Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 6
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (202)

Doktor Martin (2015) (seriál)

  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)

Četníci z Luhačovic (2017) (seriál)

  • Scenáristé původně plánovali pokračování úspěšného seriálu Četnické humoresky (od r. 1997). Časem se ale vyvinul samostatný projekt, který má s původním seriálem jen pár společných motivů. (gogos)

Agentura Puzzle - Přízrak (2004) (epizoda) (E02)

  • Jiří Klem v roli faráře odmítá hledači pokladů Robertu Jaškówovi uvěřit existenci pokladu, po kterém Jašków pátrá na zámku Kunberk. Ve 30. epizodě seriálu Četnické humoresky (od r. 1997) s názvem "Poklad" hraje Klem hraběte Stryka a odmítá uvěřit existenci hradního pokladu Ondřeji Vetchému, který hraje venkovského hledače pokladů Bartoloměje Šoufka. (navabaca)

Ivan Trojan

  • Pro vývoj jeho kariéry před kamerou bylo bezpochyby důležité setkání s režisérem Antonínem Moskalykem: "Dobrodružství kriminalistiky mělo spoustu dílů, pan Moskalyk mě obsadil ve druhé sérii do menší roličky a ve třetí sérii do druhé role a asi jsem se mu zalíbil, protože když pak hledali četníka do Četnických humoresek, tak si vzpomněli na mě. Ale zase v tom sehrála určitou roli náhoda, protože, pokud vím, s touhle rolí původně mysleli na Ondru Vetchého, ale protože nějak nemohl, museli hledat dál a až pak si vzpomněli na mně." (NIRO)

Stůj, nebo se netrefím! (1997)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama