Reklama

Reklama

Ulice

(seriál)
  • Slovensko Ulica
Drama / Komedie / Rodinný
Česko, 2005, 40–60 min

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Alena Vránová, Tereza Brodská, Petr Vacek, Ondřej Pavelka, Ilona Svobodová, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Eva Decastelo (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začíná. Od 5. září 2005 se s ním budeme na obrazovkách Novy setkávat každý všední den vpodvečer a budeme v něm sledovat osudy obyvatel jedné ulice. Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další. Se všemi se poprvé setkáme právě na konci prázdnin, kdy se Ulice začíná znovu zalidňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 142)

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Uživatel Sochorisko pravděpodobně shrnul to, na co jsem si nedokázal odpovědět. Ale co, ten post-traumatický syndrom z dob těch bolševických zkurvysynů a následného pádu opony přece jen ubývá a není většinou součástí veřejné sféry. Možná podobnou nostalgii cítí američtí diváci Tak jde čas, i když si za to srovnání koleduju. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší z nejhorších (tj. nekonečných) současných českých seriálů. Pádné argumenty pro toto tvrzení po mně ale opravdu nechtějte. ;-) Každopádně je to snesitelné nejen pro nejnenáročnější burany (nebo alespoň ty díly, které jsem viděl) a když se zrovna neřeší obligátní soap-operové megaklišé "X podvádí Y se Z" (a že se tu řeší sakra často a obvykle nikterak výjimečně), tak tam občas dojde i na vcelku vkusné zpracování atraktivních a závažných témat (domácí násilí, stalking, konflikty žáků s učiteli, emo problematika atd.). 50 % ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dám vám dobrou radu, dámy a pánové (ti především): pokud kojíte u zapnuté televize, vždy mějte ovladač po ruce. Jestliže skončí vaše oblíbená kriminálka, přetrpíte blok reklam a upoutávek, může se vám stát, že se na obrazovce vyskytne "Ulice". Sebrat dítěti kozu, abyste se dostali k ovladači příliš vzdálenému, je skutečný problém - kojenec vám při tomto pokusu pravděpodobně utrhne bradavku. Ale riskněte to. Zvolíte-li raději uchovat poprsí v jednom kuse, vlivem sledování telehovnely vám mlíko zkysne a váš mozek se za pár desítek vteřin změní v pudink. Už nikdy více, ovladač od tohoto zážitku nosím na šňůrce u krku a v kapse mám pro jistotu náhradní baterie! Dávám "Ulici" 10% za tu nepatrnou možnost, že je na ní třeba něco pozitivního. Odmítám vydat svou příčetnost všanc, abych po onom (pravděpodobně imaginárním) kladu pátrala. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nehorázné, natahované peklo. Nezáživné díly, nezáživní herci, které podle mě tvůrci seriálu sbírají z ulice. Je to tak nepopsatelná nuda, kdy snad nefunguje ani scénář, lidé (asi herci) mluví, chodí po ulici jako by to nebyl ani seriál. Takže hodnocení je jasné, tudíž 0% = odpad! ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Příběhove lepší než jeho spolubojovník "Ordinace v růžové zahradě". Herecké obsazení je lepší půměr. Naproti tomu děj je rozhodně jeden z nejlepších - otázkou však zůstavá kam se bude směřovat po mnoha dílech když TV NOVA chce seriál vysílat co nejdéle. Jako naprostou skoro novinku je snaha v seriálu reagovat na dění "v realitě". ()

Galerie (368)

Zajímavosti (69)

  • Děvět činžovních domů dosahuje maximální výšky 13 metrů. (kapsomut)
  • V jedné epizodě je Tereza Jordánová (Patricie Solaříková) téměř znásilněna spolužáky. Pro lepší důvěryhodnost jí dal režisér facku a ona se ze šoku sama rozbrečela. (balone)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama