Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

John8 

všechny recenze uživatele

Nechápu to, Family Guy nesnáším, ale AD je podle mě výtečný. Tímhle se měli Simpsonovy stát, nemyslím přesně ale skvěle to vystihuje fungující formuli Futuramy. Jsou tu klasické rodinné epizody, ale ty působí spíš jako parodie samy sebe a nebo mají alespoň zvrácené morální ponaučení, a když už není kam jít dál, jsou tu postavy jako věčně opilý osobnosti měnící Mimozemšťan Roger, Stan který je agent C.I.A. a tím pádem má stále přístup ke zbráním a šíleným vynálezům a tak můžu pokračovat dál a dál, takže šílenosti a zábava mají vždy cestu volnou. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Vskutku pozoruhodné a ako inak aj veľmi zábavné. Postavy sú tiež fajn (jediný kto ma trochu štve je Steve a jeho partia, okrem iného ten Japonec mi pripomína Ling Ling z Drawn Together ). Najredšej mám rozhodne Francine. Humor je tiež podľa môjho gusta, dosť drsný a ironický ale inteligentný, paródie na popkultúru sa vyskutujú narozdiel od FG menej, čo v tomto prípade nie je na škodu. ()

Reklama

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Tady se přímo nabízí porovnávání s Family guyem, tak já jdu do toho. Po pilotním dílu American dad jsem byla přesvědčená, že to není nic pro mě. Když jsem tomu dala 2. šanci, naprosto jsem otočila. American dad je podle mě lepší. A to hlavně díky postavám, které mi ze začátku přišly oproti Family Guyi nezajímavé. Omezeného a agresivního, ale přesto hodného Stana Smithe mám mnohem radši, než dementního a sobeckého Petera Griffina. Další úžasnou a asi nejvýraznější postavou je mimozemšťan Roger, těžký kuřák, alkoholik a "drama queen", co rád a často mění identity. Další fajn věc je, že si to v každé řadě drží slušnou úroveň a zábavnost, což se o Family guyi říct nedá. ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Family Guy hodnotím 4*, ale tohle si zaslouží míň. Ano, pravda nevybíravě to kritizuje americkou společnost,ale co poslední dobou ne. Je to prostě odvárek s několika dobrými momenty a spoustou špatných (viz. ta trapná německá ryba). To kiwisip: titulky existují na : http://family-guy.czweb.org ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Pro mě aktuálně komediální kreslený seriál číslo jedna. Oproti Family Guy ( stejný tvůrce) je víc inteligentní a moc se mi líbí hlavní hrdina, který není tak stupidní jako ve Family Guy. Každá z postav má svůj unikátní charakter a je jim věnováná skoro stejná pozornost, což je fajn. Narážky na všechno a hlavně díly, které si jako předlohu berou film nebo jiný seriál jsou hrozně fajn ( v paměti mi uvízlo např. parodie na Dannyho parťáky ). Doporučuju a myslím si, že je tohle hodně opomíjený seriál ! ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (48)

  • Steve je karikatúra jedného z tvorcov seriálu Mika Barkera. (Vrtto)
  • Když je Hayley s klukem na hamburgeru, tak ten zmíní jména Ross a Rachel, čímž naráží na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama