Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 3
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (9)

Kriminálka Anděl (2008) 

Na krimošky na ČT to nemá. Kdo jednou uzře Případy prvního oddělení, tak mu takovýhle seriály přijdou jako hrozně retardovaný a přehrávající. ()

Deset tisíc procent (2023) (S05E01) 

První díl zmrtvýchvstalé krimi Kriminálky Anděl se snažil: 1) drastický zločin usekané ruce 2) nabušené obsazení - do týmu přibyli Langmajer a Hes ( jehož postava z toho dělá ještě větší parodii než je nutné ) 3) jedna kráska Jedličková s kupou peněz 4) závěrečná akční přestřelka ( která vlastně trapně shodila vše nadějné do té doby).  Bebjak ty kriminálky jede už jak na pásové výrobě a je to už trochu znát ( ikdyž kde furt brát ty kvalitní scénáře) nicméně tady tohle vypadá, že se bude snažit být hybridem mezi Specialistami (2017) a Případy 1. oddělení (2014). První díl tedy spíš ukázal, že se to bude podobat tomu prvně jmenovanému. ()

Střelec (2023) (S05E02) 

Případ vraždy studenta policejní školy sice nebyl žádný brilantní případ, ale jinak to fungovalo lépe než bych dle prvního dílu čekal - Švehlík supr, Langmajer příjemný druhý housle, výkony mladých překvapivě solidní , dokonce jako kráska česká dvojnice  Scarlett Johansson (nar. 1984)- Tereza Hájková, ale jestli si někdo ukradl z malé role nejvíc prostoru, tak to byl v roli ředitele školy Robert Jašków (nar. 1969). Kdyby mi to nebylo blbý, tak bych dal i čtyři hvězdy, takhle by to i mohlo fungovat směrem k  Případům 1. oddělení (2014) od Specialistů (2017). ()

Narcis (2023) (S05E03) 

Případ magora útočícího na ženy v třetím díle tohoto seriálu působil jako zjevení 1) většinu času autenticky působící zločin 2) technicky něco vyjimečného - kamera, hudba, herecké výkony ( to snad byla vyjimka potvrzující pravidlo reality komerčních kriomi seriálů 3) scéna ubodání první oběti - něco tak mrazivýho už jsem v televizi neviděl aspoň rok ... nemůžu uvěřit, že něco takovýho najdu v takovém seriálu Novy, ikdyž těch pět hvězd mírně nadhodnocuji z nadšení, protože ten závěr dopadení pachatele už byl spíš průměr, ale hlavně se musím tvářit, že jsem neviděl poslední tři minuty, kdy z toho Bebjak udělal béčkovou Ameriku. A taky už mi přijde laciný klišé dávat holky nahoře bez na pitevní stůl jako v případě tanečnice Kristíny Martanovičové. ()

Krvavé kameny (2023) (S05E04) 

Vražda Ozonem ... tak sice trochu originální, ale nijak to nepomohlo. Švehlík a jeho akční jízda bordelem, kde hledá nevlastní dceru ( teda jako unesenou ) spíš směšná... ()

Známka (2023) (S05E05) 

Jak mám rád Švehlíka, tak tady mi přijde trapnej ve své lince unesené dcery ( nevlastní ), dokonce víc než Gondík ve svém cameu. Slabé, mdlé, nudné. ()

Zámek pro panenky (2023) (S05E06) 

Tenhle díl se strašně vážně tváří za brutalitou a dramatem obchodu s bílým masem, jenže právě tohle mi na tom přijde asi to nejsměšnější - jednak je úlet vykreslit tenhle byznys na kuplířích, kteří unesou holku v Praze, aby ji o pár ulic vedle prodávali, nebo vlastně vůbec ten únos dcery Švehlíka, kdy ji naloží do auta z davu lidí před discotékou a ještě zastřelí její matku... tak to by asi daleko nedojeli ve městě a době, kdy má každej minimálně jeden mobil, nicméně korunu tomu nasazuje samotný Švehlík, Ty vole Davide, na to se vybodni. PS: opět klišé z pitevny s holkou topless tentokrát mám pocit dcera Jirešové Sofie Frida Hoppnerová. ()

Vykradač hrobů (2023) (S05E09) 

Oloupena babička v hrobě...  asi zatím nejhorší případ této série. ()

Příběh ze ZOO (2023) (S05E10) 

Vražda v zoo, takže jsem se bál, že obětí bude někdo z Primy, ale modus operandi tygr byl originál. Chtěl jsem dát víc hvězd za zvířátka, ale moc nebyly a chtěl jsem dát body mínus za rakovinu Taclíka, ale nakonec to bylo napínavější než samotný případ. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama