Reklama

Reklama

Ulice

(seriál)
  • Slovensko Ulica
Drama / Komedie / Rodinný
Česko, 2005, 40–60 min

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Alena Vránová, Tereza Brodská, Petr Vacek, Ondřej Pavelka, Ilona Svobodová, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Eva Decastelo (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začíná. Od 5. září 2005 se s ním budeme na obrazovkách Novy setkávat každý všední den vpodvečer a budeme v něm sledovat osudy obyvatel jedné ulice. Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další. Se všemi se poprvé setkáme právě na konci prázdnin, kdy se Ulice začíná znovu zalidňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 142)

easer07 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, mě se to docela líbí. Je to takový reálný život v televzním pojetí a občas to zkouknout vůbec neuškodí. ()

Mapl odpad!

všechny recenze uživatele

Nekonečná kokotina, na kterou se dívají snad jen slaboduší lidé. Seriál s několika tisíci díly mě prostě vnitřně děsí. Otřes. 4 % ()

Richi007 odpad!

všechny recenze uživatele

Nova se po vzoru amerických televizních stanic z 1. století rozhodla před devíti lety (+ / - osmset nudných let) udělat totéž. Vraťme se do kamenné doby, kdy naše maminky a babičky sledovali podobné exkremetny jako Tak jde čas, kde hlavní hrdina si zavazoval tkaničku u bot zhruba 4 díly a do toho jsme poslouchali brutální akční hudbu. Mezitím jste se stihli zamilovat, oženit, postavit dům, zasadit strom a vychovat potomky. Jakmile si od prvního dílu hlavní hrdina zavázal tkaničku, tak vašim vnoučatům bylo náhle 18 let. A v podobném duchu jede právě Ulice. Prokrastinace zdejších scénáristů svědčí o tom, že se jim nechce psát nic zajímavého a tak sází na hloupost moravských babiček (jenž tvoří velkou část sledovanosti) a vytváří na kus toaletního papíru "děj", který zahrnuje nudné příběhy nudných lidí každý den. Zdejšímu street ghetu vládne krámek se sladkostmi a jejich majitelka, dům, ve kterém snad bydlí všichni a vyrůstající parchanti, kteří z průseru se vychovají až na inteligentní a moudré pokračovatele tohoto nekonečného příběhu. Pes Falco by se styděl za tuto televizní zábavu pro vyduté mozky.Samozřejmě jakoukoliv zajímavou scénu musíme následně natahovat asi do dvaceti dílů a v každém vydání Volejte Nohu se zmíníme, jak to vlastně pokračuje a jak se tam hercům dobře hraje. Mezitím náš hrdina zavazující tkaničku umřel přirozenou smrtí. A tom tam hraje od svých šesti. Dodatek: Je to neuvěřitelné, ale už se nám blíží desetileté jubileum seriálu (doufám tedy, že už nebylo a já ho promeškal, to by mě naštvalo), které určitě Nova náležitě oslaví neustálým připomínáním, hovňostrojem a proudy alkoholu z Polska plné methanolu, aby se mohla dát zase nějaká ta srdcervoucí událost do večerních hlavních Televizních konin, kde bude Borhyová natřástat svými kozami, až mě z toho sperma ukápne. ()

HiroM odpad!

všechny recenze uživatele

Scénáře píše žena kolem které, skáče muž v pracovní zástěře a dělá všechny domácí práce a ona si pokojně lakuje nehty a luští křížovky. Děti nedrogují a nosí samé jedničky, prostě rodinná idylka. Neskutečný shit tento seriál a ještě větší shit je jaká doslova masa lidí to sleduje. ()

Cisarpan 

všechny recenze uživatele

Nechápu negativní reakce na tento seriál. čirý populismus a nic jiného...Hrají v něm vesměs dobří herci, storylines jsou reálné a ze života - nic přestřeleného, ale věci, které se stanou, či staly každému z vás, nebo ve vašem okolí a ne, že ne..vsadim se, že 95 procent "odpadkářů" tento seriál nesledovalo nikdy, jen z principu negativně hodnotí. FUCK ()

FILMOVKA odpad!

všechny recenze uživatele

Zlaté seriály jako Chalupáři, Dynastie u Nováků, a další. Mělo to vždycky jenom 12 dílů (asi) a stačilo to. Člověk se zasmál, pobavil, odpočinul a ve výsledku se na to může dívat každý rok a nikdy ho to neurazí a neunaví. Po Ulici a jejím prvním odvysílání už neštěkne ani pes, natož aby jste si vzpomněli, o čem byly vůbec první díly. ()

Lucienne6 

všechny recenze uživatele

Na začátku to možná i šlo, ale je toho čímdál víc a víc = velká slátanina a přehnanost... prostě ne.. za snahu 2* ()

buchannon odpad!

všechny recenze uživatele

Kvalita tohoto ojedinělého televizního počinu a veledíla je na úrovni reklamy na dámské vložky. Ale bohužel, když jsem byl několik měsíců v nemocnici, tak jsem se na toto dílo denně koukal...:( Ale musím říct, že to bylo lepší, než ležet v posteli a koukat do stropu. Přesto však s odstupem času snižuji mé hodnocení na bod mrazu... ()

Ejkrej odpad!

všechny recenze uživatele

Taková mrdka, že mě z toho svědí vagína!! Počkat! Já mám vlastně pýnys - z týhle postapo kundoviny mám uplnou depku tvle! Bedřich se možná zbaví svých koutů jednou! Ano! To je zápletka tohoto uměleckého díla.... Jo tvle Franta má kiddo!!!!! Lol ()

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tak odhadem polovinu. Spíše poslední 2 roky si Ulici zapínám dopoledne jako kulisu při péči o rodinu a domácnost. Mám-li hodnotit sama za sebe, dám 4 hvězdy, protože mě seriál neurazí, pobaví, některé situace prožívám s hlavními hrdiny a především musím vyzdvihnout scénář, který nám nabídne snad každé sociální téma v nenucené formě. Herecké projevy jsou místy skvělé (např.Pešek, Evžen Šmýd, Henry, Bedřich Liška..), místy průměrné (Lumír Nykl, Simona Hložánková...) a občas tak hrozné, až to bolí, raději nebudu jmenovat. Ano, ve výsledku je to pitomost, která má nalákat především důchodce a ženské na mateřské, ale když se daří a seriál má celkem slušnou sledovanost, že frčí už přes 10let, tak stojí hodnocení za zvážení, 3hvězdy jsou dle mého adekvátní. Do odpadu to má daleko, tam bych řadila jiné aktuálně vysílané seriály, do superseriálu však také. Takže zlatá střední. ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama