Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 6
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 6

Recenze (501)

UncleG

všechny recenze uživatele

Viděl jsem příliš málo dílů, abych tenhle seroš dokázal pocitivě hodnotit. Ale upřímně musím konstatovat, že všechny epizody, co jsem doposud zhlídnul, byly zatraceně kulhavý. Ono to celé drží pohromadě takovým nějakým podivným chatrným způsobem, stačí menší závan logiky a dějově se nám to sesype. To, že se tam odehrává fůra nerealistickejch a krkolomnech dialogů, přeskočme. Ale nemůžu tvůrcům odpustit permanentní přívaly zhovadilosti - v rozmezí od menších spršek (policista se ptá svědkyně, zda její bratr náhodou neměl v minulosti opletačky se zákonem) až po kolosální tsunami (mordparta se 50 minut tváří, že neexistujou DNA testy... a když si vzpomenou, případ je rázem vyřešen. "Really, dude?" ). ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě jsem nezažil, že by češi podle tupé, dementní a kreténské americké předlohy udělali strašně poutavou českou kriminálku. Kriminálka Anděl je totálně směšný počin. Naprosté dno české kinematografie a obrovská urážka pro náš národ. Narváno trapnými herci současnosti. Totální vrchol trapnosti a debilismu. Tuplovaný odpad. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

no jasně.. není to new york, není to ani los angeles.. dokonce ani miami to není.. (kolín naštěstí taky ne..) je to prostě praha a já jsem ráda, že od dob malého pitavala se celkem dost věcí změnilo a tomuto počinu z produkce tv nova ještě šanci určitě dám.. vždyť v záplavě všech těch křehkej vztahů, ordinací, pojišťoven je anděl skoro mistrovské dílo:-) a bože, chybí mi letiště.. strašně mi chybí..:))) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Komplexní sedmero kriminalistických otázek - Kdo? Kdy? Kde? Jak? Čím? Proč? Výše škody?, vyučované na policejních školách snad již od vzniku kriminalistiky, sice poněkud dostává trhliny pravidelným vynecháváním některého z dotazů, ale celkově seriál dopadl nad očekávání slušně. Některý ze scénáristů má totiž evidentně zkušenosti s fungováním 1. OOK SKPV nebo alespoň pozorně odposlouchal hospodské kecy některého z opilých detektivů. V leckterých detajlech práce hereckých detektivů jsou totiž vidět trefné profesní postřehy, které by si laik z prstu nevycucal. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

"Já džus nepiju." Celá Praha trpí depresemi, všechny postavy jakoby se zrovna vrátili z pohřbu a my je bohužel musíme sledovat z nebezpečně blízké vzdálenosti.. znova a znova... modré obličeje... A filtr této barvy je také jediná věc, která odkazuje na předlohu, na které tenhle výtvor sprostě parazituje. CSI je totiž dynamická, napínavá, akční a zajímavá. Tedy vše, co tahle statická a nebezpečně pomalá ostuda postrádá. A není to jen větším rozpočtem nebo lepšími herci. Styděl by se i Martin Tomsa, kdyby si jeho jméno někdo takový bral do pusy. Nemám prostředky a kvality k tomu, abych alespoň důstojně napodobil to, co chci očividně napodobit? Tak to snad nedělám, ne? (Zhlédnuto celé) ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (129)

  • Natáčelo se ve Strašnicích, Záběhlicích, Nuslích, Hostivaři a Thomayerově nemocnici. (sator)
  • Češi, kteří se nechali naverbovat do armády jiného státu NATO nebo do francouzské cizinecké legie, se díky novele armádního zákona v době natáčení epizody již nemuseli bát v Česku vězení. Novela z roku 2005 se vztahovala i na vojáky odvedené v minulosti. Služba v armádě jiného státu NATO od tohoto datumu nebyla trestný čin. Za odchod do cizího vojska či k cizí policii hrozilo až osm let vězení, v případě ohrožení země dokonce deset let. (sator)
  • Kapitán Hajn (Marek Taclík) je v seriálu fotbalový fanoušek Bohemians Praha, ve skutečnosti ale fandí Teplicím, Severní Čechy jsou totiž jeho rodným krajem. (sator)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama