Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 23
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze (582)

xerno 

všechny recenze uživatele

Töpfer a Trojan to vytáhly do kriminalistických oblak, což je moc dobře, ovšem těch dílů je moc a moc... ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

My jsme ten národ veselých četníků, kdo má rád nás, ten vítán je nám vždy..... Pátračka s těmi nejlepšími četníky všech dob! ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

První série patří jako detektivka i jako komedie k nejlepším věcem, co česká televize (myslím obecně jakákoliv televize) natočila (i díky úžasnému hereckému výkonu Petra Kostky), druhá a třetí jsou ale příšerné. Přesto je zde atmosféra první republiky vystižena jako málokde, herecké výkony (Töpfer, Trojan) i hudba jsou neméně skvělé. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Pěkný serial který má nějaký ten spád ve svých dílech , samozřejmě se občas objeví slabší díl, ale převažují ty lepší. Když k tomu připočteme dobré herecké obsazení a výkony herců, získáváme tak velmi dobře koukatelný český seriál. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jeden z nejlepších českých seriálů posledních let,řadící se po boku toho nejlepšího z české krimi tvorby(Hříšní lidé,Panoptikum).Navazuje na českou seriálovou školu v tom nejlepším slova smyslu.Je skvěle napsaný,režírovaný a zahraný.Celý herecký tým je opravdu-nebojím se to slovo použít-geniální a duo Töpfer-Antalová navíc velmi a velmi zábavné.Je taky vidět,že měl seriál kvalitní a dostatečný rozpočet a tak je neustále na co dívat.Klobouk dolů před tvůrci(hlavně to posílám nahoru Vám,pane Moskalyku)jak dokázali udržet kvalitu,vtip,nadhled i profesionální linii po celou dobu seriálu.Je radost se na to dívat i znovu po letech a tenhle seriál je dalším důkazem toho jak kvalitním věcem čas nic neubírá a proto se na Arazima,Ludmilu a Béďu budem dívat zas a znovu a budeme se vždycky těšit.Nemohu dát nic jiného než plnou nádrž,takže u mě jasně četnických 100%. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Počáteční okouzlení se bohužel časem změnilo v rozčarování... Takže, na začátku - dobrý scénář, umírněné herecké výkony (zřejmě i díky režii pana Moskalyka), perfektní vykreslení dobových reálií (nad výtvarnou stránkou jsem doslova slintala nadšením - kostýmy, masky, auta, každičká rekvizita dýchá tou dobou), patřičná atmosféra, vtip i dojetí. A pak umřel pan režisér a všechno se to slilo do trapné parodie. ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

Detektivní zápletky stranou, tady jde především o špičkově rozepsané hlavní postavy, nevšedně nápaditou dramaturgii, chytré dialogy a geniální herecké výkony v čele s Tomášem Töpferem a Ivanem Trojanem. Jeden z nejlepších televizních seriálů. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Vrchol naší seriálové tvorby přelomu tisíciletí přichází nečekaně z Brna. Pohodová atmosféra, skoro až Colombovské případy (akorát, že napasované do první republiky) a správná porce humoru. Opravdu povedené. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jo, to je moc hezký seriál...v době kdy televizní kanály přeplňuje seriálové svinstvo typu Ordinace v růžové zahradě, Ulice nebo nedej bože Pojišťovna Štěstí, jsou Četnické humoresky jasným vrcholem mezi českými seriály posledních deseti let...jestli ne víc. I když...co si budeme povídat - Hříšní lidé města pražského, kteří spadají do zhruba stejné doby jsou úplně jiná liga, se kterou se Humoresky nedají vůbec srovnat. Takže v rámci současné seriálové, ale i filmové produkce musím dát plné hodnocení. ()

swe 

všechny recenze uživatele

Velice povedený krimiseriál z dob První republiky, navíc s příjemným humorem. Chvályhodný projekt. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Někým dost kritizovaný, někým vychvalovaný. Pro mě osobně je to sobour velice sympatických krimi povídek se skvělými českými herci! Nenudí, je to zabavné a napínavé! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Svým hodnocením se jistě zpronevěřuji české divácké obci. Já si ale opravdu nemohu pomoct. Tento komediální seriál nemá nic a hraje si na všechno ostatní. A právě to z něj dělá ryze českou záležitost. V tomto případě to ale není pochvala. Viděl jsem jen první díl první série (ta je stejně nejvychvalovanější) a musím říct, že kdybych si to nepřečetl, vůbec bych nevěděl, do jaké doby seriál zařadit. První republika? To si s těmi dialogy a vizáží herců děláte prdel, ne? Co se týče komedie, tak tam jsem se opravdu podivoval mnoha dialogům, že jsou vlastně naprosto suché, vlastně spíš nijaké připomínající takové odpadové seriály britské provenience jako "Haló, haló" a "Jistě pane ministře". Takovým geniálním hovadinám nikdy nepřijdu na chuť. Vzhledem k tomu, co tady ale čtu, jsem já ten divný a vy všichni ti správňáci. S tím bohužel nic nenadělám. PS: Navíc si myslím, že být to seriál Novy nebo Primy, hodnocení by bylo výrazně nižší. I když "Okresní přebor" je výjimkou, která ale potvrzuje pravidlo. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nebojím označení nejlepší český seriál. Chytrý, vtipný, z krásné doby, se skvělými herci a milými charaktery. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní lidový seriál.¬         A jaký jiný by měl býti seriál, nežli lidový, slyším se ptáti. Ano, jaký jiný. To, že mě po shlédnutí a okouzlení několika díly trklo, jaká to je vlastně policajstská nalejvárna, (což mi potom ztrpčovalo dívání se na další díly), mi nezabránilo shlédnouti všechny díly s neutuchajícím zájmem a vytrvalým pobavením, při němž jsem nenuzoval nedostatkem napětí a zvědavosti na bohužel neodvratný konec jednoho každého příběhu.¬                 Lidově pojatý, výborný scénář, dobrá práce kamery, vtahující dialogy a děj, režie, která vykřesala z herců přesně to, co každá z postav potřebovala: to jsou Četnické humoresky. Nevynášel bych výkony některých herců. Tomáš Töpfer měl možnost prosaditi se v úloze, jíž obdržel a jež byla prostě více v popředí a povahově výraznější než jiné. Ivan Trojan coby Jarý působil trochu suše, nevýrazně, ale takový přesně měl býti ve skutečnosti, povahově méně výrazný, (ač uvnitř žádný měkouš), hrál tu úlohu skvěle. A tak dál. Tenhle seriál doporučuju devíti lidem z deseti; ten desátý je ten, jež nepřenese přes srdce tu policajtskou nalejvárnu.¬                 Poznámka: Prvních třináct dílů bych hodnotil na výbornou, druhou třináctku pochvalně, třetí bych dal za průměr. Celek je tedy za čtyři. ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama