Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně! Floutkovský "rozpustilý" Psych ani hezounský Mentalista mi neseděli. Prostě musel přijít Pan Herec, aby sociální inženýrství a (pseudo)věda zvítězily a donutily mne sledovat pokud možno každý díl. Dodávání zdání (a občas nejen zdání) stoprocentní reálnosti používáním skutečných osobností tomu dává ještě o trochu víc šťávy, a narozdíl od mnoha jiných seriálů mám pocit, že - alespoň hlavní - postavy žijí. Kontroverze je tu sice taková umírněná, ale je to prostě sympatické. A co na tom, že bez House by to pravděpodobně nikdy nevzniklo;) Skvělá "seriózní" zábava. 80% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Samuel Baum | Hudba: Robert Duncan, Brand New Day - Ryan Star, Mr. Clean - The Jam | Produkcia: Samuel Baum, Tim Roth | Distribúcia: Fox | Štúdio: Imagine Television, 20th Century Fox Television, MiddKid Productions, Pagoda Pictures | Počet sérií: 3 || Čistá radosť, že existuje aj niečo takéto. Nehanbí sa to už na začiatku priznať, že je to fikcia, aj napriek tomu, že tento obor existuje aj v skutočnosti. Dôvodom môže byť, že sa v seriálu objavujú názorné obrázky vysokopostavených ľudí, väčšinou politikov... :) Tim Roth hraje s neskutočnou presnosťou, no najsympatickejšiou postavou je pre mňa jednoznačne Eli Loker Brendana Hinese, predvádzajúceho "radikálnu úprimnoť". Je to charakter, ktorý nám ukazuje, ako by to vyzeralo, keby sme hovorili ľudom naozaj to, čo si myslíme. Jednoducho inteligentná zábava. 92% | HD, THX, EN DTS | ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě bez výhrad odrovnal a to především díky Timu Rothovi, který se naprosto vžil do Cala. Jedná se o seriál pode nového typu, kde se někdo s "výjimečnou" schopností snaží vypátrat vraha, popřípadě něco jiného. Zde je to uděláno velmi dobře a zajímavě, každý díl se nám snaží ukázat něco nového. Kvůli seriálu jsem si sehnal METT (Micro Expression Training Tool), což je prográmek na trénink mikrovýrazů, který párkrát použili v seriálu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože se tu pracuje s hodně přehnaně využitelnou dovedností odhadovat lidské myšlení podle jemných detailů tváře, kupodivu takto koncipovaný seriál docela funguje. Otázkou je, bude-li na vás Tim Roth coby zázračný Dr. Cal Lightman působit charismaticky nebo naopak spíš připitoměle. V prvním případě se můžete s Lie to me docela dobře bavit, ve druhém doporučuji jiný pořad. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snad už si nikdy nevybavím Tima Rotha v jiné roli, než jako svérázného doktora Lightmana. 1) Fantastický 48letý Tim Roth předvádí skvělou pohybovou stylizaci a dává průchod svému nekonečnému charismatu. Musíte ho milovat nebo nesnášet, ale určitě k němu nezůstanete lhostejní._____ 2) 33letý Brendan Hines (vyšetřovatel Loker) vypadá jako milý kluk. A ještě k tomu hraje na kytaru a zpívá (zatím 3 alba)._____ 3) Jednotlivé limonádové příběhy mají různou kvalitu, což při 29 scénáristech a dalších 29 režisérech na 48 epizod není ani příliš divu. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)

Reklama

Reklama