Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 10
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 10

Recenze (583)

kajas 

všechny recenze uživatele

Na české poměry rozhodně povedený výpravný seriál se sympatickými herci (až na Vilhelmovou, ale to je asi můj osobní problém ;)) a mnohdy zajímavými kriminálními případy. V nejlepším by se ale mělo přestat a bezmála 40 epizod bylo na četníky prostě moc. Poslední řada už mě prakticky vůbec nezaujala. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem poslední "série", kterou již nenatočil A.Moskalyk, takže se může stát, že moje hodnocení se ještě změní. Ale jinak na televizní tvorbu kvalitní zábava, která mě dokázala udržet po všechny páteční večery. Nejspíš prvních 13 dílů bylo nejlepších. Tomáš Topfer a Ivan Trojan tu byli výborní a nádherně se doplňují. Kriminální zápletky taky obstojí. Jediné, co mě občas vadilo, byla někdy až moc přeslazené scény. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl rozparcelovat na jednotlivé série, tak asi takhle: 1. série - cca 90 - 100%. Ano, až tak dobré to bylo. Většina dílů měla nápad, případy nenudí a chemie mezi hlavními postavami, ta tomu dodává šmrnc. Nemluvě o množství humoru. 2. série - cca 60 - 75%. V některých epizodách se člověk skoro až vyděsí, co že se to stalo. Ale pak je tu spousta těch opravdu dobrých, takže se opět pobavíte, postavy jsou opět vynikající, jak ty staré, tak ty novější (Libuška Šafránková je prostě boží). Třeba hned první epizoda druhé série je příšerná, ale naštěstí se to hned ve druhé zlepší a až na pár výjimek to tak i zůstane. A pak to přišlo. Se smrtí pana Moskalyka se seriálu ujala jeho dcera a ta nám z toho udělala limonádu. 3. série - cca 20 - 30%. Obrovský propad. Ani charisma pánů Töpfera a Trojana tohle nezachrání. Na celou sérii připadá jen pár koukatelných momentů (přesně tak, ani jedna epizoda není celá koukatelná) a ty jsou vykoupeny tím zbytkem. Tím hnusem okolo. Mezi postavy přibyl např. fotograf Hugo Líbal a ač se jeho představitel, Miroslav Donutil, opravdu snaží, ani on moc výslednému dojmu nepomáhá. Třetí sérii si tvůrci měli nechat od cesty a já jí radši nezahrnu do výsledného hodnocení. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Zatímco mezi první a druhou sérií nebylo výrazných rozdílů, vynuceným příchodem nové režisérky je rozdíl velmi znatelný. Laskavý humor prvních dílů se najednou přibližuje tomu, který tak dobře známe ze seriálů našich komerčních stanic. I herci, ač stejní, nepodávají ani zdaleka tak uvolněné výkony jako pod panem Moskalykem. .... Hodnocení zatím neměním, protože byly odvysílány jen dva díly třetí série, ale pokud to půjde tímhle směrem, stálo by za úvahu zadat novou sérii jako nový titul na csfd..... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Parta předměstských četníků si dokáže člověka získat. Nechybí ani troška toho humoru, ač to Moskalykovi s vymýšlením legračních jmen místy možná trochu přehnali. Ocenil bych i hlubší práci s moravskými dialekty. Avšak oproti tomu, co dnes produkují naše televize, jsou Humoresky pohlazením po duši. "Četnická pátrací stanice, u telefonu praporčík Arazím." (121.) ()

Galerie (578)

Zajímavosti (202)

  • Brněnská pátrací stanice vznikla v areálu bývalých vojenských kasáren. Po skončení 3. řady seriálu byla vojenská kasárna zbořena. (77Ivana)
  • V seriálu je použito více než 6 500 kostýmů, 120 motorových vozidel, 25 tisíc rekvizit a velké množství koní, dobytka i drůbeže. (Silencia90)
  • Seriál vychází z množství autentických případů nalezených v archivech. Při vykreslování prostředí četnické pátrací stanice je dbáno na pravdivé zobrazení všech mechanizmů, na nichž bylo založeno tehdejší pátrání. (Taninaca)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno