Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Kapitán Hvězdné flotily Sisko, permanentně se válející ve své kajutě, velí jakémusi vesmírnému hotelu a baru v jednom. Bohužel, má to i adekvátní spád a skoro se na to nedalo koukat, ostatně ti podivní marťani na lodi skoro víc evokujou Star Wars než Star Trek. Prý je to od třetí série výborný seriál, ale ta tu tehdy neběžela a proto jsou mé vzpomínky veskrze negativní. Možná někdy přijde repete a pak uvidíme. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Předem chci napsat, že každý, kdo tenhle seriál odsoudí jako nudný ho nemohl vidět celý. Protože přesně tohle jsem si říkal já na začátku - první a druhá série přinesli občas zajímavý příběh, ale většinou se vše odehrávalo na stanici, kde občas někdo přišel a něco se dělo. Občas přišla nějaká akce, výsadek na jinou planetu, ale jinak nuda. Zlom přišel později - kdy začne vystrkovat růžky Dominion, začínají první války, spojenectví, zrady, objevují se postavy, které nejsou černobílé, ale které změní několikrát stranu. Seriál je sérii od série lepší, postavy Vám začnou připadat jako skuteční lidé a vše vrcholí několika vícedíly, kde jde doslova o všechno. A ve finále, které v podstatě vyřeší všechny dějové linie, uzavře všechny postavy (což dnes nebývá pravidlem) Vám začne být líto, že vše končí. Jedna z nejlepších vesmírných ság, co znám a to myslím vážně. ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně dvě * (a komentář "Asi můj nejméně oblíbený seriál z univerza Star Trek"), ale po letech jsem se k seriálu vrátil a po dosti zdlouhavém a občas i nudném rozjezdu (série 1-3) nastal příjemný posun v podobě čtvrté série (např. retro-komediální Little Green Men) a snad ještě lepší páté. Zejména díl "Trials and Tribble-ations" je opravdovou nerdí lahůdkou. Zatím zvedám na 3* a uvidíme se, až jej dokoukám... Tak tedy... Zejména díky šesté sezóně a jen o něco slabší sedmé se zpětně omlouvám a dávám pět hvězdiček. Zvlášť finále, které se protáhne na několik epizod, v nichž časem odpadne i ono "v minulém díle... a nyní pokračování", je napínavé jak guma od Siskových trenclí. Sice to trochu hatí slzavý závěrečný dvoudíl, ale i tak je mi líto, že už mám DS9 za sebou... ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Ze všech ST seriálů, je DS9 asi nejvíce funkční pouze pro hardline fandy. Tuny loru a zbytečností a celková statičnost, plynoucí z toho, že se děj točí více méně okolo jednoho místa, dělají seriál pro běžného diváky trochu nudný, ale pokud se do toho člověk zažere, jako já, velice štředře se mu investovaný čas vyplatí. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek Deep Space Nine má oproti jiným ST seriálům několik vlastních kvalit. Především jsme na jednom místě -jednak to má takovou domácí atmosféru opravdu života na stanici, druhak můžeme tak sledovat vývoj v daném kvadrantu. Ze začátku převažují jako jinde stand alone epizody, později však se začíná děj opravdu táhnout přes několik epizod. V řadě epizod také vidím jakési dvě až tři linie nezávislé dvě linie. Příjemné je zlidštění a pochopení některých ras. I pres specifické kvality a atmosféru nelze jinak než označit většinu dílů jako klasickou vatu, která často recykluje jiné ST díly a později bohužel i vztahové seriály. Opravdu výborných je pomálu, ty špičkové díly jsou: tři Duet (1x18), Trials and Tribble-ations(5x6) a In the Pale Moonlight (6x19). Nejlepší a nejsympatičtější postavami pro mě byli ferengijský barman Quark a kardassijský krejčí Garak. ()

Galerie (200)

Zajímavosti (62)

  • V době natáčení pilotu nebyla ještě zcela hotová maska ferengijského barmana Quarka (Armin Shimerman). Jeho představitel proto nosil umělý nos určený pro jeho seriálového bratra Roma (Max Grodénchik). (mirliflore)
  • V seriálu se používají celkem 4 měny, a to federační credity, bajoranské lity, cardassijské leky a ferengské latinum. (slatkac)
  • Herec Andrew Robinson se původně ucházel o roli měňavce Oda. Nakonec ale hrál postavu Elima Garaka, přičemž spolupracoval také s producenty na vývoji jeho charakteru. (mirliflore)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno