Reklama

Reklama

Příběhy ze záhrobí

(seriál)
  • USA Tales from the Crypt (více)
Horor / Fantasy / Komedie / Thriller / Povídkový
USA, (1989–1996), 40 h 57 min (Minutáž: 20–39 min)

Tvůrci:

Steven Dodd

Režie:

Walter Hill, Robert Zemeckis, Richard Donner, Howard Deutch (více)

Hrají:

John Kassir, William Sadler, Marshall Bell, Larry Drake, Joe Pantoliano, Billy Zane, Richard Thomas, Lela Rochon, Tim Roth, Amanda Plummer, Timothy Dalton (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(93)

Obsahy(1)

Strážce krypty uvádí příběhy, ve kterých není nouze o černý humor a překvapivé pointy... Seriál se natáčel v letech 1989 - 1996 a vzniklo na 93 epizod. Drtivou většinu z nich produkovala pětice Richard Donner, Joel Silver, David Giler, Walter Hill a Robert Zemeckis. (5150)

Recenze (103)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tak toto je vynikajúci seriál. Z počiatku som sa trochu bál, že to bude príliš komediálne a plné trápnych vtipov, ale to vôbec nie. Niektoré diely vôbec nie sú komediálne a niktoré zase úplne celé, ale vtipy sú tu dobré, nie príliš vtieravé, alebo otrepané. Každá epizóda nemá Šancu nudiť ani sekundu, keďže trvá maximálne pol hodinu. K tomu super príbehy, originálne, rozmanité a každý vysokej kvality aj čo sa týka hercov. Prvých šesť dielov, teda prvú sériu som pozrel za jeden deň a som nadmieru spokojný. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě přiměl poprvé vzdorovat rodičům ohledně pravidla, že se bude chodit spát po večerníčku. Pro mě totiž večerníček začínal výskokem víka od rakve a proslovem kostlivce kolem půlnoci na nově. A vůbec mi nevadilo, že jsem celou čtvrtou třídu prozívala. Kostlivounek byl pro mě v dětství (a asi i dodnes je) stejnou ikonou jako třeba Freddie, Chucky nebo Datel Woody :D ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spousta výtečných epizod, kvanta průměrných a také pár vyloženě špatných. Sympatický projekt, na kterém začínala, či se něm vypracovala, řada talentovaných a slavných jmen. Ať již scénáristů, režisérů či herců. Hlavním kladem však je především nezapomenutelný uvaděč s velmi specifickým smyslem pro humor. Příjemný večerníček pro dospělé na páteční večery. Split Second (5/5) Jedna z nejlepších epizod. Lepší o ní nic nevědět a jen se Strážcem Krypty nechat bavit... Podává se totiž dřevorubecká "sushi roll". The New Arrival (5/5) Aťka Janoušková! Pravda zabíjí (4/5) Vypointovaná humorná povídka o jedná věštbě, která se ne a ne vyplnit. Vypilované řízné dialogy jsou hlavním kladem této epizody. Televizní Terror (4/5) Povídka o tom, že dělat přímé přenosy ze strašidelných domů se ne vždy vyplácí. Devět životů (4/5) Úplně první epizoda a hned řádná porce černého humoru. Skvělé zpracování a díky celkovému tempu a nápadům vlastně ani nijak nevadí, že pointa je průhledná již od prvních záběrů. Čtyřstranný trojúhelník (3/5) Popravdě tato epizoda celá stojí a padá s Patricií Arquette. Naštěstí ona to svým charismatem utáhne i navzdory horšímu scénáři a takřka nulové gradaci. Břichomluvec (3/5) Málo humoru, nezajímavě zpracované dobré téma a předvídatelná pointa. Solidní průměr, ale nic víc. People Who Live in Brass Hearses (3/5) Co o tom říci? Dobře zahrané. Kormanův problém (3/5) Splácanina o chlapíkovi, jemuž skrze prášky na impotenci, začnou ožívat postavy z béčkových horrorových komiksů, které ilustruje. Zní to nudně? Tak přesně takový je i výsledek. Nezáživný šedivý průměr. Came the Dawn (2/5) Atmosféru to nemá, humor také ne a ani ta Brooke Shields se nevysvlékne. Smutný důkaz, že i necelá půlhodina může sloužit jako zaručená uspávačka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hello boys and ghouls. Cynický kostlivec Crypt Keeper uvádza horror show "Tales from the Crypt". Titul "Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov a divákov, ktorí majú radi napätie, strach, krv a teror. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných epizód. Na tomto projekte sa podieľalo mnoho skúsených režisérov, scenáristov a známych hereckých osobností. Tento seriál sa stal jednou z vlajkových lodí televízneho káblového kanálu HBO (Home Box Office). **** ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál plný černého humoru a místy hororu nebo aspoň napětí. Jelikož většina zápletek v tomto žánru je stále jedno a totéž , tak je většina příběhů lehce předvídatelná jak skončí. S01 (Je zde možnost SPOILERU) - E01 S čím kdo zachází, tím také schází. 3 a 1/2 * E02 - Jsem rád, že my máme Ježíška. A proto zabij Santu dokud můžeš. 4* E03 - Pěkné ale stejně jak se říká : "Dvakrát měř, jednou řež." nebo "Víc hlav víc ví." 4* E04 - Nečum do zrcadla, ať nepoznáš kdy ti prsa povadla. V tomto případě spíše tvář. 3* E05 - Neberte si dívky pro jejich velké věno, nebo tučné konto. Pokud teda neznáte historii její rodiny. 3 a 1/2* E06 - Všeho moc škodí. A s tím se daly dělat jenom dvě věci a to buď udělat grilovačku (po jejich barbecue) a nebo to co udělali v tom díle. Což pěkně popisuje tato 3* píseň. První série zatím jen 3*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (23)

  • Loutku Cryptkeepera ovládalo celkem šest loutkařů. Jen čtyři byli zapotřebí pro ovládání obličeje. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

20.05.2021

Arnold Schwarzenegger dlouhodobě patřil k hercům, kteří se účinkování v seriálové tvorbě téměř zcela vyhýbali. Časy se však zřejmě mění a nyní bývalý republikánský guvernér Kalifornie chystá svůj… (více)

Reklama

Reklama