Reklama

Reklama

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně

(seriál)
  • USA Rizzoli & Isles (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2010–2016), 75 h 27 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Janet Tamaro

Předloha:

Tess Gerritsen (kniha)

Hrají:

Angie Harmon, Sasha Alexander, Lorraine Bracco, Bruce McGill, Lee Thompson Young, Tom Bower, Jordan Bridges, Brian Goodman, Scottie Thompson, Missi Pyle (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(105)

Kriminálka na motívy románov Tess Gerritsenovej sa venuje osudom najlepších priateliek, policajtky Jane Rizzoliovej a patologičky Maury Islesovej. Vyrástli na opačných koncoch spoločenského rebríčka. Drsná Jane sa narodila v Bostone, pochádza z hlučnej taliansko-americkej rodiny. Metodická a priamočiara Maura sa väčšinou cíti lepšie medzi mŕtvymi ako medzi živými. Sú iné, ale skvele sa dopĺňajú. Keď dajú hlavy dohromady, dokážu chytiť aj tých najhorších zločincov v Bostone. Sekunduje im skúsený detektív Vincent Korsak a sympatický zelenáč Barry Frost. (TV Markíza)

(více)

Videa (86)

Trailer

Recenze (65)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po pěti dílech první série, kdy mi seriál začíná svým konceptem dost připomínat ten, který měla první polovina hry L.A. Noire a to, že se na konci každého dílu strašně rychle najde nečekaný důkaz, doznání atd., který najednou celý případ hrozně rychle osvětlí, ať už tomu předchozí události nasvědčovaly, nebo nikoli, hlavně aby byl případ uzavřen. Ale to je holt úskalí seriálových kriminálek. Co se ústřední dvojice týče, Isles je sice baba mého gusta, zato Rizzoli mi nijak zvlášť nesedla, ani jako postava (připomíná mi tu pipku Sam z Lip Service), ani jako herečka. Přirovnání postav k Sheldonovi z BBT a Leele z Futuramy (jak uvedla uživatelka Naki) je však víc než trefné. I přes celkem dobré hlášky mi seriál každopádně připadá na jedno brdo a momentálně se dost rozmýšlím, zda pokračovat, nebo to po první sérii utnout, spíš to vidím na ten druhý případ. 50% ()

fandapcd 

všechny recenze uživatele

Můžete si říct, další kriminalistický seriál, ale tenhle je něčím jiný. Hlavní hrdinka Jane Rizzoli a její kamarádka a soudní patoložka Maura Issles pracují na Bostonském oddělení vražd. Tyto dvě postavy mají k sobě docela blízko a je mezi nimi určitá chemie,která tomu dodává šmrnc, ale hlavně se vtipně doplňují, neni díl, kdy se nezasmějete. každým díle proplouvají sarkastické a vtipně ironické hlášky, kterým se nezasměje pouze suchar. A druhá série si prozatím drží slušně najeté tempo. ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejsympatičtějších dvojic z celé škály kriminálních seriálů. Takové spojení Beckettové a Kůstky. Není to o originálních případech a rafinovaných pointách. Ale o citlivě napsaných osobách, které žijí svým životem, který má nějaký vývoj, o příjemném humoru, o výborném herectví a v neposlední řadě o dvou krásných ženách :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu hádat - udusil se hořícím polštářem, zatímco popíjel vosk." Vraždy se nejlépe vyšetřují ve třech a mě připadá velmi vhodné, když to trio tvoří dvě holky a jeden sarkasmus. Úplně vážně to samozřejmě brát nedokážu, ale když je večer dlouhý, všichni mí oblíbení detektivové už odešli na pivo a ovladač je vzdálený nekonečný metr ode mne, tak se k němu nenatahuju a v poklidu hodím starosti za hlavu i na pitevně. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Rizzoli & Isles? Shrnula bych to takhle: smíchejte Sheldona (TBBT) s Leelou (Fututrama), okořeňte Myšlenkami zločince a přidejte na kostičky nakrájenou napodobeninu JJ Abramse a máte seriál, který vás zaručeně nudit nebude. Spousta zajímavých případů Bostonské policie se spoustou vtipných situací a hlášek + velmi zajímavé jiskření mezi R&I... no uvidíme, časem. ()

Galerie (1 639)

Zajímavosti (10)

  • Seriál se odehrává v prostředí Bostonu, který leží ve státě Massachusetts. Natáčení ale probíhalo v Paramounts pictures v Hollywoodu v Kalifornii, nejstarším americkém filmovém studiu, které bylo založeno v roce 1912. (noelcoward73)
  • Angie Harmon má s Markem Harmonem mají společné jen jméno, příbuzenský vztah mezi dvojicí protagonistů není. (noelcoward73)
  • V čase 33:57 doktorka Isles (Sasha Alexander) říká, že našla vysokou koncentraci pylu sleziníku horského a pro upřesnění řekne, že se jedná o kapradinu. Je to nejspíš chybou v překladu, protože kapradiny nekvetou, tudíž nemohou produkovat pyl. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama