Reklama

Reklama

Plastická chirurgie s. r. o.

(seriál)
  • USA Nip/Tuck
USA, (2003–2010), 75 h 29 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Ryan Murphy

Hrají:

Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson, Kelsey Batelaan, Jessalyn Gilsig, Bruno Campos (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové středního věku. Jejich klinika vzkvétá. Sean, který má rodinu, začíná být unavený životem, zatímco Christian si ho užívá, jak jen to jde. Jednou k nim přijde Argentinec, který chce plastiku celého obličeje. Ukáže se, že to je nebezpečný pedofil. Během operace ho zabije jeho vlastní bratr, protože se bojí, že jednou ublíží jeho dceři, která se má za pár měsíců narodit. Sean a Christian se musí zbavit mrtvoly...a to je jen začátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě moc nezaujal. Herecké výkony jsou hezké, ale (jak napsala ingrid) Julian patří spíš do Čarodějek... A navíc ve stejnou dobu dávají Six feet under. Zpětně komentuji a divím se, že si tento seriál vydobyl byť jen pár fanoušků. Pro někoho atraktivní prostředí plastické chirurgie (na kterou predestinovaně chodí smetánka, čili výdělky zaměstnanců jdou též k výšinám) mě osobně nechává ledově chladným. Těžko tento seriál někam řadit - pořádně doktorský seriál to rozhodně není, cokoliv jiného taky ne. Zavádějící označení Drama / Komedie (novácky oblíbená dramedie) pak zaráží poslední hřeb do pomyslné rakve, plastové krabičce s DVD s díly Nip/Tuck, které by nemělo již spatřit světlo světa. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Pro mě bezpochyby "jeden z nejlepších" současných seriálů, které lze v bedně vidět. Snad žádný jiný seriál nemá tak ohromný žánrový rozsah jako právě "Nip&Tuck" a žádný jiný seriál není s každým dílem tak strašně jiný, přesto si držíce stále svůj osobitý rukopis a základní dějovou linii. Dost odvážný mix kriminálky, dramatu, erotiky, humoru (převážně hodně černého), místy až se špetkou hororového nádechu. Přesto to jako celek kupodivu drží pohromadě, na čemž mají bezpochyby velkou zásluhu oba hlavní představitelé a fakt že i sebeabsurdnější díly (situace) jsou zároveň podřízeny (víceméně) fyzikálním zákonům každodenní reality. Nebýt naprosto idiotského závěru 3. série, který mě hodně nasral (tentokrát již tvůrci fakt notně přestřelili... nebudu spoilerovat), dal bych s čistým svědomím plný počet... Takhle je to "jen" 4. Kéž by i naše seroše vypadaly alespoň z poloviny takhle... ()

Reklama

2mig1 

všechny recenze uživatele

vcelku nezáživnou první sérii následoval transexuální druhá série, pro mě nejlepší s dokonalym závěrečnym přechodem k zápletce třetí série... ovšem od té chvíle to jde s kvalitou prudce dolů.. scenáristy nezajímá ani hlavní zápletka série - řezbář je sice hlavním motivem třetí série, ale objevuje se sporadicky a jeho výstup vystřídá několik souloží za sebou, což je to, co tvůrce zajímá nejvíc... a když už mají přijít se závěrečnou pointou, je natolk absurdní, že se jí spíš vysmějete.. čtvrtou sérii si už prakticky nevybavuju, pátá začínala slibně, ovšem v polovině byla utnuta hlavní dějová osa a zbytek série dojel na půl dechu do dalšího nesmyslnýho finiše...první díly šestý série si vyslouží maximálně výsměch..postavy se šest let motají v kruhu, charaktery de facto u postav neexistují a hrdinové se chovají tak, jak se to scenáristům zrovna hodí..tím pádem se všichni zúčastnění stávají nesympatičtí a sledování seirálu pouhou setrvačností, která již brzy bude zastavena poslední sérií.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sedm let plných sexu, plastických operací, hádek, podrazů, krásných lidí a luxusu skončilo. Nip/Tuck neboli česky a velmi kostrbatě Plastická chirurgie s.r.o. završila svou cestu. Bylo se na co dívat, i když postavy zažily afér na 10 jiných životů, přestože je vše hnáno do extrémů, kdy se smazává rozdíl mezi rozkoší, krásou a oplzlou nechutností, vše bylo, jak má. První a druhá sezona byly rozjezdem, který gradoval ve třetí, čtvrté a ve slabší míře i v páté, když poslední rozloučení přišlo v sezoně šesté. Nebudu tu brečet nad scénáristickou stávkou, která seriál ovlivnila, Christian Troy by to také neudělal. Tenhle seriál dal světu mnohé, přestože bude často kritizován a odsuzován za hromadu sexu a tvrdé postoji (nejen) proti ženám (gayům, atd.). Tohle je syrová verze extrémního pohledu na luxusní svět, kde je krásný obal jen drahou přetvářkou, která má schovat všechnu odpornost a morální zvrácenost uvnitř lidí. Peníze vládnou, sex vládne, lidem vládnou závislosti. Těžkou hromadou nápadů, operací, postižení, zápletek a postavení sexu do rovnosti k jídlo nebo pití (ano, tak obyčejné, tak samozřejmé, tak živočišné) a jeho současná degradace do až komediální absurdity, prostě nenajdete nikde jinde. Kdo neviděl celé, ten neví. A těch 5* neznamená, že seriál je bez chyb. PS: kterou postavou chcete být? Každý má své chyby, každý má své temné stránky... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí několika dílů z druhé sezóny měním své hodnocení ze tři na dvě hvězdičky, protože Plastická chirurgie s.r.o. je mi podobně odporná a stejně nesnesitelná a nekoukatelná jako Hřebejkovo/Jarchovského Horem pádem (jenom ten vizuální look je k zblití). Ze seriálů, které se toči kolem tragikomických osudů několika postav/postavy, jež mají shodou náhod velice zajímavé zaměstnání tykající si se smrtí (Odpočívej v pokoji, Dead Like Me...), vychází Nip/tuck jako nejhorší. O "inteligenci" nemůže být řeč, inteligentní film/seriál diváka navede, ale nedoříkává, Nip/Tuck zato musí vše omlátit o hlavu, postavy jsou nositeli tezí a jejich věrohodnost je na hranici toho, že by u mých dveří zazvonula Chloe Sevigniová a chtěla mi ho vykouřit. Body za "provokativnost" nehodlám přidávat, na rozdíl od podobně šokantních a nihilistických kousků jako South Park je vyloženě samoúčelná a povrchní jako vše v téhle frašce. A je mi líto, ale Cival s onou "degradací ženy" má 100% pravdu - mizogynnější dílo aby člověk na našich stanicích pohledal, ženy jsou zde buď vhodné leda jako "roztažnožky", nebo jsou slabošské a musí si pomáhat operacemi či drogami apod. A scénáristé neušetří ani osmiletou holčičku, která, když začne menstruovat (!), musí zákonitě onemocnět a málem umřít, protože si není schopna správně zavést tampón!_____ Choze: Při vší úctě, vůbec jsem nepochopil, co konkrétního se ti vlastně na tom seriálu íbí - víš, rozšafnými, všeobjímajícími přídavnými jmény neřekneš tolik, kolik si asi myslíš... ()

Galerie (249)

Zajímavosti (61)

  • Doktorka Faith Wolper (Brooke Shields) se měla původně objevit jen v jednom díle (1. díl čtvrté řady), ale producenti byli z výkonu Brooke nadšeni, a tak její postavu připsali do několika dalších dílů. (Tom Riddle)
  • Přesto, že je vysílán v pozdních večerních hodinách a s patřičnými upozorněními, dočkal se seriál opakované kritiky od americké Rodičovské rady pro televizi. Těm se obzvlášť nelíbily například části věnované skupinovému sexu, či nekrofilnímu incestu. (Tom Riddle)
  • Matku Julie (Joely Richardson) hraje Joelyina skutečná matka Vanessa Redgrave. (Tom Riddle)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama