Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Prvních 65 dílů celkem ujde a jsou důstojným konkurentem ke Komisaři Moulinovi. Pak ale náhle takřka v jednu chvíli odejde hned několik důležitých dlouhodobých postav (tři kriminalisté, ex-manžel i mladší dcera) a na komisařství se čím dál víc střídají noví detektivové bez špetky charismatu. A největším úpadkem seriálu je přemístění Lescautové do Paříže, tam nejenže její tým má obdíl jiné složení, ale celkově to na mě působí strašně chladně a neosobně. Případy jsou nudné a ti pařížští kriminalisté jsou jaksi robotičtí, jen práce a nic víc, bez toho, že by do děje bylo zakomponováno i něco z jejich soukromého života. Celé to pak působí jako kdyby se tvůrci snažili co nejvíc přiblížit béčkovým americkým kriminálkám. Za první polovinu seriálu bych dal i 3 *, ale druhá půle kvalitu silně degraduje, proto mé celkové hodnocení vychází na lepší 2 * a 40%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kurva, jak já tuhle sračku nesnáším! "Kvalit" To je vražda, nachcala... to sice nedosahuje, ale se vší zarputilostí se jim blíží. Vždycky mě na tom fascinovala schopnost režiséra natáhnout s bídou povídkový děj na hodinu a půl. Samozřejmě tomu pak odpovídal obsah. Ta jedna půl hvězdička je za Juliiny hezké dcery. 10% ()

Reklama

saluckaf 

všechny recenze uživatele

Ježíš Julie Lescaut je seriál na kterém jsem doslova vyrostla. Seriál je super jeden z prvních kriminálních seriálů kde je hlavní hrdinka žena, ale co víc je to i maminka dvou dcer. Její lidský a přátelský přístup k podřízeným je obdivuhodný. Je to bezva máma, bystrá komisařka. Véronique Genes odvedla výbornou práci role jí sedí jako prdel na kastról. Škoda jen, že se postupně původní tým rozpadl. První díly se mi líbí nejvíc, ale ty nové mají také své kouzlo. Můžu na to koukat pořád dokola. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Ďalšia pseudo-detektívna fušerina, tentoraz z francúzskej dielne. Julie Lescaut je rodinný typ policajtky, ktorá okrem prípadov vrážd rieši aj svoje dve dospievajúce dcéry a ich osobné problémy. K tomu sa občas pridávajú nevydarené pokusy o humor a celé to pôsobí veľmi nezvládnuto. Keď som to sledoval ako 8-9 ročný, tak mňa to bavilo, ale dnes nemôžem vidieť ani jeden diel. ()

raelz 

všechny recenze uživatele

Tady je to složité. Někdy tento seriál sleduji a přijde mi, že je vážně super a jindy u něj umírám nudou. Přijde mi, že ty světlá místa jsou většinou asi části různých řad, protože buď to je několik dobrých dílů za sebou, nebo několik příšerných. Dokážu si dost dobře představit, že bych přišel k tomuto seriálu ve špatnou chvíli a dal bych mu jednu nebo dvě, ale také naopak narazil na ty dobré díly a dal bych i pět. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • V tomto seriálu mají francouzké speciální jednotky ve výzbroji samopaly typu Heckler & Koch MP5A2, Heckler & Koch MP5A3 a Heckler & Koch MP5K. (Jan.Kanak)
  • Hned na začátku nemá N'Guma (Mouss Diouf) ve voze Peugeot 405 kombi vnitřní zpětné zrcátko. Na místě vraždy ale už ve voze zrcátko je. (marcel5)

Reklama

Reklama