Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 9
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 9

Recenze (583)

woody 

všechny recenze uživatele

Pan Mosakalyk - dej mu pánbůh věčnou slávu - natočil nejlepší polistopadový český seriál.Jeho dcera napsala výborné scénáře - mají vtip, spád, postavy se vyvyjejí (u nás věc nevídaná).Znamenitý Ivan Trojan - u nás objevíme hvězdu vždycky hodně brzo :-) Ukončil bych to už 2. sérií.Věřím Pavlíně Moskalykové, ale pochybuji, že už se nebude vařit z vody...Výborná atmosféra 1.republiky - dokonce se podíváme i na Podkarpatskou Rus.Povedená hudba.No zkrátka, minimum chyb! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvěle! I u nás se zjevil výtečný seriál, ani moc nepřekvapí, že dobový, pravda, že někdy až moc tlačí na pilu v oblasti politické a trošku nám tu první republiku glorifikuje. Ovšem vrcholem jsou jednotlivé kriminální případy, ať už ty "malé", nebo Velké a hlavně skvělé postavy, od Bédi přes Éterickou Andělku až po Zahálku . U třetí série bohužel došlo k poklesu kvality z jediného důvodu - už to není v první řadě o detektivních případech a o osudech hrdinů v rovině druhé - ale naopak a to nefunguje, poslední díl se pak alespoň snaží předvedené napravit. Škoda, že chybí doslov o osudech hrdinů za války, jako např. tv film o Béďovi a Arazimovi by vůbec nebyl k zahození. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně podloudně získal i poslední díly a viděl to celé. Dá se říci, že až na několik neslaných nemastných epizod, je celý seriál výborně a chytře napsaný. Postavy jsou natolik vykreslené a hlavně důvěryhodně zahrané, že člověk ani na chvíli nepochybuje o oddanosti četníků první republiky. Musím říci, že jim ten patriotismus závidím a přál bych si, aby to tak bylo i dnes. Seriál se nevěnuje ani tak detektivním zápletkám, jako spíš vztahům mezi lidmi, na rozdíl od dnešní seriálové produkce se ale nebojí jít do hloubky. Často jsem se přistihl ve fandovství tomu či onomu četníkovi, prostě to člověka strhne. Arazim mě často svou nedůtklivou povahou štval, Béďa byl vtipný, Zahálka největší Bůh a ostaní prostě parta. Postupně během seriálu hrdinové mění povahu i postoje, divák mění zase své oblíbence. Má to zkrátka švih a dynamiku. Viktor Preiss znovu ukázal jaký je herecký titán. Přestože se tvůrci nesnažili věnovat politické situaci v Čechách moc prostoru, to s jakou grácií zpracovala režisérka odvěký horký brambor zvaný "Mnichov" velmi oceňuji. Nesouhlasím s tím, že poslední díly jsou špatné, naopak tam cítím svěží vítr, smysl pro dramatiku. Doufám, že Moskalyková svůj talent ještě rozvine.... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Parta předměstských četníků si dokáže člověka získat. Nechybí ani troška toho humoru, ač to Moskalykovi s vymýšlením legračních jmen místy možná trochu přehnali. Ocenil bych i hlubší práci s moravskými dialekty. Avšak oproti tomu, co dnes produkují naše televize, jsou Humoresky pohlazením po duši. "Četnická pátrací stanice, u telefonu praporčík Arazím." (121.) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Určitě to je celkem povedený seriál, díky případům, které se za 1.republiky opravdu staly. Má to švih, detektivní směřování a hlavně NEOKOUKANÉ KSICHTY díky brněnským hercům. Pan TÖPFER a pan TROJAN - absolutní jedničky. Ty role jim prostě sedí, anebo jsou to tak báječní herci. Vyberte si. Musím však říci, že všichni herci hrají v tomto seriálu s chutí. Je to vidět na výkonech. Bez přemýšlení 5*. ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Ve 2. epizodě 3. řady s názvem „Rýhonosec řepný“ vystupuje majitel oční optiky Ivan Blatný, postava inspirovaná brněnským básníkem, který zdědil optiku v Solniční ulici po svém strýci a vedl ji až do svého odchodu do exilu v roce 1948. (skudiblik)
  • Herec Jan Jakubec se objevil ve dvou epizodách seriálu. Poprvé v epizodě Medovina (2001), kde hrál chlapce, co ukradl šperky při požáru stodoly, aby si za ně pořídil kolo. Podruhé pak v epizodě Rýhonosec řepný (2007), kde se mihl coby majitel závodu pro optiku a jemnou mechaniku a básník Ivan Blatný. (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama