Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další seriál, který mi dlouho unikal a nakonec jsem jej zkoukla pěkně najednou. Už po několika dílech 1. SÉRIE mě tenhle seriálový kousek pohltil a i když se nejedná o vyloženě dokonalou záležitost, zaujal mě. Na tom má samozřejmě velkou zásluhu Tim Roth, kterému hlavní role padne jako ulitá. No jo, mám slabost pro tenhle typ drsňáků. :-) /// V průběhu 2. SÉRIE jsem se stala na seriálu závislá a 3. SÉRIE je zatím rozběhnutá tak dobře, že s jistými rezervami dávám Lie to Me i tu pátou hvězdičku. Jistě, kdyby nehrál hlavní postavu můj oblíbenec Tim Roth, byl by seriál poloviční. Ovšem Roth je prostě borec, který i občasná hluchá místa svým charismatem zcela přebíjí... 5.2.2011 - Tak nám skončila třetí řada a jelikož FOX zrovna nevypadá, že by chtěl nakupovat další díly, je to možná konec jednoho skvělého seriálu. :-( 11.5.2011 - Ano, bohužel je to tak. Seriál byl ukončen, takže se další série už nedočkáme. Sbohem, Cale. :( ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Seriál Antomie Lži mě lákal už dávno svoji premisou, kdy jsem poněkud naivně doufal, že se od něj i něco přiučím, co se týče proklamovaného odhalování lži skrze čtení řeči těla. První díl se sice odehrává právě v tomto duchu, ale prakticky hned od dalšího se hlavní hrdina velmi silně profiluje jako druhý "Dr. House", kdy on se podívá a prostě ví víc než ostatní, aniž by byl čas na to vysvětlit "jak". Nadprůměrné tempo seriálu už jen sype z rukávu esa protagonistů, kterými se dostávají v jednotlivých kauzách o mílové kroky dál. Pokud byste čekali, že třeba rázem uvidíte to, co hlavní hrdinové, nebo vám snad seriál dá prostor k tomu, abyste si to pohledem do tváří postav "zkusili taky", jste samozřejmě na omylu. Anatomie lži je velmi zajímavá kriminálka s odlehčeným Gregory Housem v hlavní roli, ale je silně hollywoodská, tedy jaksi učesaná a svým způsobem divácky nenáročná. Postupem času se z ní však stalo poměrně příjemné trávení mých večerů, takže hodnocení zaokrouhluju nahoru. 7/10 ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně! Floutkovský "rozpustilý" Psych ani hezounský Mentalista mi neseděli. Prostě musel přijít Pan Herec, aby sociální inženýrství a (pseudo)věda zvítězily a donutily mne sledovat pokud možno každý díl. Dodávání zdání (a občas nejen zdání) stoprocentní reálnosti používáním skutečných osobností tomu dává ještě o trochu víc šťávy, a narozdíl od mnoha jiných seriálů mám pocit, že - alespoň hlavní - postavy žijí. Kontroverze je tu sice taková umírněná, ale je to prostě sympatické. A co na tom, že bez House by to pravděpodobně nikdy nevzniklo;) Skvělá "seriózní" zábava. 80% ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení a zpestření v seriálovém šílenství.Líbí se mi ono jiné pojetí krimi seriálu..ano nepřináší co se případů týká nic nového ovšem co se způsobu vyšetřování týká je právě to co se mi zalíbilo navíc velice charismatický mnou oblíbený Tim Roth v hlavní roli a vroli ,které mu fakt padne!Jedniné čeho se bojím je to že se postupem dílů budou věci točit stále okolo toho samého možná bych navrhoval udělat pouze jednu sezonu,ale kdo ví třeba nás tento seriál ještě mile překvapí...hmm opravdu NELŽU ! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dr. Lightman je mentálny Rambo, na ktorého by nemal ani Dr.House krížený s MacGyverom, pretože by ich hneď prečítal. Na Lie to Me som sa tešil aj pre výborný námet z prostredia, ktoré mi je blízke. Nemám problém s nadsázkou (prekonal som to už po druhom diely), mám problém so značnou "stupiditou" a opakovaním storylinov v každej jednej časti, ktorá prebieha asi nasledovne: problém, je prizvaný tím Dr. Lightmana, rieši sa problém, tí čo mali byť podozrivý nie sú, Dr. Lightman vždy presne zistí kto klame a kto nie, povie to danej osobe, tá sa hneď (!) k všetkému prizná a spustí sebaspytujúci monológ, záver. Ach jaj, nuda s miernym ironickým pousmiatím boli prítomné skoro stále...Do druhej série sa mi nechce... ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)

Reklama

Reklama