Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

fastum 

všechny recenze uživatele

Bokovka Setha MacFarlanea se povedla na sto procent! American dad narozdíl od Family Guye udržuje o trochu silnější příběhovou linii a nepřerušuje ji nesouvisejícími vtípky. To se někomu může zdát jako mínus (on Family guy na nich dost stojí) ale jak říkám tohle je seriál jiný, a podle mě FG kvalitou některých dílů i překonává. ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

1. Family Guy 2. American Dad 3. Cleveland Show, tak přesně tak bych seřadil seriály z dílny Setha MacFarlanea. American Dad je drzé, neotřelé a nebere si servítky s ničím, nicméně pořád se drží stejného konceptu jako ostatní dva jmenované seriály. Přesto patří k mým nejoblíbenějším animákům, které sleduji. 70% ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Autorský rukopis Setha McFarlanea je tady znát, zejména v hodně - a místy opravdu hodněhodně - nevybíravém a někdy i krutém humoru. Hlava rodiny je ostře zakotvená konzerva, nicméně terčem se tady stávají jak  typičtí republikáni, tak i ostatní skupiny, jako jsou různé rasové menšiny, homosexuálové a v podstatě kdokoli další. Nejzábavnější figura je nejspíš mimozemský ilegál Roger. Zvlášť mne pobavil díl, kde Steveovi namluvil, že ho vzali do školy čar v Bradavicích, a místo toho ho zavedl do výrobny drog plné potetovaných Mexičanů. Nebo díl, kde se rodina přestěhuje do Saudské Arábie a old-school systém se značné části rodiny zalíbí. K páté hvězdičce chybí trochu lepší vyrovnanost dílů a širší škála postav. ()

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Tady se přímo nabízí porovnávání s Family guyem, tak já jdu do toho. Po pilotním dílu American dad jsem byla přesvědčená, že to není nic pro mě. Když jsem tomu dala 2. šanci, naprosto jsem otočila. American dad je podle mě lepší. A to hlavně díky postavám, které mi ze začátku přišly oproti Family Guyi nezajímavé. Omezeného a agresivního, ale přesto hodného Stana Smithe mám mnohem radši, než dementního a sobeckého Petera Griffina. Další úžasnou a asi nejvýraznější postavou je mimozemšťan Roger, těžký kuřák, alkoholik a "drama queen", co rád a často mění identity. Další fajn věc je, že si to v každé řadě drží slušnou úroveň a zábavnost, což se o Family guyi říct nedá. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale American Dad! patrí na špicu tých najlepších seriálov. Family Guy to občas veľmi preháňa, Simpsonovci sú až veľmi jednoduchí a detskí. American Dad! je presne niekde medzi nimi. A preto je tento seriál trochu lepší, než Family Guy a Simpsonovci, obzvlášť zo začiatku a akonáhle si na postavy zvyknete a viete, čo od nich čakať, stane sa American Dad! vedľa Family Guy ďalšou seriálovou drogou. Hoci je pôvodný koncept trochu podobný Family Guy (rodina plus hovoriace tvory), je to len trademark tvorcov a ďalší priebeh seriálu a správanie postáv sa od Family Guy líšia. Neexistuje snáď lepší animovaný seriál, u ktorého by som sa tak nasmial. Dokonca si trúfam tvrdiť, že žiadny diel nemá chybu, všetko je tak neuveriteľne absurdné, že vás to posadí na prdel. Je to ako droga. Ešte by som vám odporučil seriál Brickleberry. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Postava Bullocka je nápadně podobná jeho dabérovi Patricku Stewartovi. (GreatestFan)
  • Steve se objevil ve všech epizodách, kromě poslední ze 4. série. (Martin_W)

Reklama

Reklama