Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 9
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze (582)

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál po všech stránkách - počínaje scénářem, režii a výbornými hereckými výkony. Ústřední dvojice (Arazím a Béďa Jarý) je nezapomenutelná, hlavně jejich vzájemné rozhovory - třeba ten, jak se snažil Béďa zjistit, jestli Arazím čeká dítě s Ludmilou. " Vy jste se přeci měli rádi " , " Jó,jóóó,jóóóóó?" "Co tady jódluješ jako Tyrolák" !!! Prostě příjemný a humorný seriál o mnohdy nehumorných věcech. Díky pane Moskalíku za tento ojedinělý skvost... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„Sám si vařím, sám si peru, že se na to... totiž hodím.“ Pokud něco Česká televize sponzorovala dobře, tak právě Četnické humoresky. Kulisy, kostýmy, auta a vše okolo je prostě naprosto dokonalé. První republika ožívá a Četnická pátrací stanice s ní. Tomáš Topfer jako Karel Arazím, velitel Četnické pátračky v Brně a jeho zástupce sympatický Ivan Trojan jako Béďa. Jedni z nejlepších českých herců se sešli v tomto krimi-komediálním seriálu. Zatímco první série řeší především zapeklité kriminální případy, tak druhá se soustředí spíše na vztahy. Třetí série se zaobírá rokem 38, tedy válka je na spadnutí a nacisté zasévají kořeny. Seriál jako takový bych řekl, že je jasná jednička na české scéně. Humor a atmosféru neztrácí žádným dílem. Některé díly se spíše přiklánění k humoru, některé k drsnějším případům. Nechybí ani pár dílů, ve kterých je pořádná akce. Za mě osobně je to seriál, který nikdy neurazí, ale vždy pobaví. Příběh pak končí v pravou chvíli, kdy to začínalo být pro Četníky (a nejen pro ně) kruté a neúnosné. Rozhodně nejlepší český seriál. (90 %) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Neustále a dokola vysílaný pořad na ČT1 dokáže být protivný, jako mráz za nehty. Myslím, ČT jedničko, že už to alespoň na 5 let stačilo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi oblíbené Četnické humoresky platí v té porevoluční těžké filmové době za naprostý vrchol tuzemského kriminálního žánru a rozhodně i brněnského studia České televize, byť tedy s odchodem režiséra Moskalyka do toho filmového nebe přišel o svou pátou frčku.. Ačkoliv věřím, že by i tak byl Antonín Moskalyk na svoji dceru Pavlínu, která to nakonec s grácií dotočila Sólo, právem pyšný.. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší TV seriál za posledních 20 let. Doba a prostředí 1. republiky je vděčné téma. Velmi kvalitní český seriál - což se o většině našich seriálů říci nedá. Vedle výborné režiie pana Moskalyka vyniká také výborný scénář jeho dcery, dále pak velmi krásná a slušivá móda z poválečné doby (což se o dnešním ošacení nedá tvrdit), skvělé herecké výkony nejen hlavních protagonistů (obzvláště pak T. Töpfera, I. Trojana, A. Antalové, P. Kostky, L. Šafránkové a J. Bohdalové - která v 1. dílu 3. řady excelovala). Herecké obsazení je vůbec výjimečné, jen ten výpis zaslouží obdiv, výborně obsazené a především skvěle zahrané jsou i jednotlivé epizodní role, leckdy ikonami českého filmu, televize a divadla. K tomu ještě vynikající kamera, nádherné, poctivé exteriéry a vůbec celá výprava, vkusná a příjemná hudba. A nakonec musím uznat, že i počáteční zdání klame: 3. řada se mi totiž po premiérovém shlédnutí jevila tak nějak nedostatečně, ale napodruhé to pro mě bylo úplně něco jiného. Daleko více jsem si to vychutnával a užíval. I přes těch pár maličkostí nemůžu hodnotit jinak. Velký dík patří všem tvůrcům tohoto velkolepého díla, které má svou krásnou duši. Viděl jsem to snad víc než 10x a stále mě to nepřestává fascinovat! Důvod je jediný - je to poctivé v každém směru. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší český krimi seriál a možná i seriál, vtip a dobová atmosféra, nenucená kritika tehdejší i současné společnosti, vývoj postav, obdiv, škoda, že takových nemáme víc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem zapomněl ohodnotit tento Český seriál. A přitom jsem viděl všechny díly snad třikrát. Vlastně je to dnes kultovní záležitost. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších vytvorů české televize. Výborný nápad, který navodí prvorepublikové klima. Směle to může být vedle panoptika města pražského. ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedený český seriál posledních let. Téměř všichni obsazení herci podávají skvělé výkony. V seriálu nechybí napětí a ni humor. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tomáše Töpfera, Marka Vašuta, Jiřího Krampola ani Ivana Trojana nijak zvlášť nemusím, ostatní herci to nezachrání. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější český seriál. Trojan je jako vždy a všude perfektní. Dobové kostými a rekvizity úžasné, příběhy promyšlené, postavy dobře napsané a vše výborně natočené. Nemám co dodat. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Za poslední léta nejlepší seriál z krimi prostředí, který byl natočen. Má to spád, vtip a je to i napínavé...opravdu kvalita. Dávám 80% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Určitě to je celkem povedený seriál, díky případům, které se za 1.republiky opravdu staly. Má to švih, detektivní směřování a hlavně NEOKOUKANÉ KSICHTY díky brněnským hercům. Pan TÖPFER a pan TROJAN - absolutní jedničky. Ty role jim prostě sedí, anebo jsou to tak báječní herci. Vyberte si. Musím však říci, že všichni herci hrají v tomto seriálu s chutí. Je to vidět na výkonech. Bez přemýšlení 5*. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Český seriál, který mě vzal ,, za srdíčko". Sympatická četnická stanice a její osazenstvo, kterému vévodí Arazim a Béďa. Závažnost kriminálních historek je protkána laskavým humorem. Velmi hezky zachycená prvorepubliková atmosféra na Moravě. SKVĚLE PÁNOVÉ! ()

type_B 

všechny recenze uživatele

První díly se mi líbily, zbývající pak postupem času začaly být nudné. Divácká přitažlivost je vybudována na líčení atmosféry posádky. Vlastní líčení osudů posádky je tak trochu přikrášlené a jde proti realistickému ztvárnění historické doby, kdy se humoresky odehrávají. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Trojan a Töpfer...dokonalá kombinac. Seriál plný humoru, akce, silných mužů a krásných žen. Můj dojem z toho umocňuje i podobnost v chování vrchního Arazíma a mého táty. A mimo to jsem strávila s Humoreskama více jak dva týdny v kuse :) ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama