Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 19
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (202)

  • V epizodě Ochotníci (2003) je mužstvu na stanici představen radiopřijímač a vysvětlena jeho obsluha. Ovšem již od první epizody Slepice versus Slepička (2001) je jiný radiopřijímač ve vybavení pokoje, kde bydlí Arazím s Jarým. (HonzaR.)
  • V posledním díle ve scéně, kdy se všichni připravují k odletu do Anglie, je možné si všimnout občasného mihnutí mikrofonu na horním okraji obrazovky. Taktéž je možné všimnout si stínů na letadle, které vrhá teleskop mikrofonu, kamera a natáčecí štáb. (San Miguel)
  • V 31. díle s názvem "Dědiců má ve scéně, kde Arazím (Tomáš Töpfer), Jarý (Ivan Trojan) a Němec (František Švihlík) diskutují nad zdravotním stavem statkáře Filipa Kalouska (Luboš Ondráček), Němec výložky štábního strážmistra, ačkoli je již dávno praporčíkem. V další scéně má výložky opět praporčické. (Dinsberg)
  • V epizodě "Bouřka" v 17. minutě říká Kamila Kliková (Tatiana Vilhelmová), že její snoubenec se jmenuje Tomáš Klimsza (Jan Hrušínský). V díle "Slavnost" ho ale všichni oslovují Hermane. (ČSFD)
  • V 21. a 22. díle s názvem "Doktor Smrt" je možné vidět, jak si vrchní strážmistr Arazím (Tomáš Töpfer) mezi jednotlivými scénami mění uniformy. Na jedné uniformě jsou červené krokve za odsloužené roky v legiích našity správně, tj. špičkou nahoru, na druhé jsou našity špatně - tvoří písmeno V. K záměně dojde během dílů několikrát. (Pimburger)
  • V osmé epizodě s názvem "Ferda Mravenec" je možné při rekonstrukci smrti zřetelně zahlédnout v horní části obrazovky mikrofon. (vyfuk)
  • V 15. díle s názvem „Ohněstrůjce“ si lze ve scéně, kdy Kamila Kliková potká Arazíma (Tomáš Töpfer) před kasárnami, všimnout novodobých vozidel v pozadí. (karda1)
  • Ve scéně v 23. epizody s názvem „Bouřka“, kdy šel vrchní strážmistr Karel Arazím (Tomáš Töpfer) s kyticí požádat Ludmilu Horkou (Alena Antalová) o ruku, je v záběru krátce slyšet pípání mobilního telefonu. (navabaca)
  • Železniční stanice Říkonín (6. díl, Směšný vrah) skutečně existuje, byť v seriálu jsou záběry z úplně jiné stanice, která je označená jako Říkonín. Před 2. svět. válkou však do ní vlak nemohl v žádném případě vjet, protože trať, která touto stanicí vede, byla dána do provozu až roku 1953. Stanice leží na trati Brno - Havlíčkův Brod, asi 15 km od Tišnova! (offlineman)
  • Karlička (Libuška Šafránková) si v jedné z epizod objednává v restauraci zapečenou brokolici. Brokolice se ale do Čech začala dovážet až okolo devadesátého roku dvacátého století. (Mr.Hudson)
  • Je možné všimnout si, že hrdiné u sebe nosí bodáky i přesto, že se ve většině případů pohybují bez pušek. (Chufu)
  • Na uniformách je možné odhalit několik nedostatků. Například rukávový šítek s číslem zemského velitelství se nepoužíval souběžně se štítkem na límci. (Chufu)

Četnické humoresky - Vdavky za všechny prachy (2003) (epizoda) (S02E03)

  • Velitel (Tomáš Töpfer) se ptá, jak pokračuje pátrání a pokládá větu, zda prověřili i půjčovny kostýmů, ale v této fázi pátrání už četníci věděli, kde podvodník sehnal uniformu, tedy že si ji nechal ušít v konkrétním krejčovství. (sator)

Četnické humoresky - Medovina (2001) (epizoda) (S01E03)

  • Obchod, který na konci 13. minuty otevírá zlatník, je stejný jako květinářství slečny Ludmily. Lze to poznat podle okolí – plot, plakáty, lampa, obložení domu... (johnnymay)

Četnické humoresky - Beáta (2001) (epizoda) (S01E04)

  • Při scénách odehrávajících se v kaštanové aleji na zámku v Oslavanech jde vidět německý bunkr vybudovaný během druhé světové války. Děj seriálu se přitom odehrává v meziválečném období během třicátých let. (Koocik)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama