Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 4
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (202)

Četnické humoresky - Poklad (2007) (epizoda) (S03E04)

  • V epizodě je použito slovo „Gój“. Jedná se o hebrejské slovo, které znamená doslova „národ“. Je to pojem označující příslušníka jiného než židovského národa nebo náboženství. Dlouho před časy starověkého Říma mělo slovo význam k označení někoho, kdo není Žid. (sator)

Četnické humoresky - Ochotníci (2003) (epizoda) (S02E04)

  • Přestřelka u továrny se točila u bývalého mlýna. Mlýn se původně nazýval Pilský a byl v majetku žďárského cisterciáckého kláštera. Už v 18. století na něm hospodařili mlynáři Tálští. Nachází se na adrese Řečice 105, okres Žďár nad Sázavou. Mnoho let po jeho přestavbě sloužil jako restaurace a hotel. (sator)

Četnické humoresky - Čest rodu (2003) (epizoda) (S02E05)

  • Bunkr v dobrém stavu, který se v tomto díle objeví, je MJ-S-29 "Svah", který je jediným dostavěným objekt stavebního podúseku 3./XI. Mikulov z roku 1938. (Maulincio)

Četnické humoresky - Návrat (2003) (epizoda) (S02E06)

  • Historický Librův grunt v Nedvězí posloužil v příběhu jako stavení Rozsívalové (Miluše Šplechtová). Prvním písemně doloženým majitelem gruntu byl Martin Libra, o čemž se v listinách píše už v roce 1552. Librův grunt je možné spatřit také ve filmu. Objevil se např. ve snímku Všichni dobří rodáci (1968). Představoval dům pijáckého sedláka Zášinky, kterého hrál Waldemar Matuška. A jeho padající zdi pak také demonstrovaly skutečný příběh zabavených statků v pokračování Rodáků v roce 1996 ve filmu Návrat ztraceného ráje. (sator)

Četnické humoresky - Návrat (2003) (epizoda) (S02E06)

  • Železniční stanice Adamov je ve skutečnosti Hrubá Voda v okrese Olomouc. Leží na jednokolejné neelektrizované trati. Budova výpravny a budova bývalé vodárny byly v roce 2018 prohlášeny kulturními památkami České republiky. (sator)

Četnické humoresky - Směšný vrah (2001) (epizoda) (S01E06)

  • Scéna s křičícím Drbohlavem (Libor Zavislan) se točila 7. července 1999. Projíždějící vlak je skutečný spoj mezi Tišnovem a Žďárem nad Sázavou. Filmový štáb upozornil strojvůdce na natáčení a lidi v tunelu. Běží první klapka, při které ovšem nebyl natočen zvuk, protože kabel natažený pod kolejemi tíha soupravy přeskřípla. Chyba byla vyřešena a jede se další klapka s dalším skutečným vlakem. Strojvedoucí je opět upozorněn. Kamera, akce. Vlak náhle brzdí, ale v zápětí přidává zase na rychlosti a pokračuje v jízdě. Strojvedoucí se lekl křiku herce. Záběr k nepoužití, ale tentokrát je výborně natočen zvuk, po smíchání obrazu a zvuku je ale vše v pořádku. (sator)

Četnické humoresky - Směšný vrah (2001) (epizoda) (S01E06)

  • Točilo se také na nádraží Moravské Bránice, v okolí hradu Špilberk a tunel se nachází na katastru obce Doubravník v řídce osídlené odlehlé části údolí na trati Tišnov – Žďár nad Sázavou bezprostředně za zastávkou Prudká. (sator)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama