Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (240)

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Naozaj neznášam kriminálne seriály a to z veľmi pochopiteľných dôvodov: 1. nezaujímajú ma ako z vizuálnej, tak aj z obsahovej stránky; 2. sú nekonečne dlhé a po vymedzenom časovom úseku strácajú svoju kvalitu; 3. so zdĺhavosťou súvisí obrovské množstvo "prípadov", čo extrémne uberá na reálnosti; 4. po o niečo viac vymedzenom časovom úseku sa stávajú komerčnými. Tento seriál však všetky štyri faktory postráda a celkom dobre si udržal kvalitu a nápaditosť (možno vďaka tomu, že bol vysielaný len tri roky). Oproti väčšine kriminálkam je toto naozaj originálne, tvorcom nedochádzajú nápady a Tim Roth v hlavnej úlohe je naozaj geniálny a priemerný divák mal príležitosť vidieť ho v celkom inom svetle. Pre mňa je to vcelku jedno veľké pozitívne prekvapenie. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vyčnívá z obvyklé americké tvorby kriminálních seriálů. Důkazy se tady nesbírají na místech činu a nezkoumají pod mikroskopem, místo toho se však důsledně zkoumají všechny výrazy tváří a pohyby podezřelých. Sympatická skupina "vědců" z nichž však nejlepší je samozřejmě Tim Roth, jehož postava táhne celý seriál a bez jeho sarkastických hlášek by to prostě nebylo ono. Líbí se mi i jistá kritičnost k americkému systému. Slabší díly se samozřejmě vyskytnou, tak jako skoro v každém seriálu, ale tento seriál se mi líbí ze všech současných amerických krimi seriálů po Dextrovi nejvíc. 80% ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda s místy výbornym Rothem, jindy zase neskutečně špatně přehrávajícím, ale pořád je to nuda a hlavně blbost. Blbost tohohle vyšetřovacího způsobu je totiž příliš naroubovaná na příběhy, kde se ostatní vyšetřovací praktiky absolutně nevyužívají, takže nakonec se jde za katr na základě toho jak se kdo xichtí. Lie to me je seriál, který má typicky "Houseovský" model "třicet pět minut vyšetřování, pět minut rozplétání a závěrečná pointa doplněná hudbou". Problém je ale právě nelogičnost a nezáživnost celku. Prostě blbost. Škoda Rotha. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Mentalistou se člověk asi těžko ubrání, ale tady mi chybí hlubší charaktery hlavních protagonistů. Kluk co říká pořád pravdu? Fajn, ale co dál. Jedna ABSOLUTNĚ pozitivní věc, Tim Roth a jeho přízvuk. Díky Bohu. ....Dokazuje ale tento seriál, že amíci opravdu neumí natočit film bez neamerického hlavního herce? PS. Vzhledem k rychlému sledování jednoho dílu za druhým, získává si tento seriál u mě další hvězdičku a možná, ale opravdu jen možná, vyhoupne se i na maximum. PS2: Je zázračnou mocí seriálu, pokud v něm dovede divák oddělit jednu rovinu příběhu od druhých. V tomto případě je to pro mě vztah Dr. Lightmana a dcery Emily. Za dokonalou shodu těch dvou, a že těm se povedlo něco opravdu neuvěřitelného, přidávám hvězdičku. (HUPS - Kolik, že jsem dala Mentalistovi?) ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Neviem, možno som mal len smolu na práve aktuálnu epizódu, no neverím, že by tie ostatné boli nejak drasticky odlišné. Pretože samotná metodika vševidiaceho Dr. Lightmana, ktorý v priebehu pár minút na základe toho, že sa v daný moment podozrivý trebárs vŕtal v nose alebo "nečakane" žmurkol, vydedukuje, že to musí byť náš hľadaný vrah, je pekne povedané smiešna, trápna, príliš vykonštruovaná a celok tým pádom pre mňa nepozerateľný... 30% ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)

Reklama

Reklama