Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Ceberus k tomuto seriálu (1)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) 

Zatímco u "dynamických lodních" seriálů měl spoustu prostoru příběh a nemálo prostoru lodě samotné, u "statického stanicového" DS9 se tvůrci seriálu rozhodli zaměřit na postavy a jejich rozvoj. Ostatně, neměli moc na výběr - natáčecí strategie "alien of the week" holt nebyla na statické stanici dost dobře možná a starší díly tak nutně musely mít vliv na ty novější, což udělalo z DS9 nejserializovanější ST. A zatímco v lodích bylo 99% posádky utopicky kladných hrdinů, na základně si mohli dovolit prozkoumat i temnější stránky postav: například "kriminálník" barman Quark nebo major Kira Nerys nemající zpočátku Federaci příliš v lásce. Nesmíme opomenout na nejkomplikovanější a tím i nejzajímavější zápornou postavu světa ST - gul Dukat je dalším důkazem o směru, kterým se DS9 vydalo. Nepřítel z druhé strany červí díry se pak postaral o akční stránku seriálu, která si v ničem nezadala s konflikty z jiných ST seriálů, byť nedosáhla renomé tradičních soupeřů Federace. Co se týče oblíbených herců, k Marcu Alaimovi hrajícího zmíněného Dukata, je třeba přidat dalšího záporáka, Jeffreyho Combse hrajícího Weyouna (herec s nejvíce ST postavami), a také dalšího cardassiana, Andrewa Robinsona hrajícího Garaka. ()

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama