Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 2
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Videa (182)

Trailer 2

Recenze (190)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Person of Interest staví sci-fi motiv neomylného stroje, pomáhajícíího v předstihu odhalovat zločiny, na pole detektivního žánru. Detektivka je tu základ, kde okrajový sci-fi prvek umožňuje hlavním postavám předcházet promyšleným trestným činům. Tím se z Person of Interest stalo moje seriálové provinilé potěšení. Hlavní hrdinové na rozdíl od autorit dosazených zákonem, které jsou mnohdy zkorumpované a mocichtivé, mohou pracovat mimo rámec zákona, což obvykle vede k rozličným zdravotním újmám na straně padouchů. (Tímto pojetím připomíná slušný Human Target). Hlavní postavy mají jasně stanovené typy. Finch - vědec, nerdovská postava; Reese - borec, co umí bojovat a střílet. Právě akce a zejména postava Johna Reese je předmětem mého neutuchajícího pobavení. Seriózní akce (přestřelky, kontaktní souboje) jsou plné amatérských chyb, kterých by se rozhodně bývalý špičkový voják nedopustil (krytí, pohyb v prostoru, neohrabanost). R. tak vypadá značně nepřesvědčivě a skoro legračně (Nevada: "Do každého souboje jde tak, jakoby se hlavně bál, že dostane na budku.") a každou větu pronáší, jako by sděloval tajemství nesmrtelnosti. Zkrátka provinilá zábava. S1: 4*.___Postavy zvážněly, prohloubily se a získaly na uvěřitelnosti, přibyla sympatické ženské hrdinky (a vrací se Zoe, sláva), motivy a zápletky se příjemně zkomplikovaly, zejména hlavní linie: S2 - 4*, konec 2. série za 5*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď nemám rád detektívne seriály, tak tento mi sadol možno aj vďaka tomu, že je mixom detektívky a sci-fi. Aj keď čím ďalej väčší príklon k sci-fi bol skôr na škodu, pretože sa to stávalo stále viac absurdnejšie. Seriál má skvelé postavy, ktoré som si obľúbil. Akcia je na TV pomery zhruba prvé tri-štyri série špičková. Následne trochu zkruhli rozpočet a už prestrelky boli čisto CGI. Záver seriálu možno aj kvôli skrátenej sérii pôsobil príliš narýchlo uzavretý, takže to, že sa happyend nekonal pre všetkých ma emocionálne až tak nedostal. Ako celok je to za spokojné 4*. Po fantastickom rozbehu sa v polovici tretej série seriál zlomil a jak kvalitatívne tak aj tématicky začal upadať, ale našťastie do podpriemeru neskĺzol. 8/10. Detailnejšie som sa rozpísal v profiloch jednotlivých sérií. ()

Reklama

BigDeal

všechny recenze uživatele

Pilot (60%): obrovské sklamanie. Ale aby som bol spravodlivý, moje očakávania boli príliš vysoké. JJ. Abrams, Jonathan Nolan, Michael Emerson - od takých mien som čakal LOST zmiešaný s Inception. To som samozrejme dostať nemohol, ale predsa len som dúfal, že pôjde o napínavý, originálny, mysteriózny seriál na pokračovanie plný tajomstiev. V skutočnosti ale (podľa pilotu) ide o obyčajný, priemerný, neoriginálny epizódový krimi seriál. Ak by som od neho nič nečakal, zrejme by ma nesklamal. Lenže na druhej strane, ani by som ho ani nikdy nevidel, pretože krimi veľmi nemusím. Šancu mu však ešte dám. Snáď prinesú ďalšie diely niečo zaujímavé. ()

Jaa(c) 

všechny recenze uživatele

Komentář sem se rozhod napsat po s01e22... začátek byl takovej průměrnej, ale protože v současnosti neběží žádnej solidní akční seriál, tak sem se rozhod sledovat.... Prvních pár dílu mně to bavilo, ale kolem půlky řady byly díly slabší, jeden jako druhej, hrozně stereotypní... Ale dal sem tomu ještě šanci - a hle, od epizody 18 to má výrazně vzestupnou tendenci, 20, 21, 22 asi nejlepší díly první řady, nemůžu se dočkat finále. Druhá řada je prý skoro jistá, pokud si to udrží kvalitu ze závěru první, nemůžu se dočkat!!! // Druhá řada o hvězdičku lepší než první, za mě 5. Třetí řada jenom potvrzuje těžce rostoucí tendenci, aktuálně jeden z nejlepších seriálů co běží. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Deset dilů a stačilo. Průměrné absolutně iritujícím stylem (aby nedošlo k mýlce - já mám tohle vizuální animované hackování vlastně ráda, vytáčí mě spíš celková nelogičnost ve výběru čísel a s tím související absurdní zvraty. Divoký koncept je jedna věc, rozvracení logiky vlastního vesmíru už je za hranou mé tolerance.). Caviezel je strašnej. ()

Galerie (863)

Zajímavosti (37)

  • Ve 12. epizodě 2. série se jedna ze scén odehrává v Praze. (Veniss)
  • V závěrečné scéně slyšíme skladbu „When Things Explode“ od britské elektronické skupiny UNKLE, kterou nahráli společně s anglickým zpěvákem Ianem Astburym a která vyšla na jejich třetím studiovém albu nazvaném „War Stories“, které vyšlo v roce 2007. (Trajektt)
  • Sarah Shahi prezradila, že ju bojové scény desili, ale vždy ju fascinovalo robiť veci, z ktorých má strach. Väčšinu náročných scén točila sama a nechávala sa zastúpiť kaskadérmi, iba keď jej to tvorcovia vyslovene zakázali. (ywo666)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama