Reklama

Reklama

Uzavřený případ

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2005–2012), 79 h 13 min (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

James Duff

Hrají:

Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Robert Gossett, G. W. Bailey, Michael Paul Chan, Jon Tenney, Tony Denison, Raymond Cruz, Gina Ravera, Lorraine Toussaint (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(109)

Obsahy(1)

Do Los Angeles bola prevelená Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick) a stáva sa šéfkou tímu pracujúceho na prioritných vraždách. Napriek úspešnosti pri odhaľovaní páchateľov sa v kolektíve detektívov neteší veľkej obľube a to nielen pre svoje netradičné správanie pri riešení vrážd, ale aj ako žena z iného mesta majúca vzťah so šéfom celej kriminálky Los Angeles. Brenda tak musí riešiť nielen kriminálne prípady, ale aj prípadné podrazy zo strany svojich kolegov a presvedčiť kolektív spolupracovníkov o svojej kompetentnosti a oprávnenosti viesť túto dôležitú sekciu kriminálky. Samozrejme seriál sa venuje aj osobnému životu hlavnej predstaviteľky, v ktorom sa musí vyrovnať aj so starým vzťahom k nadriadenému. (pravo)

(více)

Recenze (87)

viper65 

všechny recenze uživatele

Po III: sériach, ktoré som videl mám za to, že tento seriál je fakt dobrý a má potenciál k tomu, aby bol ešte kvalitnejší. Kyra Sendgwick je v prvej epizóde tak zvláštna, až ma to strhlo k ďalšiemu sledovaniu. Navyše v spojitosti s charakterom je postavy stvárňuje to, čo považujem za tzv. dynamické herectvo. Určite to stojí za pozretie! Vrelo odporúčam! ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že pro mě je tento seriál srdcovka :D. Kriminální seriály vlastně moc nemusím, ale tenthle je trochu jiný. Kyra Sedgwick ztvárnila hlavní roli luxusním způsobem. Myslím, že si ji buď zamilujete, nebo ji budete nenávidět :). Seriál má prostě šťávu! Musím ocenit i práci zvukařů - ta hudba je super. Nechybí vtip ani napětí! Já dávám 5 hvězdiček! A upřímně, jak to tady tak čtu, tak fakt MILUJU lidi, kteří komentují seriál po minimu nakoukaných dílů a tím pádem vůbec nemůžou pochopit jeho podstatu. Jako po jedné epizodě napsat, že hlavní postava je taková a taková je totální kravina, protože, jeslti někdo z vás někdy sledoval nějaký seriál dlouhodobě, tak přece ví, že postavy se ROZVÍJEJÍ. HA- to čumíte, že má seriál 7 řad, co? Asi to takový shit nebude... ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

Trochu trvá najít si cestu, Rozhodně to nejsou sympatie na první pohled. O to lepší je zjištění, že o to tady jde. A stejně nekompromisní je velitelka Brenda Leigh Johnson ve svých, naprosto skvěle připravených výsleších, kdy si jde rafinovaně a často hodně lstivě za pachatelovým přiznámím. Brendin rodinný a citový život je jednou z mála věcí, která by zasloužila (obzvlášť 4. série) trochu upozadit. Na druhou stranu, je protiváhou k tomu, že Brenda využije čehokoli, aby pachatele donutila se přiznat a neunikl co nejpřísnějšímu trestu. Dohody neuznává. Zaměření na výslechové finále Closer odlišuje od "Kriminálky Miami, NY, SCSI, LA... . ...PS: Zajímavá sestava vyšetřovatelského týmu a spol, kdy vše nejprve pěkně drhne a o nějaký ten klacek pod nohama není nouze ani později. Mnohé epizody jsou (příběhově i herecky) klenoty, které lze vidět i opakovaně. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojenej. Jsem seriálovej nadšenec různých kriminálek a tato je rozhodně zručně natočená a řešení zápletek je víc na logice, než na používání senzačních pomůcek jako v kriminálkách Miami, NY a LV. A to píšu při sledování závěrečné série, takže nejsem jak někteří, kteří vidí 8 díl v druhé sérii a napíší, že je odpad celý seriál. Takové komentáře by si měli nechat pro sebe. ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

"The Closer" je seriál, na kterej se prostě musíte naladit a zvyknout si na něj. Na hlavní postavu, na její povahu, vyšetřovací postupy, kameru a především na Los Angeles, který je v tomto seriálu vyobrazeno naprosto odlišně než na co jsme v televizi zvyklí. Nečekejte žádný blýskavý záběry překypující přepychem, ale spíš rozpálené betonové ulice, co nemají konce, prázdné a syrové prostředí, co zavání depresí, strachem a surovostí (realita??). Původně jsem si myslel, že se "The Closer" odehrává někde v Arizoně či Novém Mexiku, to až při řádném sledování mi došlo, že to je L.A. - moje drahé oblíbené město. Kdybych o něm nic nevěděl, tak z tohoto seriálu bych rozhodně nedostal impuls, že je to místo, co by mě nějákým způsobem lákalo. Ale k seriálu. První tři série jsou docela zajímavý svým konceptem jižanky, která se přestěhuje do města, o kterým neví ani tuk a rovnou se stává šéfkou oddělení, kde musí krotit x chlapů, kteří nejsou na nějákou ženskou vůbec zvědaví. Její přízvuk a nevkus jí na serioznosti taky moc nepřidávají. Čtvrtá série se trochu hledá, nabírá trochu jiný tempo, případ na pokračování, rozmělněnej i do dalších sérií. Nefunguje to úplně na sto procent, ale funguje to určitě aspon částečně a snaha se taky cení. Pátá, šestá a sedmá série konečně nabírá tempo, který si zaslouží jak seriál, tak i věrný divák a poslední díly jsou velice kvalitně zpracovány, kdy je do nich natřískáno co se dá a přitom to nevyznívá něják křečovitě, jak by se od seriálu, kterej se zabývá pomalým vyšetřováním a odkrýváním pachatele, mohlo zdát. Postava Brendy asi nebude lámat rekordy v oblíbenosti. Je nepříjemná, děsivá, někdy dětinská, panovačná a záludná. Vždycky dosáhne svýho a nezajímá ji jak, to jí tím pádem vytváří nepřátele jak za mřížema, tak na straně zákona samotnýho. Líbí se mi, jak je v poslední sérii poukázáno na fakt, že když vezme člověk zákon do vlastních rukou, je linie mezi zločinem a spravedlností dost tenká.. ()

Galerie (761)

Reklama

Reklama