Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 2
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 2

Recenze (501)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Anděl je další z řady zaručeně (úspěšných) seriálů televize Nova něco na způsob americké CSI, protože se snaží vyrovnat zahraniční produkci, nebo alespoň trochu přiblížit, ale to se jim samozřejmě nemůže podařit. Takže zde v první řadě vidíme práci vyšetřovatelů a technici jsou ukázáni jaksi v pozadí. Jen s obsazením role hlavního vyšetřovatele Stropnickým, nebyla moc dobrá volba, určitě by se našli pro tu roli vhodnější herci, ale například Ladislav Frej, jako soudní patolog zase není vůbec špatný. Je to takový starší ostřílený šéf pitevních stolů. No, uvidíme co nám v dalších dílech ještě předvedou. Nebudu tak krutá, když tohle téma krimi je mi dost blízké a dám 3*. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kopírování stylu a schémat CSI sérií je sice nepřehlédnutelné a navíc určitě hodně nedokonalé, ale jinak je tenhle krimi seriál úplně v pohodě - tedy aspoň já s ním větší problémy rozhodně nemám a svým způsobem jsem za něj i rád. Konečně nějaký současný český televizní projekt, při jehož sledování se vám každou chvíli nezvedá žaludek z diletantského a totálně umělého vizuálu a odpadového (ne)děje, řešícího jen a pouze ubohé vztahy ještě ubožejších postav. Od Hospody asi nejlepší 'novácký' seriál vůbec. (Hodnocení po prvních dvou dílech, snad to časem nepůjde tradičně úplně do háje) ()

Reklama

themic

všechny recenze uživatele

Na českou produkci je to celkem dobře zpracovaný seriál, myslím vizuálně. Scénář a obsazení herců je hodně pod úrovní. Nejhorší je, že tenhle seriál se snaží hrát na americké seriály z tohoto prostředí a nejde mu to. Herci jsou prkení a neuvolnění, scénář tomu jen přidává. Chybí tam děj, spád a pořádní charismatický herci, škoda. Jen kamera udělá někdy pěkný záběr, ale to je asi tak všechno co je na tom pěknýho. Tohle je seriál pro dlouhé pondělní večery, když není co dělat. Myslím, že v pondělí večer je vždycky co dělat:) 30% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Nova dodrží americký zvyk přiblížit nám práci kriminálních sborů po celých státech. Kriminálka Suché Vrbné bude pecka jako prase. A crossover, kde se vachmajstr Stropnický potká s digitálním vachmajstrem Marvanem z Putimi, až si budou předávat digitálního ruského pravicového extremistu Hrušínského....to bude ňamka. Výsledek snažení vypadá asi tak, jako by jste vzali balík kancelářských papírů, nastrkali do něj šest kopíráků a s údivem sledovali, že na poslední stránce máte místo Mona Lisy kosočtverec. Bída. Jedna za Odvahu. P.S. Teď skončil pilot a je tu 32 hodnocení. Takže všichni členové filmového štábu? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První český pokus o krimiseriál ze soudobé vlny vizuálně děsně efektních kousků. Pokus překvapivě dobrý, a to dávám "jen" 50% - z toho si můžete udělat obrázek o tom, jak špatné jsem to čekal;) Pomiňme obrovský humbuk, který novácky tradičně předcházel premiéře a napřesdržkovou reklamní smršť, která diváka opět dostihla deset minut po začátku prvého dílu (už tak o deset minut zpožděnému díky kvalitnímu zpravodajství a ještě lepším sportovním novinám), a věnujme se seriálu samotnému. Jak už jsem poznamenal, obrazově to bylo poměrně srovnatelné s tím, na co jsme zvyklí ze "západu", hudba byla také fajná, ona vůbec technická stránka v tomto oboru nevzdělaného diváka (mě) neurazí. Tolik k formě, teď obsah...vzhledem k doposud napsanému textu a avizovanému hodnocení je asi jasné, že tady bude problém, respektive několik problémů. Problém prvý - postavy jsou sice vyskládány do povinně jakžtakž pestré stylové palety, ale nedovíte se o nich zhola nic. Problém druhý - tihle divákovi celkem lhostejní hrdinové pronášejí své repliky třemi způsoby: věcným až smrtelně vážným tónem, bezmocně zhnuseným tónem a škodolibým tónem, přičemž to bohužel ani v jednom případě nezní přirozeně. Kupodivu vyrovnaný je poměr zápletek originálních a již několikrát jinde viděných, ale třeba díl s parkourovým vrahounem naprosto likviduje rádobyvtipný senilní svědek a dá se říct, že povinných vedlejších postaviček evokujících třeba chodící kriminální ústřednu Ivy Janžurové z Malého Pitavala je rozhodně víc, než je zdrávo. Na druhou stranu třeba Igora Chmelu v jeho roli zručného manipulátora a především děsného hajzla/domácího násilníka nelze označit jinak než jako až pod kůži libového. Zkrátka a dobře, není toho málo, na čem by se dalo a mělo ještě pracovat, ale mohlo to být znatelně horší. 50% a poznámka, že velký nos ne vždy velkého ducha značí:) ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (129)

  • Pachatelé si v souladu se zákonem zažádali po 25 letech o podmínečné propuštění, bylo jim však zamítnuto. (sator)
  • Skladba znějící na pitevně je „Symfonie č. 2 c moll“ Gustava Mahlera. Byla komponována v letech 1888–1894 a poprvé provedena roku 1895. Z důvodu použití zpěvních hlasů patří toto dílo do žánru symfonické kantáty. Tato symfonie bývá příležitostně nazývána „Vzkříšení“, ale toto označení nepochází od skladatele. (sator)
  • Rasistická hospoda se nachází v Hostivaři a nese jméno Restaurace U Hostivařského nádraží. (sator)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama