Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 6
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 6

Recenze (501)

sud 

všechny recenze uživatele

Nic extrovního, avšak hodně slušný a na nic si nehrající krimiseriál se solidním hereckým obsazením (Taclík jako hláškař Oliver je mojí nej postavou od začátku), který působí civilně a opravdově. A kvalita s přibývajícími díly IMHO vzrůstá, což je (obzvlášť v dnešní době) naprosto nevídaný jev. 75%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kopírování stylu a schémat CSI sérií je sice nepřehlédnutelné a navíc určitě hodně nedokonalé, ale jinak je tenhle krimi seriál úplně v pohodě - tedy aspoň já s ním větší problémy rozhodně nemám a svým způsobem jsem za něj i rád. Konečně nějaký současný český televizní projekt, při jehož sledování se vám každou chvíli nezvedá žaludek z diletantského a totálně umělého vizuálu a odpadového (ne)děje, řešícího jen a pouze ubohé vztahy ještě ubožejších postav. Od Hospody asi nejlepší 'novácký' seriál vůbec. (Hodnocení po prvních dvou dílech, snad to časem nepůjde tradičně úplně do háje) ()

Reklama

themic

všechny recenze uživatele

Na českou produkci je to celkem dobře zpracovaný seriál, myslím vizuálně. Scénář a obsazení herců je hodně pod úrovní. Nejhorší je, že tenhle seriál se snaží hrát na americké seriály z tohoto prostředí a nejde mu to. Herci jsou prkení a neuvolnění, scénář tomu jen přidává. Chybí tam děj, spád a pořádní charismatický herci, škoda. Jen kamera udělá někdy pěkný záběr, ale to je asi tak všechno co je na tom pěknýho. Tohle je seriál pro dlouhé pondělní večery, když není co dělat. Myslím, že v pondělí večer je vždycky co dělat:) 30% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Čím začít? Nápad pražské (andělské) kriminálky mě napadl hned poté, co jsem viděl její americký originál. Dokonce jsem si napsal scénář podle skutečného případu Otýlie Vranské. Ale to je tak všechno co jsem udělal. Proto jsem měl radost, když se z toho jedna z našich televizí ujala a pokusila se o stejný úspěch jako mají CSI v USA. Pokusila se, ale nepodařilo se jí to. V některých bodech se řídila pravidly CSI seriálu - atmosféry, kamera atd. Jenže to je tak všechno. Největší mínus je střih, který byl z mého hlediska téměř katastrofální. Herci - těšil jsem se na neokoukané tváře, ale u nás je problém s herci, aby zahráli v takovýchto žánrech, takže na to už jsem si zvykl. A jen jedna ženská v celým týmu? Doufám, že to tak nebude po celý seriál. Na co by se potom měli chlapy koukat? Vždyť cílová skupina jsou převážně muži! V každé CSI jsou minimálně dvě hlavní postavy, které hrajou holky. Nevím jestli mám chválit nebo schodit kriminalistické prostředí. Je pravda, že české laboratoře a márnice nejspíš tak vypadají, ale nemá to takový ten efekt čistého prostředí, který je založen na detailech. Když jsem viděl tabuli, která je pomalovaná křídou, tak jsem musel vyprsknout smíchy. Vždyť už i ve školách je tabule, a které se kreslí fixou. Další mínus je ohledávání těl. Je tam toho sakra málo vidět. Lidi právě tohle zajímá a to je taky jeden z úspěšných klíčů CSI. A nazávěr co dodat? S názvem Anděl jděte někam. Proč ne Praha? Budou zločiny i jinde po Čechách? Nebo je to jen taková vedleší reklama na českej film Anděl Exit? ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Česká variace na fenomén kriminálek, která je překvapivě na české poměry celkem dobře stylizovaná a místy i koukatelná. Kdyby televize produkovaly více takovýchto projektů a trochu se na to zaměřily, tak by nemusela být každý druhý večer v televizi amaterská inscenace vydávající se za solidní produkt pro ženy středního věku. Bohužel, světlé časy české televizní tvorby jsou stále v nedohlednu.. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (129)

  • Ve všech řadách seriálu je v interiéru policejní stanice na nástěnce umístěna černobílá fotografie skutečného vraha Jaroslava Papeže. Ten v roce 1966 v promítací kabině pražského kina Metro zneužil a zavraždil jedenáctiletého chlapce, za což byl v roce 1967 popraven. (navabaca)
  • Rasistická hospoda se nachází v Hostivaři a nese jméno Restaurace U Hostivařského nádraží. (sator)
  • Skládkový stroj je BOMAG BC. Bopparder Maschinenbau-Gesellschaft mbH, známější pod zkratkou BOMAG, je německá společnost vyrábějící zařízení na zhutňování zeminy, asfaltu a odpadu, stejně jako stabilizátory a recyklátory. (sator)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama