Reklama

Reklama

Ulice

(seriál)
  • Slovensko Ulica
Drama / Komedie / Rodinný
Česko, 2005, 40–60 min

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Alena Vránová, Tereza Brodská, Petr Vacek, Ondřej Pavelka, Ilona Svobodová, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Eva Decastelo (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začíná. Od 5. září 2005 se s ním budeme na obrazovkách Novy setkávat každý všední den vpodvečer a budeme v něm sledovat osudy obyvatel jedné ulice. Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další. Se všemi se poprvé setkáme právě na konci prázdnin, kdy se Ulice začíná znovu zalidňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 142)

m0lL!sS 

všechny recenze uživatele

Hodnotíte jako odpad, ano, zcela chápu váš názor, neboť Ulice a seriály jí podobné nejsou z pohledu kinematografie příliš hodnotné...ALE...zkuste to vzít i z té druhé stránky. Pro někoho, jako jsem já, je to skvělý způsob, jak se odreagovat a alespoň jednou za den nemyslet na každodenní starosti a povinnosti. A právě proto je moje hodnocení takové, jaké je... ()

Akitenshi 

všechny recenze uživatele

Nic moc, ale když jsem si tam zahrál, nemůžu to přece odsoudit... ne, sestra si to občas zapne a jsou tam i vtipy, které můžu... ()

LukH 

všechny recenze uživatele

Zabijte mě :-) Dávám tři, protože ze všech soap oper je toto jediná, na kterou se můžu dívat...na rozdíl od těch ostatních si nehraje na nic víc než je ()

Suzie1 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu se tu nějak rozepisovat o kvalitách či nedostatcích tohohle seriálu. Nemůžeme čekat, že něco, co je uděláno tak, aby na to mohli koukat jak děti, tak senioři, něco, co běží každý všední den, bude po pěti letech nějak senzační. Ale jo, když zrovna nemám nic lepšího na práci, dá se na to koukat a nemám u toho výčitky svědomí, že tím zabíjím svoje mozkový buňky. ()

dj_kure 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to dívám tak pukam vzteky. Rozčiluje mě do běla jak je to stupidní. Přece jenom to má drobné "ALE" a to, že když to máte puštěný jen jako kulisu a dřepíte u kompu, nebo se valíte na gauči a (NE)vnímate ULICI jen na půl ucha je to super. Uklidňuje mě to normálně víc než hudba :). Jen se !!!nikdy!!! nesmim zadívat, protože to pak hrozí televizi let volným pádem z třetího patra na beton... ;) 11% ()

wena.wigwam 

všechny recenze uživatele

Nekonečná kravina..která má ale světlý chvilky v podobě hereckýho obsazení (který se nějak živit asi musí..) - jmenovitě především Miriam (má oblíbenkyně a PANÍ herečka Hana Maciuchová) a Vlasta (Ruda Hrušínský ml. + abych nezapomněl na paní Nyklovou v podobě Jarky Obermaierový! :) Je to stupidita, ale když to vezmete kolem a kolem, tisíckrát lepší, než sračky typu Ordinace, VKV, Ošklivka Katka.... Nenáročný, jako kulisa při vaření, uklízení ideální. 40% ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Nesleduju to pravidelně a už to není tak fajn jako na začátku. Hlavně tím, že se to strašně táhne a protahuje a sem zvědavá jestli to tomuto seriálu vydrží stejně nekonečně dlouho jako například seriálu Tak jde čas nebo Báječní a Bohatí. Mám tu pár svých oblíbených postav a nemyslím si, že je to seriál vyloženě špatný. Rozhodně lepší než zvěrstva typu Rodinná Pouta nebo Ordinace v růžové zahradě (i když ta byla na svém počátku alespoň koukatelná). ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Už je to pár let, co jsem to viděl naposledy, ale musím říci, že to nebyl žádný průšvih. Prý už se sestava postav od té doby úplně obměnila, ale tenkrát to mělo docela švih, občas vtip a dokonce i náznak věrohodného děje. Ba co víc, přirozené herecké výkony tam byly v jasné většině a při uvědomění si scénáře jsem si snad ani jednou nepoklepal na čelo. Takže nakonec tato každodenní fabrika na banální příběhy s přehledem ukazuje záda všem těm nekonečným Ordinacím, ale úplně v pohodě drtí i uzavřené seriály točené po sériích. Pravidelným divákem jsem nebyl ani tehdy, ale jako kulisa to šlo. V podmínkách, za jakých se to vytváří, si to zaslouží hodnotící protekci. EDIT: viděno po více než 10 letech, neskutečná sračka, navíc se snažídí o výchovu diváka sluníčkovou agitací. ()

Kinpr odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je odpad non plus ultra! Trapné a nesmyslné dialogy, situace a hlavně (ne)herecké výkony všech! představitelů, až z toho člověk padá "ehm" na ústa. Jestli tohle je seriál dle života, tak jsem asi v komatu. ()

dewil21 odpad!

všechny recenze uživatele

Ulice je seriál vytvořenej pro lidi, co jim jejich vlastní životy připadaj natolik ubohý a k uzoufání nudný, že se těší na to, jak si pěkně každý večer sednou k bedně a budou čučet na životý jiných, stejně nudných a protivných lidí, co mají akorát xichty známejch - čímž nemám na mysli kvalitních - herců. Že se tento pseudoseriál drží na obrazovkách již tolik let mě dávno neudivuje, stejně jako to, že nejprodávanější deník je Blesk - předpokládám, že stejná sorta čtenářů /diváků... Neberu ani hodnocení typu "lepší než Ordinace, VKV..." protože je to všechno na jednu starou velkou **** a to neznamená 4* z nezměrného nadšení... Proč tyhle shity vůbec vznikaj? Jako výplň času před zprávama? To ať radši pustí hodinu reklam... ()

BruceW odpad!

všechny recenze uživatele

Jak TV Nova usiluje o vytvoření rekordu v délce kontinuálního vysílání jednoho seriálu, čehož se už snaží dosáhnout i velmi trapným vysíláním 2 dílů těsně po sobě, tak úměrně s tím zabíjí kvalitu veškerých postav a děje. Poměrně zajímavý nápad se záhy změnil na směs nejasných událostí a prazvláštních postav, které postrádají jakoukoliv hloubku. Tento fakt naprosté absence zajímavosti nevynahradí ani kvalitní herecké obsazení. ()

Lobotommy 

všechny recenze uživatele

Osobně tenhle seriál považuju za nebezpečný, protože dává slabé možnosti uniknout z jeho diváctví a nabízí ohromné možnosti, jak do něj spadnout. "Může to být i vaše ulice" nebo "Lidé jako vy" jsou slogany, které poukazují na to, že ten seriál má potenciál oslovit vlastně každého. Problémy, které rozebírá, jsou svým tématem každodenní, ale jejich řešení zachází do extrémů a mnohdy jsou zcela absurdní, proto leckdy doma z obýváku slyším, "Jak se tohle mohlo stát?!" a nebo "Proč to řeší tak pitomě?! Vždyť by přeci stačilo..." Ten kontakt diváka a příběhu je skrze všechnu tu "extrémní běžnost" tak pevný a zesilující, že už se divák nedívá, ale žije (alespoň tu třičtvrtěhodinu) ve světě, který se prostřednictvím prostých charakteristických fakt jako cukrárna, malý politik, děti, škola atd. dostává i do jeho vlastních činů. Nejednou se mi stalo, že jsem zaslechl "No to se stalo i v Ulici a tam to řešili takhle." Je to hrůza, ale když to dokáže takhle hýbat s lidma, nezbývá mi říct než, že je to geniální hrůza... ()

PaRi odpad!

všechny recenze uživatele

Počet dílů blížících se k 2500 ukazuje na naprostou zvrácenost těchto telenovel. Ty by se ale netočily pokud by Nova neměla zjištěno jejich sledovanost. Takže si odpovězme kam směřuje ve většině tenhle národ snídající s Bleskem, večeřící v Nemocnici v Růžové zahradě a to, vedle chození do práce a nutné dávky spaní a jiné činnosti, stihne ještě proložit více jak dvoutisící procházkou Ulicí, sem tam si zajde do Pojišťovny štěstí a tak dál. Jak tady v jednom komentáři konstatoval skrblik007 "Mozky nám nevymejvají ani vlády ani FBI ani KGB ani Bilderberg ani Nový světový řád. Zato Nově se to daří už léta, celkem úspěšně a s minimálními náklady." Já bych dodal, že pouze těm, kteří na tyhle srágory dnes a denně hledí. Bohužel je jich dost a někdy bych se přiklonil i k názoru, že je to většina. Haj hou! ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama