Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 264 h 5 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(606)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele Karlos80 k tomuto seriálu (13)

13. komnata Kamily Moučkové (2006) (S01E09) 

Televizní dinosaurka, která zažila a zatím přežila dva politické režimy, dokázala nejspíš přes své skvělé schopnosti vydržet v České televizi až dodnes a to i přes všecky ty personální změny za celá ta dlouhá léta. Obdivuhodné.. ()

13. komnata Jiřího Krytináře (2006) (S01E20) 

Aneb jak se s původně vyučeného hodináře, kterého nebavilo ty dlouhé hodiny pořád jen sedět na zadku, stal malý-velký herec-malých velkých rolí:-)) Nejvíce mě však dostalo, jak vyprávěl o vojně čím jako by tam chtěl být-že by chtěl jako k těm k.. tankistům ! Dostalo se mu však bohužel velmi nečekanou odpověď leda že jen jako "NÁBOJ" do tanku. To se pak tak nasral, toho tak urazilo že napsal raději do té televize-jestli náhodou nehledají herce..? Co se tam následně odehrálo? Sami můžete hádat..? Máte ale jen jednu možnost:-)) ()

13. komnata Martina Zounara (2007) (S02E24) 

Lehce nabyl lehce také bohužel pozbyl. Každý kšeft má holt své duhy a bohuel i neduhy a leckdy přeci stačí jen když kape nemusí hned pršet. Tak těmito osvědčenými motty se tenkrát herec Martin Zounar asi moc neřídil? No co naplat už to má za sebou, v podstatě už je vyléčený a se vším i vyrovnaně smířený a také přesvědčený o tom že už by do ničeho takového asi nejspíš už nikdy nešel. Podobný případ byl i další herec Roman Slamene aj. No nejvíce se mi v tomto medailonku ale líbila Mahulenka Bočanová a její pravdivá slova, jako to že dobrý herec má především hrát a to nejen divadlo, ale také se nemá pouštět do nějakých větších podnikatelských aktivit, když o tom třeba ví pendrek ! Pak tam řekla že je to jako třeba kdyby nějaký manažer začal náhle hrát ve filmu či na divadle že je to úplně stejné a dopadlo by to stejně..I když uznejme sami takový podnikatel nebo třeba již zmíněný manažer musí být do značné míry také tak trochu herec..Celej život je jedno velké herectví a divadlo dohromady, jen záleží jak to kdo zahraje..No poučné to třeba pro ostatní herce, kteří by náhodou chtěli jít v jeho šlépějích je. Kolik takových už tu bylo, a vše většinou skončilo podobným fiaskem. ()

13. komnata Jaroslavy Obermaierové (2007) (S03E01) 

Nejlépe mě pobavil pan Pavlata, známou a otřepanou frází, přijít čínani tak se do rána někteří kariéristé zas překabátují a Ti druzí půjdou na operaci a radši budou šilhat:-)) Bohužel pravda. Jinak k samotné přesvědčené komunistce Martičce Gottwaldové (tffuujj mě to nejde nějak s tý huby), jen to nejlepší-skvělá herečka, svého času velice noblesní a přitažlivá dáma, která mohla mít za jeden den kolik chtěla chlapů (sám Pavlata jakožto její milenec nám to všem potvrdil). No naštvala mě jen tím když na otázku.. "Jak vysoký honorář dostala za první film"? Odpověděla že za svůj první film, v té době a z dnešního pohledu dostala směšných 4500 kč ! To I na mě bylo moc. A co by jako chtěla, běžné platy tenkrát byli okolo 1500 kč, a to nemluvím o jiných výhodách při natáčení jakéhokoliv filmu tenkrát. O tomto bych zrovna pomlčel, každá doba má své, z dnešního pohledu je to samozřejmě směšná částka, ale tenkrát silně nadprůměrná. A pak k něčemu to bylo přeci jen dobré, zbytečně se tím nerozmazlovali herci, a ty potom skutečně něco hráli, ne jak dnes. Co se týká jejích filmů tak od klasického trezorového filmu Souhvězdí panny, přes Majora Zemana, Byl jedno jeden dům až po Klému, herečka-herecky přetrvala až dodnes, ale dnes už je to trochu o něčem jiném. Sama pak vzpomíná na dobu ve které vyrůstala, a alespoň na okamžik by se tam chtěla vrátit... ()

13. komnata Petry Janů (2007) (S03E08) 

O čem to proboha bylo? Ta půl hodinka utekla jako z vody, a já se vážně nic pořádného nedozvěděl:-) Petrů Janů, už nikdy více néé, nemusel jsem ji nikdy předtím, a to ve mě přetrvává ostatně až dodnes..Jedna ze slabších komnat z tohoto jinak velmi vydařeného cyklu.. ()

13. komnata Františka Peterky (2007) (S03E12) 

Výjimečná a podle mého i značně skromná osobnost našeho filmu..Tak trochu herec proti své vůli, poněvadž on sám chtěl být původně atletem a tělocvikářem..Ostatně na jeho těle to bylo odjakživa znát..Krásné bylo i jeho vypravění o Státní konzervatoři a o svém prvním angažmá ve Slováckém divadle. Později s tím však sekl a napilno se začal věnovat filmu poté, co si ho všimli filmaři a udělali dobře. Jeho role jsou opravdu nesmrtelné zvláště ve filmech s Ivou Janžurovou nebo ve večerníčkovské klasice Krkonošské pohádky. Co je však důležité, i ve svém pokročilém věku je to stále Franta Peterků, tak jak ho známe, jeho vyjadřovaní, gestikulace, komika stále typicky Peterkovská. Jedna z nejlepších komnat, opravdu milých, vtipných a nesmírně dojemných, chvílemi jsem nevěděl jestli se mám smát a nebo brečet:-( ()

13. komnata Jany Kratochvílové (2008) (S03E26) 

Mánička, šílenec, nadpřirozený živel navíc i znečně protistátní, co víc chcete:-) Jedna z těch lepších a na informace i zajímavějších komnat, také tak trochu z druhého pólu a úhlu pohledu.. ()

13. komnata Natálie Kocábové (2008) (S03E30) 

Holka je to možná milá, ale co je to platný když má otce wo*a:-)! Tedy vlastně ona zato nemůžu ona tím trpěla..Všichni ale známe jeho polistopadouvou politickou (NE)angažovanost. Jaký otec taková dcera:-) ()

13. komnata Pavla Landovského (2008) (S04E05) 

Blázén, ale přesto svůj! Reakce na stbáka v centru Prahy "Jdi do prdele šmejde" byla přímo ukázková, bezprostředně vtipná ale hlavně tedy lahůdková:-) ()

13. komnata Jitky Zelenohorské (2008) (S04E14) 

Opravdu až tragikomické životní osudy, jedné z nejhezčích a v 60' letech i nejobsazovanějších československých hereček...ps: Do Waldy Matušky bych to nikdy neřekl, ale známe co dovedou ženy...:-) ()

13. komnata Tomio Okamury (2009) (S04E22) 

Tomio tak trochu jinak než jak ho známe z krátkých šotů z komerčních týví..Sympaťák, snad i charakter s velmi charakteristickým hlasem, který poznáte zaručeně vždy. ()

13. komnata Zbyňka Merunky (2011) (S07E05) 

No dobrý, především v tý jeho cukrárně v Mníšku, ale ceny dortíku, nebo zákusků radši neukázaly:-) Děs, to jsou ti z Novy, samí lepší lidé. O ničem, o nějakém bezejmeném Úďovi z ulice by to bylo snad lepší! ()

Reklama

Reklama