Reklama

Reklama

Kriminalista

(seriál)
  • Německo Der Kriminalist
Německo, (2006–2020), 105 h 39 min (Minutáž: 55–60 min)

Scénář:

Thomas Jahn, Matthias Keilich, Christoph Busche, Esther Bernstorff (více)

Hrají:

Christian Berkel, Frank Giering, Suzan Anbeh, Maya Bothe, Janek Rieke, Stephanie Japp, Hans Peter Hallwachs, Sylvester Groth, Peter Kurth, Richard Sammel (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(109)

Obsahy(1)

Sympatický policista jde s ohromující důkladností po stopách každého případu. Na obrazovky přichází úspěšný kriminální seriál německé televize ZDF, jehož děj se odehrává v současném Berlíně. V popředí je Bruno Schumann (ztělesňuje jej herec Christian Berkel), sebejistý, sympatický i autoritativní vrchní kriminální inspektor z oddělní vražd, v jehož vystupování se spojuje charisma, šarm i jakýsi nádech tajemna. Má velký smysl pro odpovědnost a spravedlnost, když hledá pravdu o obětech i jejich blízkých. Při vyšetřování neváhá použít nekonvenční metody, také mu nechybí schopnost motivovat účinně svůj pracovní tým bez náznaku arogance a zvůle. Kriminalistická vášeň přesahuje do jeho soukromého života, v němž po rozvodu důležité místo má Dr. Lara Slovjevová z okresního právního zastupitelství. Nejbližšími kolegy Schumanna jsou detektivové Henry Weber a Anne Vogtsová z oddělení vyšetřování vražd. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele marhoul k tomuto seriálu (1)

Kriminalista (2006) 

Zvyšuji hodnocení, poněvadž během let zjišťuji, že pondělky se sympatickým "plešounem" zkrátka musí být. Zaujal mě každý shlédnutý díl, líbí se mi obsazení, kamera, lokace, celková atmosféra, tempo, inteligentní zápletky a že jde seriál "s dobou". Navíc se kvalita zvyšuje. Fajn počin. ()

Reklama

Reklama