohli uniformovani cetnici nepozorovane nekoho sledovat, byt v noci. Totez mne prastilo do oci napr i u Pitavalu, kde se "nenapadne" schovaval uniformovanej polda s obrovskou vysilackou. No nic, za mne slusnych a slusivych 60 pro. ()

Narodil se Kristus Pán (2001) (S01E13) 

I mistr tesař se někdy utne a zde na jednom místě se ustřihl střihač, nebo možná scenárista, nebo kdo ví. Ale až na tuto drobnost není co vytknout. Za mne mistrovských 95 proc. ()

Klaudynka (2003) (S02E01) 

Tento a předchozí díl Zkouknut po katastrofickém s03e03 - a byl to jako balzám na duši. Vše, co tam nefungovalo, zde pracovalo když ne na jedničku tak max na dvojku. V hlavní roli silný detektivní případ doplněny o vyvážený pohled do soukromí, skvělé výkony jak herců známých velkých roli, tak i těch epizodních. Možná byl v soukromé lince trošku rozvlacnejsi, ale jako přípravu na závěrečný konflikt mu to odpusťme. Za mne balzamovych 90 procent. ()

Ohněstrůjce (2003) (S02E02) 

Vyborny Pavel Novy. ()

Ochotníci (2003) (S02E04) 

Hvezdicka navic za prestrelku a Fr. Svihlika (nejenom) na jejim konci. Strazmistr nahoda telefonujici nejblizsi kasarna odpusten. 70 proc ()

Čest rodu (2003) (S02E05) 

Kazda vyjimka ma sve pravidlo. Neda se rict, ze by Libusce Safrankove nekdy nejaka role napristo nesedla - s vyjimkou role Karlicky v cetnickych humoreskach. No nic no.  Detektivni linky dobry. Popisovany lapsus s holuby se da vysvetliti tim, ze spiklenci meli k dispozice vice holubu pro vice destinaci.  Vyjimecnych 60 pro. ()

Návrat (2003) (S02E06) 

Vyborny dil s vybornymi herci - mladej Hanus (!), Mejzlik, hlasy zname z dabingu (napr Novotny), bavi mne herectvi Trojanovo, skvostny byl i Pardus s zadosti o identifikaci ukradnutych makovic. Kyticka dolu za kycovite sebepriznani padoucha pred zamyslenou vrazdou a za preceneni dusevnich schopnosti jisteho prostacka. 80 procc. ()

Táta (2003) (S02E07) 

Dil prepjal socialni strunu k prasknuti. Tereze K. jsem jeji roli neveril, postava metare Derny zase byla napsana az ideologicky submisivni. 60 proc. ()

Doktor Smrt I (2003) (S02E08) 

Milostne escapady pana Arazima by nudily jako vzdy - kdyby se do toho nevlozil pan Hartl, jeden z nejosobitejsich hercu sve generace. Jeho dialog s Topforem byla herecka lahudka, ok, hvezdicku hore za ni. Linka s kyselou okurkou byla zcela mimo, navic, autori prepiskli unosnou mez karikaturizace, byt Postraneckeho herectvi uznavam a mam rad. U tohoto serialu se to stava velice casto, ze dobri herci hraji naprosto priserne napsane role out of jejich umeni, Donutil, Safrankova, Postranecky, Bohdalova s Zednickem a Fialovou atd atd, je jich cela rada.. Kdyby tuto linku zcela odstrihli, mohli by oba dily smrsknout do jednoho, bylo by to jen a pouze k prospechu veci, bo stopaz byla pretazena a dost velkou porci z celku nudila. Jo, abych to nezamluvil, skvely vedle Hartla taktez Ilja Racek, dalsi z hereckych legend. Nevyrovnany dil nevyrovnanych pade proc. ()

Doktor Smrt II (2003) (S02E09) 

Tentýž díl, tytéž chyby a nedostatky, totéž hodnocení. Hartl tentokrát prostor v podstate nedostal, ale aspoň pan Postránecký mohl na konci dílů předvést záblesk svého hereckého umění. 50 proc ()

Bouřka (2003) (S02E10) 

To se Vam to hezky vysetruje, kdyz se Vam pachatele sami pod tihou svedomi priznavaj. Jinak urcite velmi povedenej dil. 5 proc doku jeste za prepalenou cervenou knihovnu. 85/100. ()

Loupežník (2003) (S02E12) 

Neni co dodat. 100/100. ()

Majlant (2007) (S03E01) 

Pusteno z nostalgie po panu Moskalykovi vzbuzenou Panoptikem. Tento dil vsak slabota, prilis malo muziky na prilis mnoho casu. Manzelske etudy nudily a zabiraly prostor patrani, ktere se stejne vlastne nekonalo. Herecky se taky moc nepovedl, strih taktez nic moc. Nostalgickych 20 pro ()

Rýhonosec řepný (2007) (S03E02) 

Za mne vyborny dil. Odpocinuti se od manzelskych pseudotrablu vrchniho Arazima bylo osvezujici, kriminalni linka zajimava. V podstate cely dil jsem skoro nemel namitek, ok, sice predstava, jak vrah zapomina sklenene oko v nadobce se svecenou vodou, byla  namahava na fantazii, ale budiz, to by se jeste dalo prejit, cetnici proste nejakou podivnou neurcitou stopu potrebovali, ze, tak jim ji scenarista poskytl. Avsak ke konci dilu se objevily dva velke preslapy, nad kterymi uz privrit sklenenku neslo. Pritomnost Ptaka na miste strelby na Zahalku byla nejak az moc nahodna a pomoc toulaveho psa tahala nucenosti za oci. Videl vubec Ptak toho psa ve spolecnosti se Zahalkou? Ocividne si scenarista nevedel se scenou rady, tak vycaroval kouzelneho psa a povolal strazmistra Nahodoujdukolem. A ten vrhac nozu jako dny nedelal nic jinehi nez cekal v koupelne na cetniky? Nebo nejakym zahadnym zpusobem dopredu vedel, ze zrivna v ten cas tam vtrhnou? A meli vubec cetnici povoleni tam vrazit jako zasahovka? Skoda zaveru, ubral kyticku. Za mne vybornych vysokych 75 proc ()

Pamlsek (2007) (S03E03) 

Humoresky zde degradovaly na manzelske vztahove melodrama s nudnyma postavama doplnene o detektivni linku, ktera by mohla byt zajimava, kdyby vedlejsi role nebyly zahrany tak priserne nepřesvědčive. Za mne 40 proc za vypravu a znacku. ()

Poklad (2007) (S03E04) 

Zatim za mne prozatim nejlepsi dil jinak nuzne serie. Socialni drama citlive doplneno komedialnejsimi vlozkami. Procento dolu za obcas prehravajiciho Vetcheho, ale jinak vyborne herecke vykony od Huby, pres Vaculika, Bydzovskou, Klema az po drobne epizodni minirolicky. Naznaceno prichazejici hromobiti, ktere znali uz citi a neznali podcenuji. Za mne 99 proc. ()

Havrani (2007) (S03E06) 

Za mne jeden z nejslabsich dilu serialu o tom, jak si smetanka hraje na charitu. Trapna mikularna a dej s nim spojeny, naprosto katastroficky napsani a i zahrani podvodnici, kteri tam byli beztak jenom proto, aby zlegalizovali zapletku jakozto soucast cetnickych humoresek. Nepodarene kreace Wilhelmove a Donutila, Krcilek jaksi navic, byt Preiss ho skutecne ztvarnil fantasticky. Des des des. Dil zachranila druha dejova linka, samotny pripad s Havrany a jeho zapletka, jakoz i Trojan s Krasko, proto se neda mluvit o katastrofe, ale o podprumeru. Kazde dno vsak ma tu vyhodu, ze se vod nej da odrazit. A dalsi vyvoj serialu az k poslednim dvou epizodam ukazuje, ze se tvurci dokazali odrazit vskutku jaksepatri. Tento dil vsak podprumernych 40 pro. ()

Formule (2007) (S03E07) 

Většinu doby nic moc, konec však byl výbornej a zaslouží si hvězdu plus. Jenom jsem nepochopil, proč poslední formuli aplikovali na zdravém doktorovi. ()

Tizian (2007) (S03E08) 

Hlavne nohy v teple a nikdy neni tak zle aby nemohlo byt jeste hure. Ano, vydareny dil a skvely Kostka.  Ale i Arazim neme si hrajici s detmi byl vse rikajici. 4/5. ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama