Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 1
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 1

Recenze (502)

Psema 

všechny recenze uživatele

Dobrá, viděl jsem jen pět minut z jedné akční scény a následného výslechu, ale i za tak krátkou dobu se mi stihnul zvednout kufr. Dialogy šustí papírem a musel je psát snad nějaký ukrajinský kopáč, kterého Nova vyhrabala kdo ví odkud, Stropnickému krutě chybí jakékoliv charisma a všichni okolo něj čumí do blba jako by jim právě chcípla tetička a oni podědili tunu hliníkových příborů. P.S.: Možná jsem narazil jen na blbý segment, ale nemělo by se to místo na vesnici odehrávat v Praze? ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Na poměry české seriálové tvorby posledních let opravdu poměrně zdařilý počinek. Samozřejmě, s původními americkými seriály se srovnávat nedá, mimo jiné i proto, že v Praze se přeci jen neodehrávají tak divoké scény jako v Las Vegas a čeští kriminalisté vyznávají poněkud jiné metody a stále mají také trochu jiné možnosti než jejich američtí kolegové. 60% ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Když se nudím a v bedně není nic tak mi ,,Kriminálka Anděl" většinou zpříjemní večer. Je to jedna z mála z rolí, kde snesu Stropnického, kterému jinak jeho huhňání nerozumím a hereckému projevu nefandím. Trochu mě šokoval až nezdravě vyhublej Taclík, který úplně změnil podobu a pro mně šmrnc. Příběhy jsou slušný průměr, který se vypaří z hlavy po vypnutí telky. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně celkem překvapení. Nikdy jsem nemusel kriminálky, ale tato se povedla. Když se podíváme na herecké obsazení, tak zjistíme, že někteří herci se na první pohled do tohoto seriálu nehodí. Zejména Michal Novotný, ale po zhlédnutí několika dílů musím uznat, že i on to celkem zvládá. I když nepůsobí tak sebejistě, jako např. v roli doktora v Ordinaci v růžové zahradě. Chválím atmosféru i takovou zajímavou "barevnost". Děje několika dílů jsou vskutku dobré a divák neodhadne pachatele, který zločin způsobil. Hodnotím lepšími třemi hvězdami. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě jsem nezažil, že by češi podle tupé, dementní a kreténské americké předlohy udělali strašně poutavou českou kriminálku. Kriminálka Anděl je totálně směšný počin. Naprosté dno české kinematografie a obrovská urážka pro náš národ. Narváno trapnými herci současnosti. Totální vrchol trapnosti a debilismu. Tuplovaný odpad. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (129)

  • Na konci epizody je oznámen nástup nové nadřízené. To kriminalisty psychicky trošku vezme. Oliver (Marek Taclík) otevře šuplík u svého stolu, ve kterém se překulí tří láhve piva Husťan, známého ze seriálu Comeback (od r. 2008). (HonzaR)
  • Točilo se v Karlíně a v léčebně Bohnice v pavilonu č.10. Dům s mordem se nachází v ulici Kollárova 203/10 v pražském Karlíně. (sator)
  • Skladba znějící na pitevně je „Symfonie č. 2 c moll“ Gustava Mahlera. Byla komponována v letech 1888–1894 a poprvé provedena roku 1895. Z důvodu použití zpěvních hlasů patří toto dílo do žánru symfonické kantáty. Tato symfonie bývá příležitostně nazývána „Vzkříšení“, ale toto označení nepochází od skladatele. (sator)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama