Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen, že Julie Lescaut měla smůlu a její možný úspěch je zabit jejím postavením v programu, ale i konkurence je veliká a ona nezvládá dotahovat kvalitou lepší díla. Kriminální seriál se sympatickou policistkou je velmi obyčejný a pro mě příliš nezajímavý, abych ho sledoval pravidelněji. Pouze občas na něj narazím při mém nedělním vstávání. ()

rjh odpad!

všechny recenze uživatele

Čisté zlo. Tenhle seriál by mohla používat CIA jako účinnější alternativu waterboardingu. Kdoví, jestli už ho nepoužívá. Jako vím že nejsem cílovka, ale stejně mi to nedá. Hlavní hrdinka je nesnesitelná. Nemluví běžným hlasem. Místo toho na všechny kolem sebe 24 hodin denně a sedm dní v týdnu ječí. Jednotlivé epizody postrádají děj. Přesto mají stopáž 90 minut. Subjektivně se ale zdají být daleko delší, skoro nekonečné. ()

Reklama

strom-z 

všechny recenze uživatele

O pulhvezdu nadhodnocuju, ale 44% je nesmyslne podstrelenejch - mam pocit, ze na csfd hlasujou vetsinou (straight) panove, takze jsou tu pak serialy typu friends nebo himym overrated, zatimco rovnocenne kvalitni gilmorky/will a grace (dobre, u W&G to zabiji i dabing) underrated. Nebo i julie - jo, obcas je to serialove sablonovity, ale naopak je to i francouzsky "svy" a i tyvztahy misty uveritelnejsi a lidstejsi nez u americkejch kriminalek. I par prekvapive silnejch scen. Shlednuto s dabingem, nekdy to budu muset v zkusit v originale (byt Nelu Boudovou od skvelyho dabingu Samanthy Jones zeru ;-) ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Julie Lescautová je má nejatraktivnější televizní hrdinka. Je nezávislá, přitažlivá, rozhodná... není divu, že jde ve Francii o jeden z nejoblíbenějších seriálů. A řada diváků jí má ráda i v Česku. Seriál i přes určitou jednoduchost nenudí, nejspíše pro kroniku života postav, která rovnoměrně doplňuje kriminální případy. Tato emancipovaná žena je zkrátka mou srdeční záležitostí... :3 (viděno s dabingem) ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatný seriál, to ne, ale je to takové unylé a strašný nepoměr mezi hlavní hrdinkou a zbytkem ansámblu. Podřízení by chtěli, aby Julie byla napůl superhrdinkou, ale realita je taková, že ona je úplně normální ženská, co má starosti o své dcery a sem tam by si taky i ráda prožila milostný život s opačným pohlavím. Jsou zde chvíle, které jsou tak nějak uvěřitelné, ale je tu i hodně věcí, které jsou pravým opakem... ■ Tempo je na kriminálku leckdy až moc pomalé a děj je hodně takový nevýrazný - rozplizlý. Komisařka se snaží vypadat drsně, ale zároveň empaticky, to ale rozhodně v takové pozici nejde dohromady. V některých situacích to spíš vypadá komicky... ■ Viděl jsem zhruba třetinu všech dílů, přičemž ty starší jsou rozhodně zajímavější. Nebýt výše popsaného, tak by to mohl být krásný tříhvězdičkový průměrný seriál, ale takhle nemohu jinak... ◢ ■ ◣ (R) [52/100] ■ (K) [57/100] ■ (V) [51/100] ■ (♫) [53/100] ■ (E) Une femme d'honneur (1996 - 2007) ● Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei (1996 - 2018) ● Tatort - Der Fall Schimanski (1991) ● Le Gendarme de Saint-Tropez (1964) ● Kojak (1973 - 1978) ■ (DAB) [60/100] ■ (Č) 1 ■ (P) [2000 - 2005] [SD] [CZ] [49/100] ■ (CSFD) blackrainemma53(C) [49/100] ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Modrý Renault už je vedle popelářského auta, když se řidič vrací, avšak na dalším záběru, kdy řidič běží ke dveřím, modrý Renault teprve najíždí vedle popelářského vozu. (marcel5)
  • V jednom díle je zmiňováno, že se Mike Tyson účastnil OH v Atlantě. To ve skutečnosti není pravda. (Dawid199)
  • Na autě komisařky se dost často mění registrační značka. Zatímco u domu a i v pozdějších dílech je obvyklá 753AMG91, hned poté u popelářů je registrační značka s dvojkou navíc 7532AMG91, která se pak vyskytne i na stanici, u výjezdu, v márnici a v nemocnici. Registrační značka bez dvojky, tedy 753AMG91, se objevuje hned u školy, tedy po popelářích, později opět u školy a při únosu ve štěrkovně. (marcel5)

Reklama

Reklama