Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 3
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Videa (182)

Trailer 3

Recenze (190)

DarkKnight 

všechny recenze uživatele

Společensko-kritický seriál, ze kterého se ve třetí sérii stal spíše dokument o vládním sledování. Jonathan Nolan zde opět potvrzuje, že umí psát a Michael Emerson se projevuje jako velice inteligentní herec, který o celém vládním sledování přemýšlí možná víc než všichni diváci dohromady. Nejoblíbenější postava: Harold Finch. Nejoblíbenější epizoda: S03E23 DEUS EX MACHINA (nejlepší seriálové zakončení série. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Seriál zrejúci ako víno. V prvej sezóne v podstate epizodická neortodoxná kriminálka je čoraz viac hnaná príbehom a štvrtá sezóna predstavuje v tomto ohľade vrchol. Ruka Jonathana Nolana sa určite nezaprie. Caviezel konečne v roli v akej som ho vždy chcel vidieť, zvyšok osadenstva tiež skvelý (Fusco ftw!). Hlavná výhrada smeruje na častú totálnu ignoráciu logiky a fyziky, kde hrdinov nič neohrozí. Škoda, že piata séria je už len skrátená, lebo dej graduje náramným spôsobom. 8/10 ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje smeknutí a obrovský respekt. Uznávám, že nejsem až takový seriálový maniak, neviděl jsem všechno, ale viděl jsem toho dost. A POI je jediný americký seriál, který skončil dobrovolně a na vrcholu. A za to má můj nehynoucí obdiv... Ano, začíná to snad až příliš tuctově a nikdy se to objektivně na úroveň áčkového seriálu nedostane. Jednu dobu mne štvala i ta přehnaná konspirativnost, kdy jednu dobu proti sobě šlo asi tisíc tajných společností / organizací a já se místy ztrácel. Na stranu druhou jsou tu dvě nepřekonatelné devízy seriálu. Zaprvé myšlenka. Myšlenka, že si nějací lidé ve volném čase hrají na hrdiny a "jen tak" zachraňují obyčejné lidi. Protože věří, že je to správné. To je prostě super a ač je to smyšlená utopie, prostě to tak nějak hřeje u srdíčka. A princip toho, že Harold s Johnem vždy dostanou jen číslo a nevědí, zda je daná osoba "victim or perpetrator", je perfektní a hned od začátku tomu seriálu strašně přidává. No a zadruhé devíza, bez které seriál dělat nelze - postavy. Harold, John, Shaw, Fusco, Elias, Root, Greer, Carter a další, epizodnější postavy. Bezvadný. Na závěr samozřejmě happy end, ale poměrně realistický a drsný... 90% (1. série - 80%, 2. série - 90%, 3.-5. série - 100%) ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu je odkaz na knihu Falešní bohové. Dá se říci, že Petronella Vivar (postava z této knihy), je Root (z tohoto seriálu). Následuje citace ze seriálu: Finch: „Řekněte, kdybyste něco potřebovala.“; Root: „Jen knihu z vozíku. Vrchní polička, třetí zprava.“; Finch: „Falešní bohové, pseudoepigraf v dnešní době? Lehké čtení, slečno Grovesová?“; Následuje úryvek z knihy Falešní bohové: Byla vysoká, a přitom půvabná. Seděla za psacím stolem z javorového dřeva, který se v její rodině dědil z generace na generaci, a o němž její otec hrdě prohlašoval, že jej sám Císař daroval jeho prababičce po nástupní ceremonii na Uralu. Pozlaceným mnemoperem, jehož reaktivní hrot vycítil její vzrušení a nedočkavě sebou škubal, poklepala na datatablet. Organické krystaly pera zachytily myšlenky z čelních laloků jejího mozku, a na slabě zařícím displeji tabletu se objevovala náhodná slova. Křížové tažení... Hrdina... Zachránce... Ničitel. Usmála se, a smazala ta slova letmým pohybem dokonale pěstěného nehtu s okrajem vyleštěným až na fraktální úroveň, pak se pero rozlétlo po displeji. Mé srdce plesá radostí, a hruď se mi dme ctí, že jsem to právě já, Petronella Vivar, palatina majoria domu Carpinus, kdo zapisuje tato slova. Po mnoha dlouhých letech jsem putovala z Terry, a zažila jsem přitom četné těžkosti a strázně... Petronella se zamračila, a rychle vymazala slova, která napsala; rozzlobená sama na sebe, že bezděčně napodobila přesně tu nepřirozenou afektovanost, jež ji tak dráždila v dílech kronikářů, zasílaných z přední linie Velkého křížového tažení. _ _ _ Zajímavostí je, že herečka Amy Acker (hrající Root), se narodila 5.12, což je téměř stejný den, jako narození mého spolu-studenta Valentise ze střední. (: Vysoce kvalitní scéna ze seriálu (se zednářskou podlahou!): https://www.youtube.com/watch?v=18RYreNOIKk ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 dílů zaujalo, je to něco na způsob Batmana s Odpadlíkem, což Caiviezel se furt pokouší hrát na Bale, Emersonovy skutečné záměry stále nevidím...rozhodně nevěřím že by to byl někdo kdo jen tak pomáhá lidem z nouze...už jen ze zkušenosti v Lost jsem opatrný :)...jinak seriál má potencial, trochu se bojím jestli diváky relativní jednotvarnost a případ za týden neomrzí, ale teď jsem četl že bylo přiklepnuta druhá řada, stejně jako u Homelandu. Takže se to sešlo s uspěchem. Uvidím jak se to vyvine. Neoficialní hodnocení: 4/5*. Update: Po první řadě jsem nadmíru spokojen, po Homeladnu se objevil další, pro mě zajímavý seriál. Jsem zvědav jaký to bude mít pokračováni. Serial vyloženě měl zlepšenou tendenci od půlky řady a počátky, které byly často jednobarevné se začali zabarvovat. Krom toho v průběhu řady a hlavně jeho přelom se otevřeli zajímavé dějové linie, které budou mít nějaké důsledky v druhé řadě. ()

Galerie (863)

Zajímavosti (37)

  • V 8. epizóde 4. série rozoberajú hlavní predstavitelia muža menom Marko Jevtic, ktorý zomrel vo väzbe v Prahe. V pozadí na počítači môžeme skutočne vidieť novinový článok v češtine, ktorý opisuje udalosť. Spravodajský server aj novinárka Kateřina Dobková sú ale vymyslené. (ywo666)
  • V závěrečné scéně slyšíme skladbu „Intro“ od britské popové kapely The xx z jejich debutového alba s názvem „xx“, které vyšlo v roce 2009. (Trajektt)
  • Film, který promítají v letadle ve 13. epizodě 3. série "4C", je Na sever severozápadní linkou (1959). Stejně jako seriál i tento film pojednává o sledování tajnými složkami. (Narcis)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama