Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Dr_Virus12 k tomuto seriálu (15)

Nutné zlo (1993) (S02E08) 

skvělý díl, díky kterému jsme zjitili Back story Oda, a jak se stal šéfem bezpečnosti. Zároveň jsme se mohli podívat jak vypadala stanice během okupace. ***** ()

Hra s ohněm (1994) (S02E13) 

skvělá epizoda, která nám odhaluje začátek vztahu Dr. Bashira a Obriena. Dokonce jsem se i nenuceně zasmál. Tak slabé hodnocení epizod opravdu nechápu ()

Krvavá přísaha (1994) (S02E19) 

Až na Jadziu, která se jako vždy chová namyšleně jak ****, tak t je opravdu dost dobrá epizoda, nejlepší je návrat legendárních klingonů z TOS ()

Jem'Hadarové (1994) (S02E26) 

Skvělý díl, není co dodat! ()

Rovnováha (1994) (S03E04) 

Jadzia je jedna z nejhorších postav... Pořád nepříjemná, její chování se dokáže změnit v průběhu sekund. Je arogantní a pořád dělá, že ví všechno... škoda, že Ro tu roli nechtěla -_- *** ()

Druhá kůže (1994) (S03E05) 

zajímavý "plot" dokonce mě málem i přesvědčili, že Kira je Cardassianka ()

Opuštěný (1994) (S03E06) 

za mě zajímavý díl, co se týče zjištění o tom jak se "pěstují" JemHadarové atd. Neumím si ale pomoct a tahle epizoda mi strašně moc připomíná epizodu z TNG, kde se snažili z Borga udělat samostatně myslící bytost, taková kopie s trochu jiným koncem. A rozhodně to není první epizoda, která mi přišla jako kopie epizody z TNG s prostě jen jiným koncem. Za nápad a zpracování jen tak tak **** ()

Civilní obrana (1994) (S03E07) 

Dukatův pohled, když mu nefunguje kód je opravdu jedinečný ()

Srdce z kamene (1995) (S03E14) 

Ale noták.... zas až tak strašná ta epizoda nebyla. Náhodou bylo zajímavé vidět, že i Ferengové se mohou zajímat o něco jiného, než z čeho mají "profit". Ale dobrá, musím uznat, že mě scény s Kirou a Odem v jeskyni celkem nudili, dokud jsme nezjsistili, že jde o měňavce. Za mě zajímavá a na DS9 dobrá epizoda. ()

V říši za zrcadlem (1995) (S03E19) 

Vyústění epizody mě celkem dost zklamalo, čekal jsem, že Sisko se aspoň pokusí vzít svou ženu do své reality... Ale on se na to totálne vykašlal, jakoby mu to bylo jedno. ()

Ztracený Ráj (1996) (S04E11) 

Ve chvíli, kdy se objevil Obrienn, tak jsem trochu zaváhal a začal uvažovat nad tím, jestli to celé není jen nějaká projekce, nebo další pokus měňavců o to, aby zjistili pozemské obranné systémy. ()

Tělo na prodej (1996) (S04E24) 

výraz Quarka na konci je opravdu teda něco. ()

Kdyby lásku nikdo nehledal (1996) (S05E03) 

Valentýnská epizoda... doslova. Není špatná, není ale zase až tak moc dobrá.Taková lepší epizoda. Ale i přesto si rozhodně nezaslouží tak slabé hodnocení jako 53% ()

Před branami očistce (1997) (S05E14) 

Garak jako vždy zachraňuje další epizodu DS9. Ale krom toho mi přijde poněkud nelogické, a hodně pošetilé vyslat poze Runabout do nitra Gama quadrantu. O kterém se moc dobře ví, že je nehostiný, plný Jem Hadar lodí atd. Ještě k tomu, když vědí, že se zde může nacházet mnoho přeživších. Runabout by je stejně všechny nemohl odvést... Taže WTF. Kdyby poslali Defiant s maskovacím zařízením, tak by se mohli v klidu dostat prakticky kam by chtěli, mohli by odvést mnoho přeživších a měli by hlavně větší šanci na úspěch. ()

Úskalí a mělčiny (1997) (S06E02) 

Další výborná epizoda, narozdíl od DocBrowna nesdílím stejný názor na druhou dějovou linii. Tenhle seriál se jmenuje "DEEP SPACE 9", a ne "posádka Defiantu". Tudíž si myslím, že je velmi důležité ukazovat i to, co se děje na stanici. ()

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama